Individuelle rejser

Arequipa

Arequipa: Den hvide by er porten til vidstrakte Altiplano, som fører dig til Colca Canyon og Titicacasøen.

Arequipa er smukt beliggende i en frodig dal for foden af den aktive vulkan Misti (5.822 moh.) og bjergene Chachani (6.075 moh.) og Pichu Pichu (5.571 moh.). Byen byder på mange smukke pladser, kolonial arkitektur, kirker, klostre og spændende museer. Arequipa er en moderne by med en god blanding af europæisk livsstil og gamle andiske traditioner. Arequipa er også kendt for en fantastisk fusionsgastronomi.

At sidde på den smukke Plaza de Armas foran katedralen og blot betragte livets gang en tidlig morgen er en fantastisk oplevelse i Arequipa, som ofte overses af rejsende i Peru.

Monasterio Santa Catalina: Arequipas største seværdighed er nærmest en by i byen, med gader og små pladser mellem de farvestrålende huse, som har udgjort nonnernes boliger op gennem tiden, siden klosteret blev grundlagt i 1580. Santa Catalina blev med det samme et meget anderledes kloster, idet det kun var døtre af rige spanske familier, som blev optaget. Med sig havde de typisk 5 tjenere, og det var ikke unormalt, at der blev holdt store fester indenfor murerne.

Denne skørlevned blev imidlertid for meget for pave Pius den 9., som i 1871 sendte en meget striks dominikansk nonne til klosteret for at rette op på tingene. Klosteret forblev selvstyrende indtil 1970, hvor borgmesteren i Arequipa bestemte, at klosteret skulle åbnes for offentligheden, og driften moderniseres.

Isprinsessen Juanita: Den unge inkapige kendt som Isprinsessen Juanita blev ofret til guderne på toppen af Ampato (6.310 moh.) for ca. 500 år siden, og blev fundet af en gruppe bjergbestigere i 1995. Juanita er nu udstillet i dybfrossen tilstand i det lille fine Museu Santuri, som har en fin lille samling af inkaartefakter.

Det var primært unge jomfruer, som blev ofret til guderne. Det var imidlertid en meget stor ære at blive ofret, da inkaerne havde den opfattelse, at ofret ville leve evigt sammen med guderne efter ofringen.

Ønsker du at besøge Arequipa, Monasterio Santa Catalina og Isprinsessen Juanita på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer