Individuelle rejser

Rejser til Usbekistan

Usbekistan og dets omkringliggende naboer må efterhånden være at betegne som en af ​​de mest gådefulde dele af verden. Gemt væk mellem regionale stormagter og voldsomt anfægtede i årenes løb.

Landets placering på Silkevejen, som engang var den vigtigste handelsvej mellem Kina og Europa, har betydet, at Usbekistan har været genstand for en bred variation af påvirkninger – buddhistiske konger herskede her, hære anført af Alexander den Store byggede fæstninger rundt omkring i landet, Djengis Khan har hærget og erobret sig vej igennem Usbekistan og Tamerlane efterlod sig mange smukke bygninger især i Samarkand.

Alle har de efterladt deres historiske fodaftryk og eftermæle i Usbekistan sammen med et utal af andre videnskabsmænd, opdagelses- og handelsrejsende og herskere.

Denne oversete del af verden er hjemsted for noget af den mest utrolige arkitektur. Atmosfæren oser af tidligere tiders storhed – imponerende madrasaer og mausoleer i byer som Samarkand og Bukhara vil få dig til at spærre øjnene op, og hele området er hjemsted for en virkelig fantastiske natur – alt fra ørkener til snedækkede bjerge.

Usbekistan er kun langsomt ved at blive anerkendt for de skatte, landet indeholder, og så er det dejligt fri for den traditionelle turistkultur. Men det varer sikkert ikke længe, inden rygtet om Usbekistans herligheder spreder sig.

Forresten er Usbekistan et af de to eneste lande i verden, der er dobbelt landlåst. Kan du gætte hvad det andet land er?

Bukhara
Ferghana Valley
Karakalpakstan
Khiva
Nuratau-Kyzylkum
Khorezm
Samarkand
Shakhrisabz
Silkevejen
Tashkent
Termez

Lamanyt

Referencer