Individuelle rejser

Ayacucho

Ayacucho: Dybt inde i de centrale Andesbjerge halvvejs mellem Lima og Cusco ligger smukke Ayacucho, som kun nås ad spektakulære bjergveje. Ayacucho har på trods af den isolerede beliggenhed haft en markant historisk betydning, og er i dag noget af det mest autentiske Peru, du kan besøge. Det var således først i 1999, at vejen mod kysten blev asfalteret, og Ayacucho blev mere tilgængelig for omverdenen.

Ayacucho er en hyggelig by med mange smukke koloniale bygninger og mange spændende arkæologiske seværdigheder fra bl.a. Warikulturen og Inkakulturen i omegnen. Køreturen til byen er en oplevelse i sig selv, uanset om du kommer fra Cusco eller kysten. Mest spektakulær er turen fra Huancavelica og Santa Ines.

Huancavelica: Denne lille og svært tilgængelige by er et usædvanligt smukt studie i kolonial arkitektur og andisk livsstil. Vejene til Huancavelica er grusveje. Huancavelica var en meget central og strategisk vigtig inkaby nærmest midt i det omfangsrige Inkarige. De omgivende bjerge er rige på metaller og mineraler, hvorfor spanierne udviklede byen til et vigtigt centrum for minedrift, hvilket byen er den dag i dag. En af verdens mest spektakulære jernbaner forcerer bjergpas på næsten 5.000 moh. og forbinder Huancavelica med Huancayo og Lima.

Quinua: 40 km. øst for Ayacucho ligger farverige Quinua, som er berømt for produktion af overdådigt udsmykket keramik, som typisk repræsenterer dagligdagen i et af Andesbjergenes mest isolerede områder.

Quinua har desuden en central placering i Perus historie, da det var her spanierne underskrev deres overgivelse efter slaget ved Ayacucho den 9. december 1824. Oprørsstyrkerne anført af Simon Bolivars højre hånd, Antonio José de Sucre slog de spanske styrker og indledte dermed den endelige afslutning på godt 300 års spansk herredømme. Peru blev således, som et naturligt led i den store sydamerikanske selvstændighedsbølge anført af Simon Bolivar, José de San Martin og Antonio José de Sucre, selvstændigt i 1826.

Selve slagmarken – Pampa Ayacucho er i dag markeret med en imponerende 40 meter høj hvid obelisk.

Ønsker du at besøge Ayacucho, Huancavelica, Quinua og Pampa Ayacucho på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer