Individuelle rejser

Cajamarca

Cajamarca: Denne charmerende og meget autentiske andiske by ligger godt gemt af vejen i den frodige del af Andesbjergene i Det Nordlige Peru. Hovedbyen i denne ofte meget oversete del af Peru har en meget interessant historie. Cajamarca lå strategisk vigtigt på Inkastien mellem Cusco og Quito i det nuværende Ecuador, og en begivenhed i byen markerede i realiteten begyndelsen på enden for Inkariget.

Da inkakongen Inca huayna døde, delte han riget mellem sine to sønner Atahualpa, som skulle regere den nordlige del, og Huascar som skulle regere den sydlige del. Atahualpa ville imidlertid ikke nøjes med den ene halvdel af riget og begyndte at drage mod syd for at erobre broderens halvdel. På vejen mod Cusco overnat-tede han og hans tropper udenfor Cajamarca, netop som den spanske koloniherre Francisco Pizarro var på vej mod byen. Atahualpa blev taget til fange og tilbød siden en løsesum på 6.000 kg. guld og 12.000 kg. sølv. Da løsesummen var samlet sammen et år senere, blev Atahualpa alligevel dømt til døden og henrettet umiddelbart efter at have accepteret den kristne dåb.

Cajamarca er en smuk by og et smukt eksempel på kombineret kolonial arkitektur og inka byplanlægning. Der er desuden mange gode trekkingmuligheder og specielle seværdigheder i omegnen.

Ventanillas de Otuzco y Combayo: Lidt udenfor Cajamarca ligger disse to spændende seværdigheder, som er gamle gravsteder fra før Inkatiden.

På afstand ligner det en pæn række vinduer, som er hugget ud i klippen, men ”vinduerne” er begravelsesnicher, som har været et vigtigt sted at ære sine forfædre, som formentlig er blevet flyttet fra deres oprindelige gravsted til dette nekropolis.

Baños Los Incas: Blot seks km. fra Cajamarca ligger de termiske bade i Baños Los Incas. Vandet er op mod 70 grader varmt og indeholder en stor mængde mineraler. Lokalbefolkningen tyr ofte til badene, hvis de har knoglesygdomme, ledsygdomme eller blot ønsker afslapning – Inka Wellness !!

Ønsker du at besøge Cajamarca, Ventanillas de Otuzco y Combayo og Baños Los Incas på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer