Individuelle rejser

Cusco

Cusco: Inkaernes gamle hovedstad er ubetinget Perus smukkeste og historisk mest betydningsfulde by, da det var herfra, Inkariget opstod og blev regeret. Store dele af Cusco står stadig på gamle inkafundamenter, som har overlevet det ene jordskælv efter det andet. Den oprindelige byplan menes at skulle forestille en puma – Et af inkaernes hellige dyr.

Byens naturlige omdrejningspunkt er Plaza de Armas med den smukke koloniale arkitektur, og katedralen som indvendigt præsenterer mange forskellige arkitektoniske stilarter. Går du ned ad de små sidegader nord og øst for Plaza de Armas, oplever du det originale Cusco med stejle smalle og brostensbelagte gader. Lloretogaden og San Blas kvarteret bør ikke forbigås.

Cusco blev iflg. legenden grundlagt i 1200-tallet af den første inka, Manco Capac – Søn af solguden Inti. I umiddelbar nærhed af Cusco ligger de fire vigtige inkatempler Saqsaywamán, Q´enco, Pukapukara og Tambomachay, som kan besøges på en anbefalelsesværdig fire timers guidet tur.

Cusco er det naturlige udgangspunkt for rejseaktiviteter i Det Sydlige Peru og er porten til både Inkastien, Den Hellige Dal, Machu Picchu samt Tambopata og Manu Nationalparken i Amazonas.

Inti Raymi: Sydamerikas næststørste festival efter karnevalet i Rio de Janeiro, finder sted i Cusco hvert år den 24. juni med farvestrålende processioner fra datidens mest betydningsfulde inkatempel Qorikancha, gennem Cuscos gader, over Plaza de Armas til soltemplet Saqsaywamán, hvor der foregår symbolske ofringer til solguden Inti i anledning af vintersolhvervet. Traditionen opstod under Inkariget men blev forbudt, da spanierne overtog kontrollen med Cusco. Den genopstod i 1944 og tiltrækker i dag mange mennesker fra hele Peru og udlandet. Cusco står på den anden ende i en hel uge op til festen, som kulminerer den 24. juni.

Indbyggerne i Cusco er meget stolte af og knyttet til deres gamle inkaaner. De fleste taler Quechua – Det gamle inkasprog, ligesom det gamle Quechuaflag vajer side om side med Perus officielle flag.

Ønsker du at besøge Cusco og opleve Inti Raymi på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer