Gæsternes oplevelser

Happy Lama Travel lægger en stor indsats i at planlægge din rejse optimalt. Vi er derfor rigtig glade for og stolte over alle de positive tilbagemeldinger vores gæster sender – Det er dem som gør det hele værd at arbejde med.

Interview med Jan Tvernø fra Ferie i Forum

Wenche Røed og Børre Sveen, Asker, Norge

(Rundrejse i Peru)

We can assure you that the trip gave us unforgettable impressions.

We would like to thank you for the work you have done in order to organize our trip to Peru. We are all impressed by the warm welcome at all new locations and the logistics which has been in place.

The people receiving us has all been very positive doing their outmost to try to understand what we wanted to do. We are also very satisfied with the standard of the accommodations provided. This applies both for the rooms as such and for the actual location. We were also very satisfied by living in Miraflores as we found a lot of nice things in the district while it was not far away from Lima Centro.

We appreciated very much the trip to the Titicaca islands where we experienced a very warm welcome. Suzanne who was there together with us was a great help in order for us to try to assimilate into the local family. We made it to the top of Amantani at sunset which was a fantastic view and experience.

Your guides have all been very good in English. The guides have all been very well educated within the themes they were guiding providing us with a increased insight during the trip. We all understand very much more about the Incas and the other cultures in the Andes, seeing also some of the conflicts which still are there today.

Now, some time after our return, we are realizing that the way our trip was planned has given a good insight into the history of he people in the Andes. We experience a lot of interest from family and friends and we are gladly recommending yourself for people interested. We think the logistics around the trip was very well organized leaving us to focus on what we went to see, the country, the history, the culture and speaking with people we met.

Dina Bech, Hørsholm

(Trekking og bjergbestigning i Cordillera Blanca, Peru - Særrejse)

Tak for en fantastisk tur med oplevelser jeg vil huske resten af livet.

Selvom det var hårdt var det enormt lærerigt på mange flere områder end jeg havde overvejet inden.

Jeg kom hjem stærkere både af krop og sind.

Merete Thomsen og Claus Falck Larsen, Lyngby

(Rundrejse i Ecuador med ø-hop på Galapagosøerne)

Vores drøm er gået i opfyldelse med denne fantastiske rejse hvor både indhold og logistik har været i top.

De råd og den vejledning vi har fået via Jan Tvernø og Happy Lama Travel, har været fint afstemt med den forventning og de krav vi havde til rejsen.

Vi valgte bl.a. ø-hop på Galapagos i stedet for cruise. Det har været fantastisk at opleve lokalbefolkningen, deres venlighed og tilbagelænethed. Vi kom ned i gear, samtidig med at vi blev beriget med mange dyr og naturoplevelser. Happy Lama Travel har til fulde opfyldt vores ønsker og behov fra planlægning til gennemførelse.

Hans Bak, Ølstykke

(Rundrejse i Kirgisistan - Særrejse)

Med stor spænding så jeg frem til at skulle opleve noget fuldstændig nyt for mig, nemlig at komme til “fremmed” land, og jeg må sige at oplevelsen var ubeskrivelig, ja man skal selv opleve det.

Kirgisistan er et fantastisk land at rejse rundt i, og jeg fik nogle ubeskrivelige oplevelser både naturmæssigt, samt det at bo med privat indkvartering,  hvor vi også spiste sammen med dem vi overnattede hos flere gange, så kom vi rigtig tæt på befolkningen, som er utrolig søde og venlige.

Men sådan en tur kan kun blive en stor oplevelse når det hele spiller 100%, og det kan jeg kun takke Jan for, samt vores guide Olga og helt fremragende chauffør Ilzat, som kørte steder jeg ikke troede muligt.

Der er kun et “lille” minus, Den slags oplevelser er frygtelig vanedannende, så klart jeg vil have flere oplevelser ned i “rygsækken” hos Happy Lama Travel.

Anna Marie og Steen Kruuse, Horsens

(Rundrejse i Mongoliet - Særrejse)

Da vi så programmet for denne tur, var vi ikke i tvivl: Dette var noget vi måtte have med. For Mongoliet havde ikke været i forreste række i vores prioriteringer, og vi kendte ikke ret meget til dette land.

Så vi tilmeldte os, og vi må sige, at turen var vel tilrettelagt og både programmet og de praktiske informationer, som Jan Tvernø havde givet var i fin overensstemmelse med det vi kom til at opleve.

Turen startede i hovedstaden Ulan Bator – en by i rivende udvikling, hvis man skal tage det på nybyggeri af boliger og udbygning af infrastruktur.

Dagen efter startede så rundturen, hvor vi henover 11 dage kom ud til den skønneste natur – de fleste steder ganske uberørt, fordi der er meget tyndt befolket. Ca. halvdelen af befolkningen bor i hovedstaden. Der findes veje, men ikke ret mange er asfalteret, og de er lavet i en ret dårlig kvalitet, hvilket medførte, at der var temmelig mange huller. Øvrige veje er jordveje, som rigtig mange steder var spredt på et større areal, fordi vejene ved regnvejr bliver ganske ufremkommelige og derfor køres ved siden af eller ved siden af igen.

Heldigvis var vi godt kørende (Toyota Land Cruiser og Lexus), for ellers var vi nok ikke kommet igennem udfordringerne. Det skal fremhæves, at de to chauffører var meget rutinerede og kørte meget sikkert.

På turen rundt overnattede vi i Ger Camps, det vil sige runde telte, som er nomadernes bolig. De fleste steder var der udmærkede sanitetsforhold, og overalt fik vi god og veltilberedt mad, der kunne være både 3 og 4 retter – frokost og aften. Morgenmaden var også god og varieret.

Vores lokale guide – D. Temuujin (kaldet Tim) var helt fantastisk, han var velforberedt, og havde hele vejen igennem styr på alt. Hans viden om mongolske forhold og kultur samt religion var helt uovertruffen, og han talte et meget fint engelsk. Hold da op, hvor fik vi lært meget om politiske forhold og buddhisme.

Højdepunkter på turen nævnes i flæng: Utrolig flot og vekslende natur, naturparken med vilde heste, hyggelige aftener i ger camp´en bl.a. med underholdning af mongolsk folklore og akrobatik, vandreture på udslukte vulkaner og i sibirisk nåletræsskov med et væld af blomster i skovbunden, besøg hos en nomadefamilie, besøg hos en shaman i en tipi og med rensdyrene gående udenfor, besøg på tre templer/klostre og flere museer samt – ikke mindst – rundtur i hovedstaden Ulan Bator – hvor mere og mere opkaldes efter Djengis Khan.

Alt i alt en helt fantastisk rejse til et meget anderledes land, der er på vej frem, og en meget venlig og imødekommende befolkning.

Jannik Toft Andersen, Aarhus

(Rundrejse i Bolivia med bjergbestigning og Amazonas - Særrejse)

Jeg har to gange før haft den fornøjelse at rejse med Happy Lama Travel. Begge gange til Peru og begge gange har det været store og uforglemmelige oplevelser. Denne gang gik turen til Bolivia med en fire ugers rundtur.

Bolivia er ligeså fantastisk og alsidigt rejsemål som Peru. Dertil skal lægges et lavere prisniveau og en meget afslappet samt imødekommende lokalbefolkning. Hvilket gør Bolivia til en hel unik og overset rejseperle.

Turen bød på et overflødighedshorn af oplevelser lige fra besøg hos Jesuitmissionerne i det Østlige lavland, vandring i tågeskov, Che’s grav ved byen Vallegrande, der på mange måder så ud som på ”El commandantes” tid, Gourmetrestauranterne i Sucre og Tarija med et særdeles overkommeligt prisniveau, ekspedition i de underjordiske huller ved Torotoro, Trekkingtur med lamaerne i Cordillera Real til mylderet ved de mange små boder i det centrale La Paz.

Det største højdepunkt både i bogstavelig og overført betydning var dog da Huyana Potosí på 6.088 meters højde blev besejret. En hel fantastisk oplevelse, udsigten og nedstigningen er alle anstrengelserne. De sidste dage gik med jungletur på Benifloden i Pampasområdet, hvor der var et helt fantastisk dyreliv. Alt i alt fire uger som jeg sent vil glemme.

Også på min tredje rejse med Happy Lama Travel er jeg stadig imponeret over, hvordan logistikken bare klappede og de ændringer, der kom i det oprindelige program som følge af vejret, uannoncerede vejspærringer og flyselskabskonkurs (og andet man må forvente når man rejser i et land som Bolivia, der er knap så velorganiseret som Danmark) blev håndteret hurtigt og professionelt, så man som gæst ikke blev generet af det, men bare fik nogle andre gode oplevelser i stedet for.

En vigtigt årsag til logistikken bare fungerer, er Happy Lama Travel tætte samarbejde med de lokale operatører. Juan i Bolivia er en meget kompetent operatør, der kender Bolivias kringelkroge ud og ind og god til at hurtigt tilpasse programmet når, der opstår ændringer.

Turen til Bolivia bliver med stor sandsynlighed ikke min sidste tur med Happy Lama Travel og glæder mig til at følge rejsefirmaet de næste år.

Nan og Henrik, Vedbæk

(Rundrejse i Peru og Ecuador)

Vi vil gerne sige stor tak til Jan Tvernø for en fantastisk tur til Peru og Ecuador.

Selve planlægningen af rejsen var svær fra vores side, men Jan løste alle vores ønsker på bedste måde.

Med sit store netværk og lokalkendskab fandt Jan nogle hyggelige hoteller og nogle gode engelsktalende guider der var med til at gøre turen til en uforglemmelig oplevelse.

Vi var forberedt på at der sikkert godt kunne opstå logistiske problemer undervejs. Det var imidlertid ikke tilfældet og alt kørte efter planen.

Vi håber på at der snart vil blive lejlighed til at rejse med Happy Lama Travel igen.

Familien Klausen, Karlslunde

(Rundrejse i Peru og Bolivia med Inkastien og Amazonas)

En beslutning blev taget om at vi skulle en tur til Peru og Bolivia. Efter lidt søgen på nettet ender vi op med at finde Happy Lama Travel v. Jan Tvernø som har en meget inspirerende hjemmeside.

Næste skridt er kontakt og derefter komme Jan på besøg for at høre om vores drømme. Jan ender op med en tur hvor en del foregår med private guider og en del i international grupper. Jan ender med at lave en tur til os som opfylder alle vores ønsker og så er det ellers bare at vente på at komme af sted.

Vi skal mødes med det ene rejsemedlem i Lima, men hun bliver forsinket fra sin afgang i Santiago, og vores ferie starter lidt kaotisk, da vi allerede dagen efter har flybilletter til Arequipa. Værten på Hostal San Antonio samt Jans lokale operatør Jorge i Cusco trækker i alle tråde og gruppen bliver samlet to dage senere i Arequipa.

På et tidspunkt efterlader vi ved en fejl en dagsrygsæk i en turbus og samtidig skal vi videre med en bus til Puno. Igen går alle kræfter i gang og 10 minutter efter at vi lander på vores hotel i Puno ankommer en venlig dame med vores dagsrygsæk. Fantastisk effektivitet og service.

Vi havde flere forskellige udfordringer bl.a. sygdom og flyaflysninger pga. konkurser, men i det store hele blev vi mødt med al den hjælp man kan forvente.

Alt i alt havde vi en uforglemmelig tur og vi vil på intet tidspunkt tøve med at kontakte Happy Lama Travel igen, hvis vi på et tidspunkt skal afsted igen. Vores varmeste anbefalinger til Happy Lama Travel og Jan Tvernø.

Bodil og Bjarne Hansen, Skjern

(Rundrejse i Mongoliet - Særrejse)

”Alle mongoler er født med indbygget GPS – Er der ingen vej, så laver vi én”.

Det fik vi mange beviser på, da vi i maj/juni kørte 3 uger i 4X4 gennem dele af det store land.

Chaufføren var meget dygtig, og selv om der var mange strækninger, han ikke havde kørt før, fandt han nøjagtig frem til det planlagte sted efter metoden: ”Jeg kender retningen. Er der et spor (hjulspor i sandet), følger jeg det, indtil retningen er forkert, derefter drejer jeg i den rette retning, indtil jeg igen finder et spor – o.s.v.”

Kun de nærmeste udfaldsveje fra Ulaan Baatar er asfalterede, men det føltes mere behageligt at køre ”off road”.

På forhånd var vi grundigt orienterede af Jan Tvernø om forholdene og forventede ikke at køre fra det ene arkitektoniske højdepunkt til det andet. Naturligvis har ethvert område en spændende historie, som vi blev udmærket orienteret om af guiden, der talte et godt engelsk. Udover guiden bestod besætningen af en ikke-engelsktalende chauffør.

Vi overnattede oftest i gercamps af meget varierende kvalitet, men ganske glimrende. En ger består af en cylinderformet base afsluttet for oven af en kegle. Det hele beklædt med filt. I kolde nætter opvarmet af en simpel kakkelovn. Maden var glimrende (3-4 retters middage) (og picnic-frokost).

Det mest spændende var naturen. Der er tale om enorme stepper med masser af dyr. Yakokser, vilde æsler og heste samt gazeller i tusindvis. Rovfuglene svævede over sletten. ”Tamme” flokke af kvæg, får, geder, heste og kameler. Spændende at se hyrderne til hest (ofte stående) sørge for at lede tamdyrene i den rigtige retning.

Ørken (sand-, sten-, klippe-ørken) så varieret, at øjet knap blev træt – selv hen mod aften.

Små skove. Selv en lille gletsjer i klippeskygge gik vi på.

Vi besøgte flere nomadefamiliers gers og fik serveret lidt mundgodt (mælkete, ”ost” og klejner).

Den buddhistiske kultur er ved at skinne igennem igen efter mange års destruktion af klostre m.v.

En fantastisk rejse, der langt overgik det, vi havde ventet – og har givet os en rigtig god indsigt i et land, hvor nomaderne lever næsten som for mange år siden (Dog: Solceller, internet, computere og TV har fundet vej til bl.a. Gobi-ørkenen).

Happy Lama var kommet lidt på afveje (fra Sydamerika), men Jans motto: ”Vi færdes Lamalike – off the beaten track” kan for denne rejse give rigtig god mening.

Vi kunne ikke ønske os en bedre planlagt rejse end denne.

Familien Larsen/Cowland, Stenløse

(Rundrejse i Peru)

Vi er en familie – mor, far og tre drenge på 21, 19 og 15 år der i august 2012 var på en 22 dages rundrejse i det sydlige Peru.

Vi har tidligere rejst på “egen hånd” og var lidt spændte på, hvordan det ville være at købe en “færdig rejse”, men vi havde helt klart oplevelsen af, at det var vores egen tur.

Den første uge var programmet tætpakket med bla. vandring, kondorer og Titicacasøen. Indlogeret på små og store hyggelige hoteller nød vi alle oplevelserne – både de guidede og dem vi selv fandt på. Dernæst gik turen mod Cusco, men ikke uden forhindringer. Vi oplevede vejspærringer i stor stil, men hele tiden oplevede vi at Happy Lama Travels lokale operatør agerede topprofessionelt og med styr på situationen. Han kontaktede os undervejs og orienterede os om situationen og chaufføren David var en fantastisk forhandler, Så det endte med at blive en ganske oplevelsesrig dag.

Cusco er imponerende – ligeså den Hellige dal. Specielt Pisac var en oplevelse – En meget levende by hvor livet leves i de små gader. Tilmed var der et par alternative caféer med spil og bøger samt lækkert mad.

Machu Picchu skuffede heller ikke. De ku´ noget de inkaer. Gåturen til Solporten og den lille Inkabro var fine at få med. Dagen efter nød vi bla. de varme kilder i Aguas Calientes inden turen gik tilbage til Cusco med toget.

Vi fortsatte i bil nordpå mod Lima og kom ganske som beskrevet af Jan Tvernø til byer og områder, hvor kun meget få turister kommer.

Vi kørte i de smukkeste kulisser og følte os meget tæt på himlen. Når vi kom til byerne var det tydeligt, at vi var en lige så stor attraktion for de lokale som de var for os.

Vi oplevede Peru – intenst og autentisk og Happy Lama Travels planlægning fungerede perfekt. For os der ellers ikke er til færdigkøbte planlagte rejser har Happy Lama Travels måde at sammensætte rejsen på været MEGET tilfredsstillende. Vi havde trygheden i at logistikken holdt samtidig med at vi havde bunker af alenetid, hvor det var os som familie der bestemte.

Det ku være fantastisk at opleve Peru igen en anden gang.

Claus Bernthsen, Skælskør

(Rundrejse i Peru med Inkastien)

Hvordan finder man på at engagere sig med for os et lille ukendt rejsebureau med navnet Happy Lama Travel ? Vi indbetaler endda tusindvis af kroner– Bestiller selv flybilletter til et land 10.000 km borte, som vi aldrig har besøgt før. Vi – et midaldrende ægtepar i midten af 50’erne – gjorde det.

Efter grundig research blandt danske rejseselskaber, der arrangerer Perurejser, bookede vi os ind på Happy Lamas tur forslag S1-1 samt 4 dages trekking ad Inkastien til Machu Picchu. Vi mødte Jan Tvernø på feriemesse i Bellacenteret og følte os overbeviste om, at trekkingturen kunne vi selvfølgelig klare.

Vi havde mange spørgsmål til Jan, der altid svarede hurtigt tilbage pr. mail. Hvordan er det lige at køre med privatchauffør i 14 dage gennem Peru? Hvilken bilkvalitet skulle vi transporteres i? Bagageopbevaring under trekkingturen? Hvem modtager os i lufthavnen? Hvordan gennemfører vi indenrigsflyvning mellem Cusco og Lima Og mange andre spørgsmål.

ALT var arrangeret til mindste detalje – Vi har rejst rundt i verden i mange år, men aldrig oplevet et rejsearrangement, hvor alt bare fungerer.

Happy Lamas samarbejdspartnere i Peru er uovertrufne. Det gjaldt lige fra vores chauffør og guide gennem 14 dage, Jorge til de specialguides, der fulgte os på Nazcaflyvning, Titicacasøen, Cruz del Condor og Inkastien.

Vi føler selv, at vi har fået et godt individuelt kendskab til Peru – Socialt, kulturelt, geografisk, sprogligt, kulinarisk m.m. på 3 uger. Vi har fået oplevelser tæt ind på livet med denne rejseform, vi ikke havde troet var muligt.

Vi blev hentet og bragt til hotellerne, lufthavne m.v., så selv om Peru for os er et ”explorer-land” følte vi os altid i sikre hænder.

Selv højdesyge og influenza blev vi hjulpet godt igennem, så vi blev klar til Inkastiens strabadser.

Vi kigger allerede frem til næste tur med Happy Lama Travel – Galapagos kunne være en mulighed.

Familien Skjødt, Søborg

(Rundrejse i Peru med Amazonas)

Lige hjemkommet fra en fantastisk tur i Peru. Vi må konstatere, at alt fungerede, som det skulle. På intet tidspunkt var vi overladt til tilfældigheder, altid var guider, transfers mm der, hvor de skulle være. Guiderne var rigtig gode med masser af spændende viden. Hoteller altid meget centralt placeret og god standard, tak for opgradering i Chivay!

Vi sidder nu her i regnvejr og kan kun tænke tilbage på et meget varieret billede af Peru, med en befolkning, som trods stor fattigdom mange steder har let til smil og besidder stor hjælpsomhed. Den forskelligartede natur har været spændende: Altiplano, Colca Canyon, La Selva, Titicacasøen oma.

De historiske steder med inkaernes historie ikke at forglemme. Vi ved ikke rigtig, hvad der har været højdepunktet, der har været mange!! Mange snakke med mennesker på vores vej på lidt ubehjælpsomt spansk, men meget givende og med stof til eftertanke, bliver aldrig glemt.

Peru har virkelig fået en plads i mit hjerte, selvfølgelig også pga. min måned i Den Hellige Dal, hvor jeg var helt tæt på det virkelige Peru.

Din partner i Cusco har et fantastisk overblik , stor tak til ham også.

Vi lærte at læne os tilbage og lade dagene komme til os, da vi hurtigt kunne konstatere, at alt jo gik, som det skulle.
Vi vil ikke tøve med at anbefale Happy Lama til venner og bekendte.

Stor tak for tilrettelæggelse og gode råd fra dig, Jan. Hvor har det været rart at vide, at det altid var den samme person, man fik svar fra og ikke en tilfældig medarbejder i et stort rejseselskab.

Familien Arildsen, Værløse

(Rundrejse i Peru med Amazonas)

Vi havde aldrig været i Peru endsige Sydamerika før, så det var en helt ny oplevelse for os. Vi vidste egentlig ikke, hvad vi kunne forvente, selvom vi jo selvfølgelig havde set billeder fra Machu Picchú og Titicacasøen og fra andre flotte steder i Peru. Netop det, at vi egentlig ikke vidste, hvad vi kunne forvente, gjorde at vi oplevede Peru med alle vores sanser åbne og at vi åbent tog alle de nye indtryk til os. Det blev nogle intense og uforglemmelig dage, hvor vi nød hvert eneste minut. Det kan hele familien skrive under på, uanset om man er 13, 17, 20 eller 48 år.

Det er hele pakken Peru, der gjorde oplevelsen så mindeværdig. Og selvom vi syntes at overnatningen på Titicaca søen var en unik oplevelse og Machu Picchú var imponerende og spændende, ja, så var det hele pakken af smukke udsigter, landskaber i bevægelse, stille øer uden trafik, hyggelige pladser og stræder, livlige markeder, kaotisk trafik, sydamerikansk musik, der strømmer ud på gaden uanset hvor man er, fantastisk mad, eldorado af frugt og friskpresset juice, positive, venlige og imødekommende mennesker, som gjorde, at vores tur til Peru blev uforglemmelig.

En ting der slog os meget, når vi bevægede os gennem landet, var at sammenlignet med Danmark, ja så er der i Peru meget mere bevægelse og liv i landskabet. Enten så arbejder Peruanerne i markerne eller der går dyr og græsser eller så er der mennesker på vej med deres æsler, får eller alpacaer. Så selvom vi tilbragte en del timer i bus og tog, ja så kedede vi os aldrig.

Til sidst skal vores gode arrangør Jan også roses. Vi blev næsten båret frem på hænder og fødder. Der var fra starten styr på alt på vores tur. Vi blev hentet og bragt som aftalt, billetterne og hotellerne var på plads, guiderne vi havde bestilt var der som aftalt og var rigtig gode og engagerede. Alle mennesker vi mødte undervejs var venlige og imødekommende og udstrålede, at de ville os det bedste.

Mette Nielsen og Evert Nass, Gårslev, Børkop

(Rundrejse i Peru og Bolivia med Inkastien og Amazonas)

Vi kan på det varmeste anbefale at rejse til Peru med Happy Lama Travel v. Jan Tvernø

Vi havde et stort ønske om at vandre på Inkastien, 4-dages trekkingtur og opleve Machu Picchu i Peru.
Eftersom vi er henholdsvis 61 og 65 år skulle det være nu.

Vi undersøgte grundig på nettet, hvad der var af muligheder, dels for at indkredse hvad vi mere ville opleve derovre og dels hvad der var af rejsemuligheder.

I søgningen fik vi kendskab til Peruspecialisten Happy Lama Travel ved Jan Tvernø. Vi henvendte os til ham, da hans udbud/sammensætning af rejser virkede interessant og tillokkende på os.

Rejseformen med at vi selv beslutter rejsetidspunktet, turens varighed, rejseindhold og formen med at blive koblet på grupper til de ture vi nu havde planlagt tiltalte os meget. Jan Tvernø sammensatte turen (23 dage vores valg) efter de ønsker vi havde til hele rejsen, heri også valg af hotel/hostal, transfer til og fra lufthavn m.m.

God planlægning fra Happy Lama Travel inden afrejse og en fuldstændig opdatering af gode råd, vejledning og ting “vi skulle huske” til rejsen.

Noget virkelig rart under vores rejse var, at aftenen forinden vi skulle på en guidet tur blev vi kontaktet på vores Hostal/hotel af Turoperatøren og vi fik en grundig gennemgang af den forestående tur.

Vores guider var alle i besiddelse af en imponerende viden indenfor dyre- plante- og kulturlivet i Peru. De var utrolig hjælpsomme og imødekommende. De spurgte altid ind til, forklarede grundig og tjekkede at vores tur til næste destination var i orden.

Ligeledes satte vi pris på at turene vi deltog i, var der kun få deltager om en guide, på Titicacasøen og Inkastien havde vi endda vores egen guide. Dette bevirkede at vi fik stort udbytte af turene.

Vi havde under hele rejsen mulighed for at kontakte Happy Lama Travels samarbejdspartner Jorge i Peru i døgnets 24 timer – Dejlig trygt. Vi gjorde ikke brug af det, da alt forløb perfekt under hele den 23 dage lange rejse. Vi mødtes med Jorge i Cusco og som selvfølgelig, som hele turen bar præg af, er en meget sympatisk, hjælpsom person med tjek på alt.

Det var en imponerende tur rig på mange oplevelser. Vi indledte rejsen med ophold i Arequipa (Den Hvide By) i to dage, hvilket viste sig at være en god ide for at vænne os til højderne. Herefter begyndte EVENTYRET, hvor vi kørte igennem storslået natur over højlandet, 4.900 m. til højdepunkterne især:

– Chivay med verdens næstdybeste kløft og oplevelse af de imponerende kondorer
– Puno og Titicacasøen med de flydende sivøer og overnatning hos lokal familie
– Bolivia – Copacabana – La Paz
– Cusco, inkaruiner, Inkastien på fire dage
– Amazones Tambopata 4 dage i junglen

Familien Andersen, Greve Strand

(Rundrejse i Peru med Inkastien og Amazonas)

Vi er en familie som gennem de sidste par år har planlagt en større tur. Med mor, far og 2 børn og 1 svigersøn i starten af 20’erne var ønskerne selvfølgelig lidt forskellige.

Valget faldt på Peru og efter en anbefaling af Happy Lama – ja så måtte vi jo tage en snak med Jan – og det har vi aldrig fortrudt.

Han kom hjem til os en aften – med favnen fuld af bøger, fotoalbum, landkort m.m. og så gik han ellers i gang med fortælle og besvare spørgsmål, med en entusiasme så stor, at man straks blev bekræftet i at dette var landet vi skulle til.

Det blev en individuel rejse – hvor vi lyttede til råd og forslag og det blev en fantastisk rundrejse på 23 dage. Det blev til Arequipa, Chivay, Colca Canyon inkl. et trek, Titicacasøen med privat overnatning, Cusco, 4 dage på Inkastien og til sidst 4 dage i Amazonas – og ingen af stederne har vi ville været foruden.

Happy Lama’s lokale samarbejdspartner i Peru var også super. Vi blev – hvis ikke dagligt – så ved hver ny destination ringet op, for at sikre at alt var forløbet som forventet. Vi fik desværre brug for lægehjælp, men også her var der 100% hjælp og støtte.

Jorge (den ansvarlige i Cusco) var i denne situation helt fantastisk. Ikke noget med kun at hjælpe via telefonen – næææ … når man bor i nærheden, så møder man jo op og gør hvad der skal gøres … og det blev der.

Så uden at gå mere i detaljer – Det er absolut ikke sidste gang at Happy Lama skal arrangere ferie for os.

Mange glade hilsner fra 2 x Martin, Nini, Connie og Leif

Anni og Steen Bager, Virum

(Rundrejse i Peru med Inkastien og Manu National Park - Særrejse)

Vi vil sige mange tak for en meget velplanlagt tur og et utroligt hyggeligt selskab. Vi havde en helt uforglemmelig tur, der har sat rigtig mange ting i perspektiv. Der dukker til stadighed oplevelser frem, når vi ser billeder eller fortæller om turen.

Vi kan sagtens forstå jeres begejstring for Peru og kan kun sige at den tur har været stærkt vanedannende.

Ole, Simon og Rasmus Spedtsberg, Valby

(Rundrejse i Peru med Inkastien og Amazonas)

Hvad skal man skrive, som ikke allerede er skrevet her i forvejen, andet end at det er rigtigt alt sammen! Skal du til Peru, og vil du have en seriøs og engageret behandling, så tag en snak med Jan. Du vil ikke blive skuffet.

Tak for en uforglemmelig oplevelse.

Gerhard og Marie, Aalborg

(Rundrejse i Peru og Bolivia med Salkantaytrekket)

Sidder her og kigger på billeder fra vores fantastiske tur, fra præcist et år siden, og skal til at lave en fotobog.

Vi mødte Jan på rejsemesse i foråret 2014 og var åbne over for rejser til hele verden, da vi så denne hyggelig bod med alpakatæpper og flotte billeder fra Sydamerika, og vi blev ret hooked på Peru og saltsøen i Bolivia

Jan forklarede os at vi kunne sammensætte rejsen, som vi ville, og at vi bare skulle ønske, så kom han med et udkast.

Vi ville rigtig mange ting, og skulle måske have haft en uge mere, med alt det vi ville, men Jan fik presset det hele ind og lavet en fornuftig rute med opstigning, så vi var klar til Salkantay trekket.

Jeg var dog meget påvirket af højden og bekymret for at kommer op over de 4600 meter, men vi fik skrevet til Jan, som fik snakket med lokalguiden, som var meget behjælpelig og straks var der til at hjælpe os. Vi fik arrangeret en hest og mand til at bæger min håndbagage. Lidt ekstra tøj og vand kan føles meget tungt på vej over et bjerg. Pengene var givet godt ud til hesten og jeg kom over bjerget, dog skal man overveje at bestille sin rejse i bedre tid end os, så man kan træne sine knæ, for turen ned var hård, heldigvis, var der mulighed for at tage tog videre til Aguas Calientes, så jeg var frisk til at komme op og se Machu Piccu. Det var igen en god beslutning da vi brugte 7 timer på at gå rundt at se det enorme kompleks midt i bjergene. Machu Piccu er en af de ting, man skal have set i sit liv. Desværre er det ikke godt for Machu Piccu med alle de turister!!

Det var arrangeret sådan at vi kom op med bus kl. 5 om morgenen, så vi var klar til at komme ind som nogle af de allerførste. Vores guide fra Salkantay trekket viste os rundt, og man skal have en guide med rundt, som kan vise alle de små finurligheder, man ikke lige kan se uden en forklaring.

Vores lokalguide, der tog imod os i La Paz, og rejste videre vi med os til Salar de Uyuni, var en rigtig dygtig og erfaren guide, der var god til at fortælle os om området og landet.

Vi fortrød på ingen måde at vi fik puttet Salar de Uyuni ind i vores program, da denne kæmpe salt ørken (større end Sjælland) også er et af de steder, der skal opleves i denne verden.

Vi var glad for, at vi havde en guide, der kunne informere os om en tidligere bus til lufthavnen på grund a strejke i byen, og vi kom uden problemer i lufthavnen.

Fra vi landede i Lima lufthavn, stod der en klar til med et skilt, (navnet næsten stavet rigtigt, hvilket vi var blevet gjort opmærksom på af Jan) og bragte os til vores hotel, og sådan var det med alle vores fly og busture.

Ved at alting var forberedt for os og booket i forvejen, gjorde at vi havde overskud til at se flere ting og nyde turen på en anden måde. Der er opstod heller ikke nogen diskussion os i mellem omkring hvor vi skulle bo, hvornår vi skulle være et bestemt sted, det var ordet og forklaret af lokalguiderne.

Vi troede at vi havde vores egen lille specielle tur, men endte med at rejse i fodsporene af mange turister i Peru, men jeg ville ikke have undværet nogle af tingene, da det er kæmpe oplevelse at se Condorerne, Ticacasøen, junglen og Machu Picchu.

Derimod var det lidt mere vores egen tur i Bolivia, og her var også lidt luft i programmet til at gå på egen hånd i La Paz og opleve denne spændende hovedstad.

Alt i alt en fantastisk tur, vi meget gerne vil anbefale til andre.

Else og Kurt Andersen, Odense

(Rundrejse i Ecuador med Galapagos og Amazonas - Særrejse)

Turen var særdeles veltilrettelagt. Alting klappede, og der var altid god tid til at se det vi ville og til at fotografere.

Turen bar i den grad præg af, at oplevelserne var udsøgte – det var kvalitetsoplevelser, hvis man kan sige det sådan og vi blev i løbet af de 3 uger klar over, at vi havde været sammen med endog meget dygtige og behagelige guider.

Jan Tvernø, som har tilrettelagt denne tur, har hele vejen igennem været meget hjælpsom. Man føler sig fuldstændig tryg i hans nærvær og man kan altid regne med, at det han har planlagt også er i orden. Vi kan på det varmeste anbefale at rejse med Happy Lama Travel.

Vores rejse til Ecuador, Galapagos og regnskoven i Cuyabeno sammen med hr. og fru Happy Lama har ganske enkelt været helt fantastisk. Rejsen var opdelt i tre etaper med en enkelt overnatning imellem hver etape, og det gav os et bredt indtryk af Ecuador, da de tre besøgte områder var vidt forskellige.

1. etape:
Den første uge var vi fire forskellige steder i Ecuador. Vi oplevede den flotte natur i Andesbjergene med bl.a. varme kilder, imponerende vulkaner, indianermarked i Otavalo, indianernes liv på tæt hold, vi så indianernes vaskepladser ved flodbredden samt et imponerende fugleliv i Tinalandia med kolibrier, tukaner, spætter osv. Desuden såvel gold som frodig natur på vej til Alandaluz ved kysten ved Stillehavet. Vi kørte igennem såvel højland som lavland og passerede ækvator med ækvatormonumentet.

Vi sejlede til Isla de la Plata – også kaldet Fattigmandsgalapagos – og kunne nyde synet af de store pukkelhvaler undervejs. På Isla de la Plata oplevede vi i den grad, at mennesker tager hensyn til dyrene. Her var masser af fugle, som ikke var bange for mennesker – Blåfodede suler, rødfodede suler. fregatfugle, tropic birds …

Vi var hele ugen i godt selskab sammen med vores guide Carlos samt vores chauffør Paco. Carlos var guide i en klasse for sig – han vidste alt om dyr og planter – derudover var han et varmt og meget musikalsk menneske, og han underholdt os et par aftener sammen med Paco med sang og guitarspil. En oplevelse, som vi aldrig glemmer.

2. etape:
Næste etape foregik på Galapagos. Vi blev indlogeret i kahytter på Yolita 2 – Behagelige og store kahytter. Vi gik i land på otte øer, som havde både forskellig vegetation og dyre- og fugleliv. Det blev en fuldstændig indgroet vane at stige om bord i en af de to gummibåde og udforske den ene ø efter den anden efter en våd eller en tør landing.

Her så vi delfiner, hajer, skildpadder, rokker, pingviner, søløver samt albatrosser, flamingoer, suler, fregatfugle, pelikaner, forskellige finker og mange andre spændende dyr. Vores guide Washington kunne efterligne såvel dyre- og fuglestemmer som deres bevægelser og foruden at se den forskelligartede flora og fauna, fik vi også fortællingen om øernes oprindelse, om fugle- og dyrelivet og ikke mindst fik vi et klart indtryk af, hvad man gør for bevare øernes særpræg.

Det gjorde indtryk, at dyr og fugle ikke var bange for noget. De havde ingen naturlige fjender, og vi kunne komme endog meget tæt på dem. Forplejningen på skibet var i top.

3. etape:
Den sidste del af turen foregik i regnskoven i Cuyabeno i Amazonas. Efter at være fløjet tilbage til fastlandet og en lang køretur samt 3 timer i en trækano med fuld fart på kom vi til Nikki Lodge. Dette var helt anderledes. Her hørte vi kun dyrelydene fra regnskoven. Når det var mørkt, var det helt mørkt – kun et par stearinlys her og der – det var fantastisk at opleve den ro, som naturen giver sådan et sted. Vi boede i åbne bambushytter og kunne slappe godt af i en af de mange hængekøjer med udsigt til floden og dyrelivet lige nedenfor.

Vi vandrede i regnskoven og sejlede i kano, som var det eneste transportmiddel. Rita – vores indianske guide bevægede sig fuldstændig hjemmevant i regnskoven og kunne med lethed navigere en kano igennem en flod med masser af væltede træer i samarbejde med med vores kanofører Alex – Også i mørke. Vi sejlede bl.a. langt op ad floden for at besøge et indianersamfund og blev modtaget af en ældre indianerkvinde i fint lyserødt tøj og i bare og mudrede tæer. Her fik vi indtryk af indianernes liv på tæt hold.

På denne del af turen så vi mange forskellige fugle, masser af sommerfugle, mange forskellige insekter, aber, floddelfiner og alligatorer, som levede i floden lige neden for spisehuset.

Lenette Corvenius, Holbæk

(Rundrejse i Peru med Amazonas)

Engagement, entusiasme, sans for detaljerne og ikke mindst forståelsen for vigtigheden af dem som et centralt led i at rejseoplevelsen bliver til den rejsendes fornøjelse.  Det er den oplevelse, jeg har fået af Happy Lama Travel v/Jan Tvernø.

Min rejse til Peru begyndte, da jeg googlede rejseudbydere på nettet. Da jeg så navnet og den hueklædte lama med et glimt i øjet, var jeg helt sikker i mit valg. Jeg kontaktede Jan og fortalte kort om mine forventninger og ønsker, mit behov for at rejse til Peru og min tidshorisont. Det blev til 26 dages eventyrlig rejse fra Lima, henover Arequipa, Puno, Cusco, Den Hellige Dal, Machu Picchu, 4 dage i junglen og retur til Lima. En del af mine ønsker var at komme så tæt på peruanerne som muligt. Jan og hans professionelle samarbejdspartner i Peru knoklede for at flette adskillige homestays ind i programmet. Det lykkedes.

Jeg har været på mit livs rejse til et land, hvor variationen i natur, kultur og historie er ligeså rig på oplevelser som overflødighedshornet er fyldt med guld i nationens flag. For ikke at glemme de gæstfrie og gavmilde mennesker, jeg har mødt på min rejse, der har åbnet deres hjem og deres hjerter for mig.

Alt dette lod sig gøre, fordi Jan er en professionel rejsearrangør, der tager individuelle rejsebehov alvorligt. Hans netværk i Peru fungerede upåklageligt på min rejse, og det var mit indtryk allerede ved 1. kontakt over telefonen, at hans forkærlighed for landet skinnede igennem hans uhøjtidelige måde at sammensætte og præsentere rejseprogrammet for mig på.

Jeg giver Jan Tvernø og hans glade lama mine uforbeholdne, bedste og varmeste anbefalinger. Tak for turen!

Kristin Veel og Morten Toft, Hellerup

(Rundrejse i Peru med Inkastien og Amazonas)

Vi kan kun anbefale Happy Lama Travel på det allervarmeste. Til trods for at vi på forhånd var blevet advaret om, at force majeure situationer ikke bør overraske i et land som Peru, klappede alt til punkt og prikke under vores 16 dages rejse. De lokale guider var umådelig hjælpsomme og alt var helt utrolig vel tilrettelagt.

Endvidere gjorde Jan Tvernøs grundige forudgående briefing og de løbende briefinger vi fik fra Happy Lamas partner i
Peru undervejs, at vi følte os i trygge hænder under hele turen.

Derudover er der kun at tilføje, at Peru som rejsemål er fantastisk! Her er det bestemt ikke en overdrivelse at sige, at vi har fået en oplevelse for livet. En stor tak til Happy Lama.

Anette Egede, Roskilde

(Rundrejse i Peru med Amazonas)

Min rejse gik Lima, Arequipa, Chivay, Colca Canyon, Puno, Wiracocha, Andahuaylillas, Cusco ,Pisac, Urubamba, Ollantaytambo, Machu Picchu, Puerto Maladonado og Amazonas.

Turen var fantastisk godt tilrettelagt og stort set alt var inkluderet i prisen. Returbillet CPH-Lima-CPH, alle indenrigsflyvninger, Hoteller, guidede ture, morgenbuffet incl, transfer via båd til Amazonas. togtur og flere heldagsture incl. bustransfer.

Hele turen var en fantastisk oplevelse og landet levede til fulde op til de forventninger jeg havde inden afrejsen.

Specielt var Sivøerne på Titicacasøen ved Puno en oplevelse.

Min tur med den lille, helt proppede lokalbus Cusco-Pisaq-Urubamba-Ollantaytambo var nok en af de største oplevelser. At sidde i en profyldt bus med lokalbefolkningen hvor de indtog dagens menu og drikke med børnene på skødet var en dejlig oplevelse. Pisaq var det mest fantastiske lokale marked med mange mange utrolige håndværk med råvarer i højeste kvalitet. Der vil jeg bo i en længere periode næsten gang jeg skal afsted med Happy Lama Travel, og medbringe en absolut tom kuffert til de mange mange vidunderlige håndværk.

Alle de planlagte ture rundt i Peru gjorde et meget stort indtryk på mig, og min rejse sluttede med 5 dage i en Lodge Amazonas Tambopata, som vi nåede efter to timers sejlads op ad floden.

Amazonas var fantastisk med utrolige udflugter til The Monkey Island, Den forsvndne sø, hvor vi så krokodiller og mange mange smukke fugle. Guiderne var de bedst uddannede med en naturlig viden omkring alt hvad de viste os.
Vi mødte naturfolket, oplevede et 8 timers dundrende lyn og tordenvejr og sidst men ikke mindst, så havde vi strøm i 5 timer hver dag fra kl 17-22, alle medbringer jo batterier og smartphones som skal til opladning 🙂

Machu Pichhu var fantastisk, men blev dog sløret en del af et overdrevent regnvejr som jo desværre gjorde oplevelsen lidt mindre attraktiv end forventet.

Menneskene var utrolig venlige og smukke både i det ydre men ikke mindst i det indre. Hver by var en uforglemmelig oplevelse, serværdighederne, udflugterne og rundrejsen var perfekt – hvilket selvfølgelig beror på en professionel og helt igennem planlagt rundrejse til Peru og Amazonas.

Jeg kommer helt sikkert tilbage.

Tak for en vidunderlig tur til Jan Tvernø og Happy Lama Travel.

Inge, Roland, Henrik og Steen, Jyderup

(Rundrejse i Peru med Amazonas)

Takker for vores livs rejse 3 uger her i marts 2010.

Det var imponerende som tidsplaner og aftaler bare blev overholdt. Havde den mest fantastiske tur ned gennem Peru med privatguide og det fungerede bare hele vejen. Paracas, Nazca, Arequipa, Cusco, 5 dage i junglen, Chivay, Puno osv.

Fantastisk land med alle kontraster og spændende mennesker. Fra første færd har turen været i trygge hænder og det har været rigtig godt at ping-ponge frem og tilbage med arrangør og hele tiden været opdateret.

Vi fik nogle ændringer undervejs pga. oversvømmelser, men hele tiden blev der givet besked med det samme og et personligt møde med Jan Tvernø var også et kæmpeplus, hvor tur og hele rejseplanen blev diskuteret og forklaret i nøje detaljer.

Vi fik alt det vi havde drømt om og på intet tidspunkt følte man sig lost. Guiderne var topprofessionelle og meget behagelige at være sammen med med indsigt i tingene og en god humor.

Jeg kan kun sige for alles vedkommende at hvis nogle skulle have lyst til et fantastisk eventyr, så er Happy Lama Travel meget at foretrække. Snakker allerede om at tage det nordlige Peru næste gang. Tak for en kæmpe oplevelse.

Skæbnens ironi i et forventet ”det når vi nok i løbet af dagen” land. De 2 største forsinkelser vi havde var på hjemturen fra Kastrup til hovedbanegården og så igen på Tølløse station, hvor vi skulle vente på krydsende tog i 20 minutter, men i Peru var der ikke en forsinkelse. Tak endnu en gang for et fantastisk eventyr.

Bodil og Bjarne Hansen, Skjern

(Rundrejse i Peru - Særrejse)

Vi oplevede turen i 2008 vores rundrejse på 23 dage som helt fantastisk, hvorfor vi med det samme tilmeldte os Researchrejsen – 2009, så snart, den blev annonceret – og vi har ikke fortrudt !

Turen fra Lima og nordpå har været en pragtfuld tur – Veltilrettelagt og velgennemført.

Jan Tvernø har hele tiden holdt os orienteret om turen og de få ændringer, der har været inden afrejsen. Selv en ændring på 15. min. i afgangstiden fra Billund fik vi fra ham omgående (næsten samtidig med mailen fra KLM).

Jan har på hele turen været utrolig hjælpsom og velorienterende – og vi kunne ikke ønske os en bedre rejseleder.

Happy Lama Travel har igen i år (sammen med samarbejdspartnerne i Peru) været utrolig.

Vi vil på det varmeste anbefale jer, der overvejer at tage til Peru, at I kontakter Happy Lama. ”Lamaen” vil efter vores mening kunne give jer en vejledning til Peru, der vil give jer en oplevelse for livet.

I 2008 rejste vi fra Lima og sydpå. Rigtig meget var natur og resten var Inka (rigtig meget). I 2009 rejste vi fra Lima og nordpå. Masser af natur – og næsten ingen Inka. Utroligt, at Inka fylder så meget i vores opfattelse af Perus historie. De regerede kun ganske kort! I nord oplevede vi rigtig mange præ-inka kulturer. Kulturer, der varede meget længere end Inkakulturen.

Vi oplevede imponerende arkæologiske områder, hvor vi bl.a. så arkæologerne skrabe ler/sand væk fra (indtil nu) uafdækkede vægmalerier af stor skønhed.

Og så har vi set bjerge op til 6000 m. i områder på 360 grader rundt og i det hele taget en overvældende smuk og afvekslende natur.

Anne Trolle-Christensen, Gentofte

(Rundrejse i Peru og Ecuador med Amazonas og Galapagos - Særrejse)

Jeg har været med på researchrejse til Ecuador/Galapagos, samt til Peru.

Begge har været helt fantastiske rejser med et godt indhold, samt et helt fortrinligt selskab af hr og fru Happy Lama.

På begge ture fik jeg en super behandling med i top hurtige tilbagemeldinger så snart jeg havde snakket med hr Happy Lama om turen, samt indtil rejsen. Alt blev bestilt hurtigt og med check på sikkerhedsinformationer.

Jeg har ALDRIG oplevet så god en behandling af en rejse – og hele vejen igennem.

Så der er kun VARM anbefaling af Happy Lama!

Familien Sørensen, Nyborg

(Rundrejse i Peru)

Det har været en fantastisk og meget oplevelsesrig tur. Vi oplevede fra starten, at der var meget styr på tingene. De guider, vi mødte, var alle godt inde i stoffet. Dit lille glade bureau har haft fuldstændig styr på tingene fra start til slut i et land, hvor situationen kan ændre sig ganske hurtigt og dramatisk. Stor tak for det fra alle os.

Vagn Knudsen, Vissenbjerg

(Rundrejse i Peru med Amazonas)

Vi havde en fantastisk tur i Peru , med super oplevelser hele vejen igennem. Der blev passet utroligt godt på os og fulgt op på alting, så alting fungerede perfekt. Opholdet i Amazonas var også supergodt med en rigtig god og afslappet stemning på lodgen.

Så alt i alt tak for en rigtig god tur, så håber vi bare på at vi snart igen får tid og råd til at komme på de kanter.

Johnny Lunding, Middelfart

(Rundrejse i Peru med Inkastien)

Vi var 2 vennepar, som gennem længere tid havde talt om en ønskerejse til Peru, Andes og ikke mindst Machu Picchu. Efter af have prøvet de traditionelle “store” udbydere, hvor vi syntes der manglede lidt engagement, “faldt” vi nærmest tilfældigt på nettet over vores Happy Lama.

Efter den første kontakt var vi ikke i tvivl – Vi havde fundet vores rejsearrangør.

Det har vi siden glædet os over, fantastisk god til at spørge ind til vores ønsker, komme med supplerende forslag og ikke mindst følge op på det hele. Derfor var det med stor spænding om turen så kunne holde til de opståede forventninger, som steg jo mere vi snakkede med Jan.

Alt blev til fulde indfriet, fabelagtig god logistik. Folk der skulle afhente, bringe, aflevere etc. var alle hvor de skulle være. Den Peruanske samarbejdspartner personificeret ved Jorge, var i tlf. når vi ankom til de forskellige destinationer, for at høre om alt var vel. Vi havde i 4 dage vores egen 4-hjulstrækker (kan anbefales) med vores utrolig dygtige og behagelige chauffør Joel, som gjorde det rigtig god, og kunne fuldt acceptabelt engelsk.

På anbefaling af Jan tog vi til Arequipa direkte fra Lima for at starte akklimatiseringen til ca. 3.400 moh., og vi tør ikke tænke på hvis vi ikke havde gjort dette men var taget direkte på Inka trekket, idet det lykkedes tre ud af fire af blive let til moderat højdesyg (ha´ dyb respekt for dette) måtte starte på Diamox og enkelte snus i iltflasken. Herefter gik det godt for alle. Generelt må vi sige selv om vi alle er i rimelig fysisk stand var turene (specielt ned og op i Colca Canyon på en dag) ikke Søndagsture. Målet Inka trekket blev gennemført med vores guide Jorge, som var solid ankermand, som senere afslørede at så “gamle” havde han ikke tidligere gået med (vi er ultimo 50).

Sidst byerne, her var Cusco og Arequipa mest spændende. Lima er som anført mange steder ikke den store oplevelse, dog har vi et hint. Lima har vist nok verdens største Fontaine (vandkunst) i en park. Hørte tilfældigt om den fra en Lima beboer vi mødte. Enkelte dage om ugen er der om aftenen show med musik og laser lys for 6 sol i entré – Ganske imponerende og en god start inden en tur til Rosa Nautica som bør opleves, ret god overvejende fiskerestaurant på en mole ude i Stillehavet.

Turen: Lima-Arequipa-Colca Canyon-Altiplano-Puno-Titicacasøen-Cusco-Inkastien-Cusco-Lima (17 dg.)

Bedste hilsner og alt godt for Happy Lama fra Johnny Lunding/Ulla Aagaard, Middelfart og Berit og Frank Svenstrup, Svendborg

Familien Rasmussen, Kastrup

(Rundrejse i Peru med Inkastien)

Alt i alt en helt uforglemmelig rejse for os alle tre. Store naturoplevelser er det der kommer først op når vi tænker tilbage. Samtidig har befolkningen også gjort et stort indtryk på os. Vi oplevede flere gange at helt tilfældige mennesker kom hen og gav os hånden og hilste på os.

Som tidligere nævnt, ingenting at klage over! Jorge stødte til os ind imellem og var meget opmærksom på vores velbefindende. Vores chauffør Joel var sympatisk og dygtig, og ville os alt det bedste.

Vi blev godt modtaget af Jorge ved ankomsten til Arequipa og fik en god briefing. Samtidig fik vi hilst på vores chauffør Joel, som skulle følge os hele vejen. Fin fyr!

Chivay – Colca Canyon – Cabanaconde: Vi missede lige informationen om at vi ikke kom tilbage til Chivay og vores bagage, men skulle overnatte i Cabanaconde direkte fra Colca Canyon. Ingen katastrofe. De havde tandbørster på torvet. Trekkingturen i Colca Canyon var lige hård nok for mig – op og ned samme dag, så jeg var glad for muldyr den dag! Vi havde alle ondt i benene 5 dage efter. Vi havde en super guide. Han sørgede godt for os undervejs! Cabanaconde var i øvrigt rigtig dejlig, og det var et hyggeligt hotel med et ualmindeligt sympatisk personale.

Sivøerne – Amantani – Taquile: Vi synes at turen var et af højdepunkterne. Det var en kæmpe oplevelse at bo privat hos Maria og hendes familie på Amantani. Vores guide Susanna var særklasse. Ud over at være en dygtig guide, var hun særdeles omsorgsfuld! Hun formåede på bedste vis at koble familien og os, ved sin måde at være på.

Fra Puno til Cusco: Via Sillustani og Wiracocha samt kirken i Andahuaylillas var meget interessant. Joel havde sat sig godt ind i tingene, og fortalte på hans bedste engelske.

Inkastien: Logistikken var upåklagelig. Vi havde fire fantastiske dage i godt selskab, gode guider, Miguel og Nathalie, fantastisk natur og på intet tidspunkt ondt i benene.

Turen over Andesbjergene: Hotellet i Andahuaylas, var som beskrevet basic uden restaurant, men masser af anbefalelsesværdige Polleriaer i byen som kan nås med Motor Taxi for 2 soles. Frokost indtog vi undervejs på forskellige små lokale restauranter, dejlig mad for næsten ingen penge.

Ayacucho: Vi havde en belgisk guide, som viste os præinca byen Huari og Pampa Ayacucho. Rigtig interessant! Byen bar præg af ikke at have særlig meget turisme.

Tidligere gæster har beskrevet turen som enestående og meget spændende. Det er vi helt enige i! Vi kan dog tilføje, støvet og lang. Vi ville ikke have undværet turen.

Kirsten Kroon, Frederiksberg

(Rundrejse i Peru - Særrejse)

Deltog i tre ugers rejse fra det nordlige Peru til Cusco med mange dejlige og forskellige indtryk. Fantastiske arkæologiske udgravninger og smuk natur. Oplevede folket i deres primitive hverdag såvel som i bylivet. Fint at køre i 4-hjulstrækkere, hvor vi kunne gøre stop, når vi ville se noget og hvor vi også blev rystet godt sammen. Det hele fungerede perfekt.

Gitte og Allan Kruse, Køge

(Rundrejse i Peru med Trekking i Colca Canyon og Manu National Park - Særrejse)

Vi (et ægtepar først i 60’erne) var på en 4 ugers tur til Peru fra den 7 september. Vores interesse for naturen og specielt fuglene prægede vores valg af destinationer. Vi ville gerne opleve forskellige naturtyper og dermed forskellig fauna. Ligeledes er vi glade for at vandre i bjergene, selvom benene jo ikke er de samme som for 30 år siden.

I dialog med Happy Lama Travel blev der planlagt en tur til den sydlige del af Peru. Vi havde en fantastisk tur, som netop vi ønskede den. Alt fungerede fint. Vi blev hentet og bragt helt efter planen, der var ingen “svipsere”. Det er jo vigtigt, at alt fungerer så ens dyrebare ferie ikke bliver ødelagt af ubehagelige oplevelser.

Vi fløj fra Lima til Arequipa. Med privat transport over højlandet til Chivay og Colca Canyon hvor vi så kondorerne, og begav os på et 4 dages trek. Efter en ekstra dag i Chivay til at se på bla. markedet med de lokale kvinder i deres farverige dragter, blev vi kørt til Cusco over højlandet med bla. Chilean flamingos og Andean Flicker (en slags jordspætte). Inkaernes gamle hovedstad Cusco og dens omegn er smuk og spændende. En tur til Machu Picchu er et must, et fantastisk sted. En dag mere blev brugt i omegnen og en dag i selve byen.

Efter højlandet gik det nedad til junglen, Manu Nationalpark var en helt anden naturtype meget spændende med små og store papegøjer samt mange andre fugle. Af andre dyr så vi flere slags aber, vildsvin, caimans (Sydamerikas krokodiller) og de sjældne kæmpeoddere. Turen gik videre i fly fra Cusco til Lima og derfra samme dag med luksusbus sydpå til Paracas ved kysten. Et meget anderledes sted efter junglen. Det regner aldrig og kysten er ørken med fantastiske bjergformationer. Lidt udenfor kysten ligger Islas Ballestas, nogle fugleøer med forskellige havfugle, pelikaner, skarver og masser af søløver.

Fuglelisten blev på ca. 205 arter. Vi syntes det er helt pænt, da det ikke var en decideret fugletur.

Susanne og Helge Bruun, Lemvig

(Rundrejse i Peru med Amazonas)

Vi vil gerne sige tak for en meget spændende og meget veltilrettelagt tur. Vi havde præcist de hviledage imellem udflugterne, der skulle til for at starte nye oplevelser.

Machu Picchu var højdepunktet. Vi havde pragtfuldt vejr og nød skønheden i fulde drag. Det var større og mere imponerende, end vi havde forestillet os. Alt ialt en begivenhedsrig tur, hvor vi mødte mennesker fra hele verden. Vore veje krydsede ofte hinnanden, vi mødte ingen danskere, mærkeligt nok!

Sproget var selvfølgelig en barriere, men så havde vi heldigvis guiderne. De havde en fantastisk viden om stort og småt. De var sande botanikere, og havde en rolig og afbalanceret tilgang til os turister. En kærlig hilsen til dem fra os.

Helle Krone, Silkeborg

(Rundrejse i Peru med Salkantaytrekket)

Som jeg har indtalt på din mobil besked havde vi en fantastisk rejse.

Da vi ankom til Lima og så trafikken, blev jeg meget bekymret for at vi skulle køre i bus 3 gange ilfg. programmet.

Jeg frygtede at det var busser som var overfyldte af mennesker og af meget ringe standard. Så det var en behagelig overraskelse da intercitybussen kom og hentede os ved hotellet. Vi var ikke klar over det det faktisk var en udflugt vi skulle på. Specielt var guiden som kørte os til Chivay og Colca kløften meget underholdende og let at forstå.

Fra Puno gik turen til Cusco. Denne by var vi virkelig begejstret for, Her kunne vi godt have brugt en dag eller to mere. Her var meget at vandre på. Det var dejligt at hilsen på Jorge som var behjælpelig med at arrangere taxakørsel til Pisac og Ollantaytambo. Han lejede en taxa til os i 13 timer for 180 SOL, som vi delte med 2 kvinder fra Hong Kong.

Salkantray trekket var helt fantastisk. Gode og sjove guider og en god udfordring (specielt de to første dage, hvor det bare gik op og op. Vi var glade at at turen var på den sidste del at turen. Hvis man trænger til at smide et par kilo kan turen varmt anbefales :-).

Hotellerne havde en meget god beliggenhed i byerne.

Det var dejligt at vi altid blev afhentet ved hotellerne af busserne, for det er ikke let at begå sig i Peru, når man ikke taler spansk.

Denne form for tur er anbefalelsesværdig i forhold til en tur, hvor man er sammen med den samme flok turister hele tiden.

Vi mødte et dansk rejseselskab med ca. 20 danskere. Det ville have været slemt for os at skulle være sammen med de samme mennesker i 3 uger.

Vi mødte mange spændende mennesker på vores turer, som vi ikke ville have mødt med det dansk rejseselskab.

Jorge var meget behælpelig og sørgede altid for at han eller en medarbejder ringede for at høre om vi var kommet godt frem til den nye destination. Stor ros til Jorge. vi følte os meget trygge på hele turen.

Jürg Zimmermann, Svendborg

(Rundrejse i Peru med Inkastien)

Det var en fantastisk tur som på alle måder har indfriet mine forventninger til trods for at aviserne berettede om jordskælv både i Arequipa som Lima under opholdet.

Jeg var glad for at du anbefalede at flyve med KLM, idet flere andre turister havde kedelige oplevelser med mistet bagage og masse bøvl med de amerikanske immigrationsmyndigheder såfremt turen gik over USA.

Jeg var inden afrejsen meget spændt på om jeg med mine snart 70 år fysisk kunne gennemføre trekkingturen i højderne. Det var bestemmt klog af dig at foreslå turen over Arequipa, Chivay og Puno først for at akklimatisere. Jeg har bortset fra åndenød ikke mærket noget til højdesyge – ingen hovedpine, hoste eller diarre.

Trekkingturens 2. dag var som forventet den største udfordring – Den trak tænder ud og gav associationer i retning af dead man walking over dead womans pass.

Men som min guide sagde: it`s not the altitude but the attitude which is the problem.

Trappetrinnene på Inkastien er til tider ret høje og jeg var glad for at have vandrestøvler uden høj skaft, som tillod at bøje i fodleddene.

Logistikken på turen fungerede perfekt ikke mindst fordi Jorge altid forsøgte at løse problemerne inden de opstod.

Jeg blev hentet og bragt til tiden ved alle aftalte transfers. Billetter og boarding pass blev udleveret til tiden.

Familien Hauschildt, Odense

(Rundrejse i Peru med trekking til Choquequirao og Amazonas)

24 timer inden afrejsen blev vi ringet op af Jan Tvernø, som lige ville spørge, om der var noget, der gav anledning til spørgsmål…! Det kendetegner formentlig rejsearrangøren ganske godt: altid årvågen og opmærksom på gæsternes velbefindende.

Dette var gennemgående både hos Jan og hans operatører udi det sydamerikanske. Vi fik fornøjelsen af at køre med Jorge, som konstant fik os til at føle, at vi var udstyret med den bedste guide i Peru. Samlede os op i Arequipa efter et par dage om our own i Lima, som vi egentlig ikke brød os så meget om: smog, gråt og militær over det meste. Ungerne fik associationer til Tin-Tin og hans opgør med diverse Sydamerikanske generaler, så derfor var Arequipas blå himmel meget velkommen.

Herfra gik det hele op i natur og fantastiske scenerier, coca-the, marsvin a la carte m.v. Colca kløften er et must, giv dig god tid og nyd disse kæmpe skabninger af kondorer, der stille og roligt kommer tættere og tættere på. Din tålmodighed vil blive belønnet.

Cusco var vor base, hvorfra vi drog forskellige steder hen i Peru, herunder junglen, som vi besøgte i 4 dage, for blot at kunne konstatere, at vi kunne have brugt endnu mere tid dér. Uanset hvor Jans operatører overlod os til lokale guides, syntes vi at vi var taget rigtigt godt hånd om; både vores jungleguide, som havde fornøjelsen af at vise en anaconda frem, til den mindste guide, vi endnu har set: Hugo, som fulgtes med os til Aquas Calientes og Macchu Picchu. Var absolut overbevisende og fik lidenheden til trods tilnavnet Hugo Boss!

På turen øst om Andesbjergene tog Joel over, og med ham delte vi en masse 70’er og 80’er musik, som ungerne nu er indviet godt og grundigt i. Vi havde været lidt spændte på, om ungerne på henholdsvis 10 og 14 ville synes om turen, men vi kunne konstatere, at de fandt den absolut spitze-klasse.

Pigerne prøvede kortvarigt kræfter med højdesyge, men efter en god nats søvn, var de på toppen igen. Ingen problemer med helbredet, men vær opmærksom på at beskytte det. Medbragte bakteriedræbende sæbe, som vi har prist højt til alle, der gad lytte. Håber, at vi kan lægge turen forbi Jan og hans folk på et senere tidspunkt.

Tau Benned-Jensen, København

(Trekking og bjergbestigning i Cordillera Blanca, Peru)

Peru! Et land de fleste nok forbinder med Inka kultur og solopgang over Machu Picchu. Det er nok færre, der ved at dette fantastiske land byder på meget meget mere. Én som i den grad kender til Perus krinkelkroge, er Jan Tvernø fra Happy Lama Travel. Jeg havde den udsøgte fornøjelse at være på en 16-dages bjergklatrings ekspedition i Cordillera Blanca – netop arrangeret af ham.

Selve ekspeditionen var kendetegnet ved et enormt højt professionelt niveau. Guider, kokke, udstyr, mad, logistik – Alt klappede perfekt, hvilket, når man hænger på en bjergside i 6.000 meters højde og -15 graders kulde, gør at man føler sig i gode hænder og fuldt ud kan koncentrere sig om at klatre opover og klapre tænder. Det er en helt unik oplevelse at starte en topbestigning under en skyfri stjernehimmel og efter timers arbejde med isøkser og reb nyde udsigten fra toppen. En oplevelse som, efter min mening, burde prøves af alle.

Jeg var derudover så heldig at møde Jan i egen person under turen og det er umuligt ikke at blive smittet af hans nysgerrighed og velbegrundede begejstring for Peru, dets befolkning og kultur. Denne indstilling skinnede tydeligt igennem i det rejseprogram han havde sammensat. Det var en tur væk fra alfarvej, syet lige efter vores ønsker og med stor kompetence. Alle spørgsmål vi havde inden afrejse blev besvaret prompte og vi var fra første stund klar over at manden i den anden ende virkelig vidste hvad han talte om. Alt i alt var vores tur en oplevelse for livet og netop derfor får Happy Lama Travel de varmeste anbefalinger med på vejen fra min side.

Finn Benned-Hansen, Skibby

(Trekking og bjergbestigning i Cordillera Blanca, Peru)

Efter at far og søn igennem årene sammen havde haft forskellige windsurfing og gletcher- og bjergture, besluttede vi os denne sommer for at prøve kræfter med noget mere seriøs bjergbestigning og bestemte os for sætte 3 uger af til dette i Perus Cordillera Blanca. Vi fandt dog hurtigt ud af at arrangere en skræddersyet rejse selv eller igennem de etablerede rejsearrangører bød på mange problemer og risici. Det løste sig da en mildt sagt hurtigtgående bil en dag i foråret overhalede den ene af os på en motorvej med et opløftende “PERUspecialisten” og “Happy Lama Travel”. Efter at studeret Lamaens hjemmeside og overbevist os om at der sandsynligvis var tale om en slags ekspert på området ringede vi til Jan. Det bekræftede til fulde at her havde vi fundet den helt rigtige person med stor viden og research fra egne rejser, og førte til en længere dialog om hvilke bjerge vi ville kunne magte og diverse turforslag fra den lokale arrangør i Peru. Valget faldt på Chopicallqui og Alpamayo der skulle bestiges i løbet af en 16 dages telttur.

Det blev en på alle måder fabelagtig tur. Byen Huaraz med dens kulisse af 6 km høje sneklædte bjerge var vores base i nogle dage med en enkelt indlagt dagtur for at få startet højdetilvænningen. På selve trekket havde vi guide, kok, porter, æseldriver, fem æsler og en hest der efter at par dage fik bragt os op til Chopicallquis base camp. Det var meget meget venlige mennesker med utrolig styr på logistikken. Maden var helt i top.

Efter to lejre startede vi en natklatring på godt 1.000 højdemeter. Det var virkeligt hårdt specielt for den ældre deltager, højden og kulden bed godt og det var teknisk ikke helt ukompliceret for nogen af os, med lejlighedsvis klatring med to økser, men sikkert ledet af vores guide Walter. Vi nåede efter knap 7 timer toppen af Chopi hen på morgenen i det mest fantastiske vejr, med en bogstaveligt talt bjergtagende udsigt. Efter en del rappelling nåede vi hen på eftermiddagen ned til gletcherkanten hvor vi campede med en ret god fornemmelse i maven.

Efter en fredelig dag i base camp hvor vi fik hvilet ud og etagevis rengjort os fortsatte vi trekket nordover ad Santa Cruz ruten. Det var fantastisk først at vandre igennem landbrugsland, få fortalt om folk og kultur af vores guider, og senere trekke over Punta Union igennem de brede dale. Vi kom efter tre dage frem til Alpamayos base camp. Både vejret og Finns mave var på dette tidspunkt ret ringe, så kun Tau var i stand til at komme op til high camp. Alene at komme herop til var en udfordring med et kort men stejlt stykke med isklatring.

Alpamayo lå der akkurat så smukt som de billeder vi havde set (UNESCO udnævnte dette bjerg til det smukkeste i verden tilbage i tresserne), men samtidig ret frygtindgydende med dets 500 meter meget stejle og rillede væg, heraf to tredjedele ren is. Det stormede og sneede om natten og guiderne besluttede først efter nogen rådslagning at starte. Det blev akkurat så hårdt og svært at klatre på is som ventet men Tau og guiderne nåede igen efter 7 timers natlige strabadser op til en ubeskrivelig udsigt og følelse på toppen af dette fantastiske bjerg. Mange timer og rappelling senere nåede vi alle tilbage til base camp, meget flade og meget glade. Efter yderligere to dages trek var vi tilbage i Huaraz og sagde et vemodigt farvel til vores ledsagere. En kæmpe tak til dem og til Jan for denne fantastiske oplevelse!

Lise Terpager og Søren Nielsen, Måløv

(Rundrejse i Peru med Inkastien)

Først og fremmest havde vi en rigtig god tur hvor alt gik efter planen og “dine” folk holdt alle aftaler og tider. Turen var perfekt sammensat. Særlig fint var det, at vi havde vandreturen fra Cabanaconda til Sangalle og tilbage igen. Det var en meget hård tur at gøre både ned og op på samme dag, men samtidig en flot tur og en god opvarmning til Inkastien. Det at vi boede omkring Chivay i 3 dage var meget fint, da det gav god mulighed for at se og opleve området (kløften og bjergene er fantastiske der). Vi har ikke noget at klage over. Vi har haft en rigtig god tur og regner bestemt med at tage til Peru igen. Vi kan og skal nok anbefale Happy Lama Travel.

Bodil og Bjarne Hansen, Skjern

(Rundrejse i Peru)

Bodil og jeg har gennem de seneste år rejst alene to sammen med en guide/chauffør i østen. Denne rejsemåde er så god for os, at vi helst vil rejse sådan. Gennem et par år har vi ”googlet” på ”peru + rejse” og fået rigtig mange gode forslag – mest grupperejser og individuelle rejser med diverse lokale busforbindelser. Masser af gode oplysninger, men ikke lige det, vi ledte efter. En aften dukkede så ”Happy Lama” op på skærmen. Vores første tanke var: ”Er han bindegal”.

Vi åbnede siden og fandt så mange links med relevante oplysninger, at vi var helt overbeviste om, at vi måtte ringe til Jan Tvernø og så fik vi en snak med Jan, der gav os alle de oplysninger, vi havde brug for.

Aldrig har vi fra et bureau fået så mange oplysninger. Både via hjemmesiden og ved personlig snak.

Da vi havde nærlæst hjemmesiden én gang til og snakket med Jan 1-2 gange mere, var vi ”solgt”. Vi bestilte en rundrejse på 23 dage og det har vi ikke på nogen måde fortrudt! Alt klappede efter planen.

Også de lokale samarbejdspartnere havde fuldt styr på det hele. Vi blev to gange under rejsen kontaktet af lederen af det lokale bureau, der ville orientere os om turens videre forløb og høre, om vi havde spørgsmål.

Vi fik af vores trofaste chauffør Joel tudet ørerne fulde af, at Peru består af Stillehavskysten, Andes og Urskoven hvor vi gennem de 3 uger kun besøgte de to første.

Den første uge så vi – ud over alle de øvrige ”highlights” – ørken. sand-, sten- og klippeørken. Og hvor er det flot! Alle mulige farver – Og klitter og andre formationer. Ikke bare klitter i Fanø-størrelse, men klitter i 2-300 meters højde eller mere. Detaljerne kan du se på Jans hjemmeside.

Herefter opkørsel til højderne. 1 lama, 3 lamaer, 30 lamaer – 100 lamaer o.s.v. Det var godt, vi havde mange film med. Aftale med kondorerne kl. 08.30. Flyvende klaviaturer svævende hen over hovederne på os. De havde en aftale med turistbureauet, så de tog hjem kl. 09.00 men blandt kondorer er der også fugle, der ikke kender klokken, så der kom et par stykker til­bage efter en 10-minutters tid.

Titicacasøen: Verdens højestbeliggnede sejlbare sø. Sivøerne og de andre øer er en fantastisk oplevelse. Besøget hos en lokal familie gav os via tolk mange informationer om livet på et meget lille sted i Peru. – men søen ligger højt. Husk højdepiller.

Machu Picchu: Kan der fås en bedre historisk/natur- oplevelse?

Og så er der Andes! Vi valgte at køre fra Cusco til Lima i stedet for at flyve. Det tager 5 dage, men for os var det en utrolig oplevelse, som vi ikke ville have været foruden. Bjerge skiftede med dale. Farver som ikke kan beskrives. Fugle, dyr og planter. For slet ikke at tale om de landsbyer og mennesker, vi så. Hele turen var et besøg blandt små landsbyer og fritliggende huse. De varierede hele Peru igennem, så vi så den variation, der er. Men lige en advarsel: Hvis du lider af højdeskræk, så overvej, om du vil tage denne 5-dages-tur. Når du først er startet, så er der ingen vej tilbage (bortset fra at chartre en US-helikopter). Sporet er one-way, og skal man passere en anden bil, så er der langt ned, hvis det går galt. Men det gør det naturligvis ikke. Vores chauffør – Joel var meget omhyggelig. Tag turen – Du vil ikke fortryde.

Mødet med peruvianerne var meget positivt. Peruvianerne er med de møder, vi havde med dem, meget venlige, smilende og hjælpsomme. Vi har ikke været ude for nogen form for chikane eller modvilje. Der har været skrevet noget om ubehageligheder i Lima. Dem mærkede vi ikke. Hvis man færdes fredsommeligt, så skal man vist selv være ude om problemer – ligegyldigt, hvor i verden, man er.

Vi sluttede i Lima, hvor vi besøgte Det antropologiske Museum. Et dejligt museum, der afrundede vores besøg på den allerbedste måde. Dejligt at få genset en masse af det, vi så på turen. Afsæt gerne en 2-3 timer.

Oplevelserne på denne tur til Peru var langt flere, end beskrevet i planen. Vi var virkelig betaget af ”Happy Lamas” forberedelse, Jans rådgivning og de lokale bureauers opfølgning.

Hver gang, vi er kommet hjem fra en lang rejse til det fjerne, så føler vi en glæde ved at have set noget nyt, og hver gang, så er det svært at se, at vi kan se noget bedre igen. Det kan man heller ikke, men næste gang er det en god gang igen.

Jannik Toft Andersen, Aarhus

(Rundrejse i Peru med Inkastien og Manu National Park - Særrejse)

Da jeg sidste år deltog i FDF’s Wonders of The Peruvian Andes med Happy Lama Travel som arrangør gik det op for mig, hvor fantastisk og storslået land Peru egentlig er. Derfor vakte det min store interesse, da jeg så beskrivelsen af researchrejsen på hjemmesiden, vidste dog ikke helt om jeg havde mulighed for at deltage i den, da jeg stod over for et jobskifte, og om det lige passede med mit nye arbejde – Til sidst faldt alt dog i hak og jeg kunne komme af sted. Jeg tilmeldte mig researchrejsens to sidste etaper hhv. inkastien og Manu nationalpark – Jeg nåede det lige præcist tids nok til, at jeg sikrede mig den allersidste billet til inkastien fra 15. Til 18. september – Heldigt.

Mine forventninger til turen inden jeg tog af sted var tårnhøje. Disse forventninger blev ikke på noget tidspunkt gjort til skamme. Inkastien og Manu Nationalpark har budt på et overflødighedshorn af enestående naturoplevelser og imponerende kulturhistoriske monumenter som jeg sent vil glemme.

Efter at rejst med Happy Lama Travel to gange har jeg begge gange oplevet Jan Tvernøs store engagement, viden om Peru og professionalisme. Så overvejer du en rejse til Peru ligegyldigt om det er til det afslappede trekkingparadis i området omkring Huaraz i Nordperu eller om turen går det til de helt store ikoner som Manchu Picchu og Inkaruinerne omkring Cusco eller noget helt tredje, så er konklusionen klar: Happy Lama Travel bør være førstevalget som rejsearrangør til Peru.

Michael Bonnén Henningsen, København

(Trekking i Cordillera Huayhuash og bjergbestigning i Cordillera Blanca, Peru - Særrejse)

Happy Lama Travel har gjort sig bemærket hos mig ved at være helt utroligt åben og servicemindet med hensyn til rejsen. Man får hurtigt fornemmelsen af, at Happy Lama Travel brænder for Peru og alt, hvad der hører med. Den store passion for landet og lysten til at dele det med os andre er virkelig en ting, der skal opleves. Har man først bestilt en rejse gennem Happy Lama Travel gør Jan Tvernø alt hvad han kan, for at man bare skal glæde sig til at komme af sted. Det er helt fantastisk så hurtigt, spørgsmål – uanset karakter – bliver besvaret. Alle svar er velbegrundede og overvejede. Og hvis det er muligt får man som regel et link, så man selv kan undersøge/verificere svaret. Alt har virket meget velorganiseret og gennemført. Det har, for mig, ikke virket som om der har været en eneste løs ende.

Troels Toft, Amager

(Trekking i Cordillera Huayhuash og bjergbestigning i Cordillera Blanca, Peru - Særrejse)

Super god kontakt til lokale. Dejligt at komme væk fra “turistmaskinen”. Gode samarbejdspartnere i Peru, de vidste meget om det og var der for os. Super rejseledelse og problemløsning. Man kan mærke at der blev brændt for det. Det var virkelig en tur hvor der blev knoklet for at vi som gæster havde en fantastisk oplevelse. Helt fantastisk at rejse ud og se verden hvor det ikke bare er et færdigt plastikprodukt som bliver solgt af nogle der ikke kunne være mere ligeglad.

Janus og René Salomon, Karlslunde

(Trekking i Cordillera Huayhuash og bjergbestigning i Cordillera Blanca, Peru - Særrejse)

Logistikken på hele turen forløb perfekt. Hoteller, bagage, telte, æsler, busser, bærere, guider, kokke mm. var altid der, hvor de skulle bruges. Aldrig opdagede vi, at der var huller i planlægningen. Selv på selve trekkingturen var der ekstra heste med til evt. skadede eller syge personer.

På bjergbestigningen var der ekstra guide til at føre en højdesyg person ned til behandling.

De forskellige teltlejre vi skulle bo i var altid godt placeret i de områder vi kom til. Telte og toilettelte var altid hurtigt klar efter vi ankom, hvis de ikke allerede stod klar inden vores ankomst.

Guiderne var professionelle og imødekommende. Især var Tana et livstykke med en utrolig stor personlig erfaring indenfor bjergbestigning og med mange gode historier. Hun tog os til sig som var hun vores moder mens vi var i Peru. En helt speciel dame.

De steder vi besøgte – om det så var ved Laguna Paron, i Huaraz, på Huascaran eller i Cordillera Huayhuash – var ikke overrendte af turister. Vi følte på intet tidspunkt, at vi var del i masseturisme. Derimod følte vi, at vi besøgte de unikke og stadig uopdagede spots i Peru.

Derudover er der meget der er rigtig godt ved Peru. Landskabet, storslåede bjerge, laviner der vælter ned, sol og varme om dagen og isnende kulde om natten, kondoren der flyver over vores hoveder, smukke gule og blå blomster i landskabet, venlige mennesker overalt – alt i alt et spændende og dejligt rejseland.

Kim Boyborg, Karlslunde

(Trekking i Cordillera Huayhuash og bjergbestigning i Cordillera Blanca, Peru - Særrejse)

Turen som helhed var en rigtig god oplevelse. Der var god stemning, fællesskab og hjælpsomhed på trods af små nederlag og skavanker. Der blev knoklet igennem, afprøvet grænser og knyttet bånd. Mødet med den barske natur og folkenes vilkår i denne gav os nyt perspektiv på hverdagen derhjemme, klodens mangfoldighed og menneskets evne til at tilpasse sig situationer vi som moderne vesterlændinge sjældent opbyder fantasi til at forestille os. Skønhed og strabadser tog vejret fra os flere gange – og hver gang bliver man overrasket over, at man et par åndedrag senere kan sige: “Det var fantastisk – lad os komme videre ad sporet mod endnu en gang åndenød!”

Michael Bo Larsen, Fredericia

(Trekking i Cordillera Huayhuash og bjergbestigning i Cordillera Blanca, Peru - Særrejse)

Det rusker kraftigt i teltet. ”Get up”, ”wake up” lyder det fra guiden. Pludselig bliver man revet ud af den døsighed, der har præget hele lejren siden ankomsten 10 timer tidligere. Klokken er 23, og om en halv time er der afgang mod toppen, mod Huascaran. Den lune sovepose bliver skiftet ud med adskillige lag tøj.

Ude ved køkkenteltet serveres der varm te med sukker samt lidt brød, imens guiderne kontrollerer at steigeisen og klatreseler sidder korrekt. Lidt efter er man bundet sammen – 1 eller 2 deltagere sammen med en guide. Pandelamperne gør os til en flok selvlysende orme, der stille bevæger sig mod toppen. Hurtigt glemmer man kulden, ”take care!” lyder det fra guiden, der springer over en revne i isen, og man må koncentrere sig om hvor man går.

Turen op er afvekslende – fra at gå på en 20 cm. bred afsats, gå imellem mandsstore isblokke, kravle op ad en stigning på 60º hvor der både skal bruges arme og ben, til at gå i ”sikkerhed” under et vældigt isudhæng.

I mange timer er det kun et svagt måneskin der angiver omridset af nabo toppene, men endelig ved sekstiden kommer solen op, og en helt ny verden åbenbarer sig – storslået, ren og stille! Bjerget flader ud, og toppen er inden for rækkevidde. 50 skridt og så en pause for at styr på åndedrættet, 50 skridt mere og pause. Endelig kl. 7 er vi på toppen – 6.768 meter! Der ønskes tillykke, uddeles skulderklap og bliver fotograferet.

Udsigten nydes. Ingenting, slet ingenting rager op og generer udsigten, det er ubeskriveligt at stå her på Huascaran. Efter en kort pause, kan vi kun gå én vej – nedad, men en stor oplevelse rigere!

Hvordan man bedømmer turen, målt i smiley’s, vandrestøvler eller isøkser ved jeg ikke. En ting er sikkert – Det har været en oplevelse for livet!

Folke Janiesch, Bredtstedt, Tyskland

(Trekking i Cordillera Huayhuash og bjergbestigning i Cordillera Blanca, Peru - Særrejse)

Når man går igennem Huaraz har man fornemmelsen af, at være i en helt anden verden. De farverige butikker inviterer med musik både lokale og fremmede indtil sent om aftenen, mens de små handelsstande prøver at tiltrække kunder, idet de råber i munden af hinanden. Alt dette foregår, mens de blinkende nummerplader på bilerne og deres urytmiske dytten, suser forbi. I denne støj kan man som europæer bevæge sig ganske frit og sikkert (også som kvinde) gennem duften af brød, grillet kød og andre ting, som man bedre holder sig fra med sin vestlige mave. Der er mange spændende ting at se på; såsom tæpper, smykker og sandaler af gamle bildæk.

Selvom peruanerne ikke har meget mere end et tag over hovedet, så er de tilfredse med det, som de har. De har accepteret, at de aldrig bliver rige og brokker sig ikke, nej tværtimod – de er stolte og lykkelige. Et meget fascinerende folkefærd.

Om aftenen er der mulighed for at nyde livemusik og en eller flere Piscoer, hvilket er den peruanske nationaldrink, mens der er fri mulighed for at falde ind i trommernes rytmer. Her kan alle sprogbarrierer fra dagen falde på plads, for nu er det kropssproget der tæller.

Jannik Toft Andersen, Aarhus

(Trekking i Cordillera Huayhuash og bjergbestigning i Cordillera Blanca, Peru - Særrejse)

Når man rejser med Happy Lama Travel får man alt andet end en standardiseret one-size-fits-all rejse. Hos Happy Lama Travel er det muligt at få stor indflydelse på turen, ja faktisk få det helt som man selv ønsker. Endvidere fornemmer man, at det ligger et stort personligt engagement fra rejseselskabets side i at skabe en unik rejseoplevelse for gæsterne.

Happy Lama Travel formår på bedste måde at komme væk fra de værste turistfælder, så man får mulighed for at opleve uspoleret og spektakulær natur samt idylliske landsbyer, hvor livet går i sin helt egen rytme. Som rejsende vil jeg anbefale, at man tager sig den luksus, at bare give sig tid til at gøre ophold i en af disse landsbyer, sætte sig ned på landsbyens plaza og bare opleve det lokale liv, der foregår i et noget roligere tempo end, hvad man er vant til fra Vesteuropa. Virkelig en oplevelse!

Lamanyt