Individuelle rejser

Salkantaytrek til Machu Picchu

Salkantaytrekket er et fantastisk alternativ til den klassiske Inkasti. Det er et smukkere trek med langt færre mennesker. Happy Lama Travel har stor erfaring i at arrangere Salkantaytrekket i forbindelse med individuelle rundrejser i Peru.

Læs mere om individuelle rundrejser i Peru på vores sider om Peru og kontakt os for et konkret forslag til din rejse i Peru.

Du er altid velkommen med spørgsmål og ønsker – happylama@happylamatravel.com

Salkantaytrekket til Machu Picchu - 5 dage/4 nætter

Der er mange alternativer af varierende længder til Den Traditionelle Inkasti som er mindst lige så smukke og fantastiske og ikke mindst mindre besøgte og billigere, da de ikke er belagt med afgift. Salkantay er en af de smukkeste af slagsen.

Den Traditionelle Inkasti har ikke nogen speciel betydning. Årsagen til at den er så populær er udelukkende at den ender i Inti Punku – Solens port.

Happy Lama Travel anbefaler Salkantaytrekket da der er langt færre mennesker end på Inkastien samtidig med at naturen er langt smukkere og mere varieret.

Dag 1: Cusco - Mollepata - Soraypampa

Du bliver afhentet på dit hotel mellem 04:30 og 05:30 og kørt til den lille by Mollepata som er udgangspunktet for Salkantaytrekket. Her vil der være mulighed for at spise morgenmad (ikke inkluderet). Den sidste bagage arrangeres og du kan købe lidt ekstra forplejning. Det er normalt muligt at få transporteret ca. tre kilo bagage på hesteryg de første to dage.

Det er tid til at starte den smukke og alsidige vandretur via Salkantay til Machu Picchu. I starten af trekket passerer vi små gårde og det går mest opad. I løbet af formiddagen forkæles du med en smuk udsigt over dalen og hvis vejret er klart kan du se snedækkede Salkantay allerede ved frokosttid.

Efter frokost fortsætter du tre-fire timer yderligere mens landskabet ændrer sig i takt med at højden stiger. Det frodige landskab bliver til græsklædte bakker og brusende vandløb. Den første lejr ligger for foden af Salkantay i ca. 4.050 moh. Efter middagen er du med garanti klar til den første nat i telt.

– Distance: 21 km
– Starthøjde: 3.360 moh.
– Sluthøjde: 4.050 moh.

Dag 2: Soraypampa - Abra Salkantay - Chaullay

Dette er dagen hvor du kommer til at stå foran smukke sneklædte Salkantay på 6.271 moh. Efter morgenmaden starter vi den sidste relativt stejle opstigning ad små stier til Abra Salkantay i 4.608 moh.

Udsigten bliver blot smukkere og smukkere og i det vindomsuste pas for du virkelig fornemmelsen af bjergenes storhed. Her vil guiden forklare lidt om historien og myterne omkring det hellige bjerg Salkantay og hvilken betydning det har haft for inkaernes selvforståelse – En selvforståelse som stadig findes i lokalbefolkningen.

Efter at have nydt udsigten går du nedad i ca. to timer til frokosten som serveres for foden af Salkantay. Dagen er absolut ikke slut endnu og du fortsætter nedad gennem et meget grønt og frodigt landskab til lejren i Chaullay. Denne lejr ligger rigtig smukt ved en rivende flod og temperaturen er behagelig.

– Distance: 21km
– Starthøjde: 4.050 moh.
– Pashøjde: 4.608 moh.
– Sluthøjde: 2.860 moh.

Dag 3: Chaullay - Santa Teresa

Der er ofte en helt særlig morgenstemning i Chaullaylejren når skyerne hænger lavt over dalen og træerne hvilket skaber en mystisk scene.

Dagens vandring er relativ let og for det meste nedad bakke på et godt underlag. Det er en meget smuk dag hvor du krydser floder, balancerer på broer og nyder det varmere klima.

Du nyder frokosten i den lille landsby Sahuayacu, hvorfra du vil blive kørt til den hyggelige lille by Santa Teresa som nærmest er indbegrebet af Peru.

I Santa Teresas udkant er der nogle meget anbefalelsesværdige og velorganiserede varme kilder som du bør unde dig selv en tur i efter tre dages vandring.

– Distance: 14 km
– Starthøjde: 2.860 moh.
– Sluthøjde: 1.972 moh.

Dag 4: Santa Teresa - Aguas Calientes

I dag har du mulighed for en ganske spændende oplevelse – Zipline !

Forestil dig suset ved at glide over en dyb kløft sikret til en stålwire. Det er virkelig en stor adrelinskabende oplevelse.

Ziplinen i Santa Teresa er en af verdens længste. Opdelt i syv sektioner, hvor den ene er ca. 1½ km. lang. Det hele er meget professionelt udført. Alt sikkerhedsudstyr er tilgængeligt, ligesom guiderne instruerer meget kompetent.

Zipline tager sammenlagt to timer alt inklusiv, hvorefter du bliver kørt til togstationen Hidroelectrica som er den første station efter Aguas Calientes for foden af Machu Picchu når man kommer fra Cusco.

Her spiser du frokost og starter den sidste smukke vandring mod Aguas Calientes langs jernbanesporene og den brusende Urubambaflod.

Fra jernbanen ser du for første gang Machu Picchu som hæver sig højt over den rivende Urubambaflod og du ser hvordan landbrugsterrasserne meget akrobatisk klamrer sig til bjergvæggen.

I Aguas Calientes indlogeres du på et lokalt hostal og gruppen spiser middag på en lokal restaurant. Aguas Calientes er en rigtig turistby men er et godt “vandhul” efter fire dages strabadser med gode restauranter og varme termiske bade.

– Distance: 11 km
– Starthøjde: 1.972 moh.
– Sluthøjde: 1.680 moh.

Dag 5: Machu Picchu - Ollantaytambo - Cusco

Der går en lille og relativ stejl sti fra Aguas Calientes til Machu Picchu som indebærer ca. 500 højdemeter og du starter tidligt for at undgå for mange mennesker på Machu Picchu.

Vel ankommet til fantastiske Machu Picchu skal du deponere din rygsæk inden guiden giver en rundvisning til Machu Picchus mest betydningsfulde steder. Efter rundvisningen på ca. to timer har du mange muligheder for at se Machu Picchu fra andre spændende vinkler, da du kan bestige Wayna Picchu eller sågar Montaña Machu Picchu. Begge dele er stejle, indebærer en tilladelse og henholdsvis ca. 300 og 600 højdemeter – Udsigten er imidlertid det hele værd.

Der er en stor daglig søgning og begrænsning på bestigning af Wayna Picchu, mens praktisk talt ingen bestiger Montaña Machu Picchu. Du kan også vælge at vandre tilbage ad den klassiske Inkasti til Solens Port (Inti Punki)

Der er desuden en lille sti ned til en inka trækbro. Du kan dog ikke komme helt ned til broen, da der er afspærret af sikkerhedsmæssige årsager.

Når du har udforsket Machu Picchu kan du vælge at gå eller køre i bus ned til Aguas Calientes, hvorfra du tager tog og bus tilbage via Ollantaytambo til Cusco, hvor du bliver sat af tæt på Plaza de Armas. Du vil være i Cusco ved 22-tiden.

Du kan selvfølgelig også vælge at blive en ekstra nat i Aguas Calientes eller sågar i Ollantaytambo i Den Hellige Dal. Det kan Happy Lama Travel arrangere individuelt hjemmefra.

Praktiske informationer om Salkantaytrekket

Pris pr. person i 2018: DKK 3.795
Tillæg for evt. enkeltværelse/telt må påregnes.

Inkluderet i prisen:
Deltagelse i international gruppe (max. ca. 16 personer)
Indledende briefing
Hostal i Aguas Calientes dag 4
Transfer fra hotel i Cusco dag 1
Transfer til Plaza de Armas i Cusco dag 5
Entré til Machu Picchu
Busbillet fra Machu Picchu til Aquas Calientes
Tog/Busbillet fra Aquas Calientes til Cusco
Måltider jf. program (m=morgenmad, f=frokost, a=aftensmad)
Telte og liggeunderlag*
Alt nødvendigt fællesudstyr (køkkentelt, Spisetelt, Toilettelt, Køkkenudstyr osv.)
Erfarne specialuddannede engelsksprogede guider
Fornødne bærere, pakdyr, kokke og assistenter
Basis førstehjælpsudstyr
Happy Lama Travels tryghedsservice

Salkantay kan også arrangeres som en privat tur (Indhent tilbud)

Soveposer er ikke inkluderet men kan lejes for DKK 400 (Book hjemmefra).

Du skal være opmærksom på at du bærer din personlige bagage selv incl. sovepose og liggeunderlag. Du kan få båret tre kilo på hest de første to dage.

Det er muligt at tage en overnatning i Aguas Calientes for foden af Machu Picchu, hvis du gerne vil besøge Machu Picchu igen på egen hånd. (Vi har mulighed for at booke alle hotelkategorier)

Ruten og lejrplaceringer kan ændres uden varsel af myndighederne.

* Faste liggeunderlag ca. 1,5 cm. tykke – Enkelte gæster anbefaler at du selv medbringer oppusteligt liggeunderlag.

Lamanyt

Referencer