Termez

Termez, som ligger på højre bred af Amu Darja floden der danner grænse til Afghanistan, er en meget spændende og interessant by, som ligger i forfriskende grønne og frodige omgivelser med en overraskende afslappet stemning i gadebilledet hvor det centrale marked er en helt dominerende begivenhed.

Termez er en af ​​de ældste byer i Centralasien og har altid haft en central strategisk betydning, hvilket de mange arkæologiske udgravninger i området er en fin vidnesbyrd om. Alexander den Store, Djengis Khan og Timur Lenk (Tamerlane) har passeret byen i deres stræben efter magt. Termez har senest spillet en stor rolle i forbindelse med Sovjets invasion af Afghanistan i 1979 og USA´ invasion af Afghanistan i 2001.

Termez er enestående for området, da buddhismen spillede en betydelig rolle i syv århundreder indtil ca. år 800. De buddhistiske templer og resten af Termez blev imidlertid jævnet med jorden af den mongolske hersker Djengis Khan i 1220, da byen nægtede at overgive sig fredeligt.

Ruinen Kara Tepa er dog en fin påmindelse om dengang, hvor Termez var et af ​​de store buddhistiske centre, ligesom Det Arkæologiske Museum huser en fin samling. Det kræver imidlertid en helt særlig tilladelse fra myndighederne at besøge Kara Tepa.

Ønsker du at besøge Termez på din rejse i Usbekistan, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Usbekistan.

Bukhara
Ferghana Valley
Karakalpakstan
Khiva
Nuratau-Kyzylkum
Khorezm
Samarkand
Shakhrisabz
Silkevejen
Tashkent
Termez

Lamanyt