Individuelle rejser

Rundrejse i Det Sydlige Peru 6

Individuel rejseforslag på 18 dage til Peru.
Lima Islas Ballestas Ica Nazcalinierne Arequipa Colca Canyon Titicacasøen Cusco Den Hellige Dal Machu Picchu

– Du bestemmer selv afrejsedatoen
– Arrangeres fra en person
– Kan forkortes og forlænges – Vi har de gode ideer
– Kan arrangeres med **, ***, **** og ***** hoteller
– Indhold ændres efter jeres ønsker
– Intet højsæsontillæg
– Kan let kombineres med Bolivia, Ecuador, Galapagos og Nordperu.

Skriv til os og få et tilbud – Happylama@happylamatravel.com

Kort

Rejse-til-Peru-Lima-Paracas-Nazca-Arequipa-Colca Canyon-Titicaca-Cusco-Machu Picchu

Dag 1: Ankomst til Lima

Ved ankomsten i Limas internationale lufthavn står operatøren klar og I vil blive kørt til hotellet som ligger i Limas fashionable forstad Miraflores.

Happy Lama Travel anbefaler at I forkæler jer selv efter en meget lang flyvetur og besøger Limas mest fashionable restaurant Rosa Nautica, som ligger på en mole ude i Stillehavet. Restauranten er specialister i seafood, men udbyder hele paletten af peruansk gastronomi inkl. lokalt produceret rødvin og selvfølgelig nationaldrikken Pisco Sour.

Maden er udsøgt, atmosfæren er fantastisk, betjeningen er eksemplarisk, portionerne er store og priserne er billige sammenlignet med Danmark. Det er absolut en oplevelse, som I bør unde jer selv. Happy Lama Travel arrangerer bordbestillingen.
Lima - Plaza de Armas

Dag 2: Lima-Pachacamac-Paracas

Nu går turen mod syd af Panamericana Highway, som løber hele vejen fra Patagonien i det sydlige Chile til regnskoven i Colombia. Denne første del af vejen er ikke så interessant, og som regel indhyllet i dis fra Stillehavet, men ikke langt fra Lima besøger I det første betydningsfulde inkakompleks Pachacamac. Ved middagstid ankommer I til naturreservatet Paracas, som huser et fantastisk dyreliv, hvilket I vil stifte særligt bekendtskab med dagen efter.

Frokosten kan med stor fornøjelse indtages på en af fiskerestauranterne langs stranden i Paracas hvor der ofte er levende afrikansk inspireret musik.

Efter frokosten oplever I det oprørske Stillehav på nærmeste hold, da I går en tur gennem det barske, rå og åbne landskab til kysten hvor bølgerne slår voldsomt ind mod de farverige klippeformationer. I vil uvægerligt se mange forskellige fuglearter, hvor specielt den store sorte grib er karakteristisk. Paracas er et anerkendt og rigtig godt fugleobservationssted, hvis I har den interesse. Et andet sted i reservatet vil I formentlig se en flok søløver som holder til på en klippeafsats.Paracas

Dag 3: Paracas-Islas Ballestas-Ica-Huacachina-Nazca

Om morgenen stævner I ud fra den lille havn i Paracas med kurs mod Islas Ballestas, som tit benævnes ”Lille Galapagos” pga. det omfangsrige dyreliv. På vejen til Islas Ballestas vil I se den Nazcalignende figur ”El Candelabro” som uvist af hvem og hvorfor er tegnet ind i klippen.

Når I ankommer til Islas Ballestas som ikke kan besøges til fods vil I opleve et hav af fuglearter inkl. pelikaner, inkaterner, humboldtpingviner og mange andre arter som sætter et farverigt præg og et vist støjniveau på de nøgne klipper. Der er desuden også en meget fotogen søløvekoloni på klipperne.

Tilbage i Paracas vil I fortsætte af Panamericana Highway til Ica, hvor I besøger det arkæologiske museum som har en fantastisk smuk og internationalt anerkendt samling af tekstiler, håndværk, mumier osv. fra de tidlige kulturer fra området som beboede området længe før Inkariget opstod.

Landskabet er nu regulær ørken og blot 10 km. udenfor Ica ligger den hyggelige og charmerende oaseby Huacachina, hvor frokosten kan indtages ved kanten af søen. Efter frokosten anbefales det at I tager støvlerne af og går op i de store klitter der omgiver byen for at se det hele lidt fra oven.

Sidst på eftermiddagen kører I gennem varierende landskaber til Nazca af en nu noget mindre trafikeret Panamericana Highway.Paracas - Islas Ballestas

Dag 4: Nazca-Nazcalinierne--Chauchilla-Nazca

Om morgenen kører I til den lille lufthavn i Nazca, hvorfra I kan overflyve de mystiske Nazcalinier. Turen som varer ca. 45 minutter giver jer et indblik i et af verdens store uløste mysterier. Der er ingen som har fundet ud af hvem der har lavet de op til flere hundrede meter lange figurer, hvornår eller hvorfor. Det er en meget fascinerende oplevelse. Turen foregår i et lille fire eller sekspersoners propelfly og gennemføres kun hvis solen skinner, da der ellers ikke er noget at se.

Efter den fantastiske flyvetur går turen tilbage til Nazca som er en lille hyggelig by med et fantastisk gadeliv og mange små sjove lokale forretninger som I kan fordrive tiden i. Der er også mange gode restauranter som I kan vælge at benytte inden eftermiddagens program, som bringer jer til Chauchilla kirkegården uden for Nazca.

Chauchilla kirkegården er et levn fra Nazcafolket, som levede i området omkring år 1000. Indtil for nylig lå knogler og tøjrester spredt ud over ørkenen, men er nu samlet sammen og udstillet i et antal grave som illustrerer ritualerne omkring mumificering og begravelse. I kan stadig finde knoglerester og tekstiler i det omkringliggende landskab.

Efter besøget på kirkegården går turen til de nærliggende spiralakvædukter som også stammer fra Nazcakulturen og stadig fungerer som livsvigtig vandkilde fra Andesbjergene til markerne i den tørre ørken, hvor regn er meget mere end uhyre sjældent.Nazcalinierne - Aben

Dag 5: Nazca-Sacaco-Puerto Inca

Hvis gårsdagens overflyvning af Nazcalinierne ikke blev til noget pga. dårligt vejr, har I muligheden igen før rejsen fortsætter sydpå ned langs Stillehavskysten.

Dagen byder på en fascinerende køretur mod syd af Panamericana Highway, hvor I virkelig får et indtryk af de skiftende landskaber. Det ene øjeblik kører I i ren sandørken. Det næste øjeblik kører I gennem klipper og tunneller for pludseligt at befinde jer i en frodig dal og pludselig kører I nærmest i vandkanten.

Efter et par timers kørsel besøger I et lille museum midt i ødemarken, hvor flere hvalfossiller ligger i ørkensandet, som ved nærmere eftersyn ikke er sand men knuste muslingeskaller. En bizar vidnesbyrd om tiden før Andesbjergene rejste sig fra havbunden. I kører også gennem en masse små søvnige byer på vejen og nu begynder I at fornemme den specielle afslappede sydamerikanske atmosfære.
Panamericana Highway

Dag 6: Puerto Inca-Arequipa

I forlader nu kysten og kører mod Perus næststørste by Arequipa med ca. 1 mio. indbyggere for foden af den aktive vulkan Misti (5.822 m.o.h.).

Arequipa er en af Perus rigeste byer og fremstår meget moderne med et behageligt klima. Befolkningen er synligt stolt af sig selv og deres by.

I vil nå til Arequipa (2.353 m.o.h.) først på eftermiddagen. Jeres hotel ligger meget centralt og tæt på Plaza de Armas som er enhver peruansk bys omdrejningspunkt. Arequipa - Katedralen

Dag 7: Arequipa på egen hånd

Denne dag kan I opleve Arequipa på egen hånd. Jeres hotel ligger centralt og de fleste spændende seværdigheder ligger i nærheden af Plaza de Armas som er et smukt eksempel på kolonial balkonbyggeri. En altid anbefalelsesværdig aktivitet i Peru er at sætte sig på en bænk på Plaza de Armas om morgenen og betragte lokalbefolkningen der kommer stille og roligt i gang med dagens gøremål. Det er en god oplevelse med sjove situationer og der er ingen som tager notits af jeres tilstedeværelse.

Happy Lama Travel anbefaler desuden et besøg i katedralen og jesuiterkirken som begge er meget smukke. Begge kirker er beliggende på Plaza de Armas. Et besøg i klosteret Santa Catalina er også en stor oplevelse. Klosteret er meget omfangsrigt og nærmest en by i byen og et smukt studie i kolonial arkitektur med enkle og smukke farver.

Endelig bør I besøge Museo Santury som har en fin udstilling af Inkaartefakter og ikke mindst den frosne mumie af Isprinsessen Juanita som blev ofret til guderne på toppen af bjerget Ampato for ca. 500 år siden. I vil blive ført rundt af en af museets guider. Besøget inkluderer en lille film om fundet af Juanita og varer i alt en lille times tid.

Happy Lama Travel kan også arrangere en guidet citytour i Arequipa.
Arequipa - Monasterio Santa Catalina

Dag 8: Arequipa-Chivay

I bevæger jer lige ind i hjertet af Peru, hvor lamaerne græsser i vejkanten, panfløjter og ponchoer er standardudstyr og kvinderne går traditionelt klædt med farverige kjoler og den særlige peruanske version af bowlerhatten. Når I forlader Arequipa ser I vulkanerne Mistis og Chachanis majestætiske silhuetter samt bjerget Ampato hvor isprinsessen Juanita blev ofret til guderne for ca. 500 år siden.

I er nu på vej ud over Altiplano – Den store øde højslette, som er hjemsted for lamaer, alpakaer og den vilde slægtning til vicuñaen som er fredet i klasse A, bringer jer op i ca. 4.900 m.o.h. før det igen går nedad mod den lille charmerende og meget typiske andiske by Chivay som er en af Happy Lama Travels absolutte favoritbyer i Peru, da den emmer af autentisk, farverig, rolig, støvet andisk landsby.

Efter frokosten kan I gå en tur i byen og besøger bl.a. Plaza de Armas, den enkle og meget smukke kirke samt det lokale marked som byder på alverdens ting og sager og et godt indblik i råvarerne til den solide andiske mad. Hvis lysten er til stede er der mulighed for at tage en afslappende dukkert i byen varme kilder som ligger lidt udenfor byen. Middagen foreslås indtaget på en lokal restaurant ledsaget af typisk andisk musik, sang og dans.
Colca Canyon - Chivay

Dag 9: Chivay-Colca Canyon-Cruz del Condor-Chivay

Dagen starter tidligt, så I kan nå ud til Cruz del Condor til kondorerne går på vingerne efter at have overnattet på klippesiderne af Colca Canyon. Den majestætiske kondor svæver lydløst på varme termiske vinde på jagt efter føde.

Kondoren er en gribeart så den spejder efter ådsler på kanten af kløften og tiltrækkes derfor af røde farver, så for at få kondorerne at se tæt på, skal I tage rødt tøj på og stille jer lidt væk fra menneskemængden. På den måde kan I være heldige at kondorerne svæver lige ind over hovedet på jer. Kondoren vejer typisk 12 kg. og har et vingespand på op til tre meter, så det er et imponerende syn.

Colca Canyon er verdens næstdybeste kløft kun overgået med et par hundrede meter af den nærliggende kløft Cotahuasi. De to kløfter er begge dobbelt så dybe som Grand Canyon i USA og nogle steder skinner solen aldrig i bunden af kløften hvilket gør at der er mange meget lokale økosystemer.

På vej til og fra Chivay kører I ad små hullede grusveje med fantastiske udsigter og gennem små typiske andiske landsbyer, hvor I oplever en dejlig rolig stemning med en farverig lokalbefolkning. Byerne er typisk præget af små rustikke kirker som er meget smukke i al deres enkelthed. I kan også opleve inkagrave på bjergsiderne.
Colca Canyon - Cruz del Condor

Dag 10: Chivay-Juliaca-Puno

Dagen bringer jer fra mægtige Colca Canyon over Altiplano som byder på meget varierende landskaber til Puno ved Titicacasøens bred. Turen bringer jer igen over Altiplanos højeste punkt ca. 4.900 moh.

Turen over Altiplano er fantastisk og er på mange måder essensen af Peru. Barsk, øde og varieret. I vil opleve store lamaflokke og måske er I heldige at se flamingoer i en af de store søer langs vejen.

I får virkelig fornemmelsen af at være kommet langt væk fra civilisationen, når vejen flankeres af en elledning og et jernbanespor men pludselig dukker små bosættelser op midt i den barske intethed. I ankommer til Puno sidst på eftermiddagen.Altiplano

Dag 11: Puno-Titicaca-De Flydende Sivøer-Amantani

De næste to dage foregår på Sydamerikas største og verdens højest beliggende navigerbare sø Titicaca, som ifølge inkalegenden var det sted hvor Solguden Intis søn Manco Capac første gang betrådte jorden og grundlagde inkariget. Titicacasøen betyder selvsagt meget i Peruanernes selvopfattelse.

I skal på en længere sejltur fra Puno til Isla Amantani, hvor I skal overnatte hos en lokal familie, hvilket er en formidabel oplevelse. På vejen til Isla Amantani gør I stop ved en af de små flydende sivøer, Islas Flotantes hvor I får et indblik i hvordan man lever et så særpræget sted. Der bliver normalt også mulighed for en sejltur i en sivbåd.

Efter besøget på sivøen sejler I videre til Isla Amantani, hvor I bliver modtaget på kajen af den familie I skal bo hos. I vil opleve et materielt fattigt hjem og familierne er som regel børnerige. Familien er meget gæstfrie og vil gøre meget for at I skal føle jer hjemme.

Efter en traditionel frokost hos familien, går I en tur til øens højeste punkt hvorfra der er en fantastisk udsigt over Titicacasøen og til det sneklædte bjergmassiv Cordillera Real i Bolivia som ikke ligger langt væk. Husk varmt tøj og en god lygte, da det er meget koldt og meget mørkt når solen går ned.

Når I vender tilbage til familiens hus er der traditionel solid aftensmad som typisk består af kartofler, ris og grøntsager. Kød spiser man kun ved særlige lejligheder og højst et par gange om året. Efter maden vil familien sikkert spørge jer om en masse ting og svarer selv på jeres spørgsmål. De er lige så nysgerrige som I er om hvordan man lever i en verden så fjern fra ens egen. Happy Lama Travel sørger for at I har en tolk med så interaktionen med familien ikke bremses af åbenlyse sprogbarrierer.

Det er en meget hyggelig og givende oplevelse i det lille hjem hvor den eneste belysning er stearinlys og den eneste underholdning er den man selv finder på.

Familien bliver taknemmelige for små gaver, specielt til børnene hvor bolde, papir, farveblyanter, balloner og forskelligt merchandise med tegneseriefigurer er et stort hit. Forældrene sætter stor pris på luksusvarer som vi betragter som selvfølgelige – sukker, pasta, chokolade og stearinlys er meget velkomment.Titicacasøen - De Flydende Sivøer - Urosøerne

Dag 12: Amantani-Taquile-Puno

Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til værtsfamilien og gå ned til båden, som skal sejle jer til naboøen Taquile, som på trods af nærheden er et meget anderledes samfund.

På Taquile er det typisk mændene som sørger for alt det praktiske og det er ikke unormalt at se en mand gå og strikke. Mændene går traditionelt klædt og signalerer gennem påklædningen om de eksempelvis er enlige eller gifte.

Når I ankommer til Taquile kan I nyde den fabelagtige udsigt ved at gå rundt om øen og op til hovedbyen hvor der normalt er et lille marked med mulighed for at købe friske frugter, tekstiler og meget andet. Taquile er et fantastisk roligt sted, hvor I virkelig kan slappe af og nyde udsigten. Frokosten indtages normalt på en lille restaurant på vej tilbage til båden som skal sejle jer til Puno.

Besøget på Titicacasøen kan også arrangeres som en dagtur fra Puno med besøg på De Flydende Sivøer og Taquile.Titicacasøen - Taquile

Dag 13: Puno-Sillustani-Wiracocha-Andahuaylillas-Cusco

Denne dag venter der en lang køretur over Altiplano til Inkaernes gamle hovedstad Cusco. Efter en lille halv times kørsel besøger I begravelsestårnene ved Sillustani som er smukt beliggende med udsigt til søen Umayo.

Begravelsestårnene blev brugt som grave for Collakulturens vigtigste personligheder. Tårnenes eneste indgang var et hul mod øst som blev forseglet straks efter begravelsen. Langs vejen til Sillustani ligger der en masse små charmerende gårde som beboerne mod en beskeden betaling gerne viser rundt i.

På vejen over Altiplano mod Cusco passerer I mange mindre typiske vindblæste andiske byer med udsigt til bjergene som udgør Andesbjergenes sidste bastion mod øst før Amazonas spreder sit grønne tæppe udover det sydamerikanske kontinent.

I ankommer til inkatemplet Wiracocha som var et af Inkarigets helligste steder og imponerer med dets størrelse. Wiracocha fungerede også som militærpost og forråd på den sydlige del af Inkastien som forbandt Inkarigets forskellige provinser med Cusco. I byen Andahuaylillas besøger I den fantastisk udsmykkede kirke fra det 17. århundrede, som angiveligt skulle gemme på en kæmpe guld og sølvskat som befolkningen dag og nat bevogter på skift.

I vil senere køre gennem den gamle byport til Cusco, hvortil I ankommer først på aftenen. Hotellet ligger centralt og der er masser af fantastiske restauranter i byen.Altiplano

Dag 14: Cusco på egen hånd

Cusco er nok den smukkeste storby i Peru. Cusco er stor men alligevel charmerende provinsiel og befolkningen er ikke så selvhøjtidelige som det kan forekomme i Lima og Arequipa. Der er ikke lagt noget program i Cusco, hvor Happy Lama Travel anbefaler at I tager den med ro og indsnuser byens atmosfære med udgangspunkt i Plaza de Armas hvor et besøg i den smukke katedral kan anbefales.

Et besøg i bydelen San Blas bag ved katedralen giver et godt indtryk af Cuscos inkaarkitektur. Det går stejlt opad til bydelen, men I belønnes til sidst med en flot udsigt over byen. Den smalle gade Loreto til højre fra katedralen er det vel nok bedst bevarede eksempel på inkaarkitekturen som er Cuscos særkende.

Det er tankevækkende at hver gang Cusco og andre byer er blevet ødelagt af jordskælv, så står de gamle inkastrukturer intakt tilbage og de koloniale bygninger ligger i ruiner.

Hvis det ønskes kan Happy Lama Travel arrangere en eftermiddagstur hvor I bliver guidet rundt i de fire betydningsfulde inkatempler Q’enco, Pucapucara, Sacsayhuaman og Tambomachay, som alle ligger meget tæt på byen. Sacsayhuaman ligger på en højdedrag lige udenfor byen og er uden sammenligning det mest betydningsfulde sted i Inkaernes bevidsthed.

Sacsayhuaman er kæmpestort selv om det eksisterende tempel kun er 20 procent af det oprindelige eftersom Spanierne rev det ned og benyttede stenene som fundament for deres bygninger i Cusco. Mange af de sten man stadig ser anvendt i Cuscos bygninger stammer fra Sacsayhuaman.

Sacsayhuaman er ligeledes skueplads for Inti Raymi. Sydamerikas næststørste fest efter Rios karneval afholdes hvert år den 24. juni hvor Cuscos befolkning fejrer vintersolhvervet med en timelang parade gennem Cuscos gader. Paraden slutter ved Sacsayhuaman, hvor der foretages symbolske ofringer til solguden Inti. Hvis I har mulighed for det anbefales det at I planlægger afrejsen, så I kan overvære Inti Raymi – Det er et fascinerende skue og Cusco fester i en hel uge op til den 24. juni.

Happy Lama Travel kan også arrangere en guidet citytour i Cusco.Cusco - Katedralen

Dag 15: Cusco-Den Hellige Dal-Pisac-Ollantaytambo-Aguas Calientes

I begiver jer nu ned i Inkaernes hellige dal som følger floden Urubamba til Machu Picchu og videre nordpå. Den hellige dal er overstrøet med store og små inkatempler og ruiner, hvor I vil besøge de to vigtigste Pisac og Ollantaytambo. Udover besøget ved disse to imponerende templer er det en nydelse blot at køre gennem den smukke dal med frodige marker og høje bjerge på begge sider af floden Urubamba som ender med at blive en del af Amazonasfloden.

Templet ved Pisac ligger langt oppe af en bjergskråning og der er en fantastisk udsigt over den hellige dal og byen Pisac. Ruinerne ved Pisac er særligt berømte for deres terrasser til dyrkning af afgrøder. Flere steder kan I se inkagrave på bjergsiderne.

Inkatemplet i Ollantaytambo var et af de få steder i Peru hvor de spanske koloniherrer tabte et større slag, da de i 1536 blev besejret på snedig vis af Manco Inca som var flygtet til Ollantaytambo efter at have tabt Sacsayhuaman og Cusco. I tager toget fra Ollantaytambo til Aguas Calientes for foden af Machu Picchu så I får optimalt udbytte af tiden dagen efter.Den Hellige Dal

Dag 16: Aguas Calientes-Machu Picchu-Cusco

Happy Lama Travel anbefaler at I besøger Machu Picchu så tidligt som mulig så I har det nogenlunde for jer selv inden de store grupper ankommer fra Cusco ved 10-tiden. I Aquas Calientes tager I bussen de sidste 8 km. opad bjerget hvor Machu Picchu åbenbarer sig for jer i al dets pragt. Machu Picchu er højdepunktet på de fleste rejsendes tur til Peru.

Machu Picchu blev genopdaget i 1911 af amerikaneren Hiram Bingham som egentlig var på jagt efter inkaernes sidste tilflugtssted Vilcabamba som senere er blevet fundet ved Espiritu Pampa meget dybere inde i junglen. Der er imidlertid stadig diskussion om hvorvidt Espiritu Pampa nu også er inkaernes sidste tilflugtssted.

Machu Picchu er på UNESCO´s list of world heritage og blev i juli måned 2007 officielt udråbt som et af verdens syv nye vidundere i fint selskab med Bl.a. Taj Mahal, Colosseum og Den kinesiske mur.

Machu Picchu er meget omfangsrig og guiden vil vise jer de vigtigste steder, hvorefter I kan gå rundt og udforske ruinerne på egen hånd. Der er mange spændende muligheder for at se Machu Picchu fra alternative positioner. I kan vandre tilbage af Inkastien til Solens Port som markerer afslutningen på Inkastien. Herfra har I en fantastisk udsigt over Machu Picchu og Urubambaflodens løb.

En anden spændende mulighed er at bestige Wayna Picchu – Bjerget som man altid ser i baggrunden af det klassiske postkortbillede af Machu Picchu. Wayna Picchu kan godt være en udfordring at bestige. En tredje mulighed for de seje er at bestige Montaña Machu Picchu hvorfra Queshuaflaget vajer. Montaña Machu Picchu er områdets højeste top og er meget stejlt at bestige.

Sidst på dagen tager I toget tilbage til Ollantaytambo hvorfra I kører i bus til Cusco.Machu Picchu

Dag 17: Cusco-Lima (Fly)

I har ca. 1½ times flyvning mellem Cusco og Lima.
Cusco - Ausangate

Dag 18: Lima på egen hånd og afrejse Lima

De fleste interkontinentale fly letter sen eftermiddag eller tidlig aften, så I har god tid til at se lidt af Lima inden I endegyldigt forlader Peru.

Det arkæologiske museum kan anbefales hvis I lige vil have sat de sidste par ugers kulturindtryk ind i en tidslinje. Efter museumsbesøget kan I besøge Plaza de Armas, hvor hovedparten af Limas koloniale arkitektur findes. I kan derefter besøge det smukke kloster Monasterio de San Francisco inkl. de underjordiske katakomber.

I skal være i lufthavnen ca. tre timer før afgang. På første sal i Lima lufthavn er der en del udmærkede spisesteder og forretninger hvor I kan fordrive tiden inden I letter fra Lima.

Happy Lama Travel kan også arrangere en guidet citytour i Lima.
Lima - Monasterio de San Francisco

Lamanyt

Referencer