Individuelle rejser

Colca Canyon

Colca Canyon: Af mange rejsebureauer udnævnt til at være verdens dybeste kløft. I virkeligheden er Colca Canyon ”kun” verdens næstdybeste kløft med 3.191 meter, overgået med blot 150 meter af den nærliggende Cotahuasi Canyon, som er langt mere utilgængelig. Begge kløfter er dog over dobbelt så dybe som Grand Canyon, hvilket sætter dimensionerne i perspektiv. Colca Canyon er et fantastisk sted at trekke og ikke mindst studere flora og fauna – Fuglelivet spænder fra vævre kolibrier til mægtige kondorer.

Chivay: Denne fantastiske lille typisk andiske by på kanten af Colca Canyon er absolut et besøg værd. Ikke blot fordi den udgør et naturligt overnatningssted, hvis du vil se kondorerne over Colca Canyon, men også fordi byen er indbegrebet af en lille typisk andisk by med alt hvad det indebærer af folklore, farverige klædedragter, sjove hatte, markeder og bizarre dagligdags situationer i de støvede gader.

Byen har kun ca. 3.000 indbyggere og er et hyggeligt bekendtskab, hvor det lille lokale marked er særdeles farverigt, og den lille spartanske kirke er smuk på sin egen enkle måde. Et par km. udenfor byen kan du slappe af og få vasket støvet af i de varme kilder.

Cruz del Condor: Cruz del Condor på kanten af Colca Canyon, et par timers kørsel fra Chivay er det bedste sted i hele Andesbjergkæden at se kondorer. Kongen af Andesbjergene, som lydløst svæver på varme termiske vinde i søgen efter føde, er en gribbeart, som har et vingespand på ca. 3½ meter og vejer op mod 12 kg. Det er et helt fantastisk syn, når de store fugle svæver lydløst over hovedet på dig. Der er desuden et par små tricks, du kan bruge for at lokke dem.

Cotahuasi Canyon: Verdens dybeste kløft ligger en dags kørsel fra Arequipa og er derfor ikke særlig velbesøgt, hvilket gør bosættelserne meget originale og området meget attraktivt for vandrere, som gerne vil prøve noget anderledes og fredfyldt. Fra bunden af kløften kan du vandre helt ud til Stillehavskysten hvis du har 14 dage.

Ønsker du at besøge Colca Canyon, Chivay, Cruz del Condor og Cotahuasi Canyon på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer