Individuelle rejser

Huaraz

Huaraz: Andesbjergenes Kathmandu er den charmerende hovedstad i provinsen Ancash. Byen ligger indeklemt mellem de to bjergkæder Cordillera Blanca og Cordillera Negra i Huaylasdalen ca. 3.000 moh.

Huaraz er det naturlige udgangspunkt for trekking og bjergbestigning i Cordillera Blanca og det endnu mindre besøgte Cordillera Huayhuash, som ligger ca. 100 km syd for Huaraz.

Huaraz har på trods af en befolkning på ca. 100.000 mennesker en dejlig provinsiel charme. Byen emmer af aktivitet fra tidlig morgen til sen aften, og et besøg på byens farverige marked er en kæmpe oplevelse.

Cañon del Pato: Cordillera Blanca er ikke kun trekking og bjergbestigning. Området gemmer på mange spændende og uventede muligheder og seværdigheder.

En meget spektakulær rejseoplevelse er Cañon Del Pato (Ændernes kløft). Cañon del Pato adskiller de to bjergmassiver Cordillera Blanca og Cordillera Negra med helt ned til ti meter. Du kan følge en meget lidt anvendt og yderst spektakulær vejstrækning, som i løbet af en strækning på blot 15 km fører dig gennem 35 groft udhuggede tunneller. Vejen kan følges helt til Stillehavskysten syd for Chimbote.

Den Hellige By Yungay: Ved det voldsomme jordskælv i maj 1970 blev et stort stykke af Huascaráns nordlige top revet løs og forårsagede et gigantisk jordskred, som på få minutter forvandlede Yungay fra en livlig by med 30.000 indbyggere til en kirkegård. Kun meget få indbyggere overlevede denne forfærdelige dag ved at søge tilflugt på den højere beliggende kirkegård, som i dag er helt central i mindet om Yungay.

Området er helligt, og i dag rager kun den gamle katedrals tårne og et par palmetræer op af jorden. Det er med stor respekt, at du bevæger dig rundt i området med bevidstheden om, at tusindvis af mennesker ligger levende begravet under dine fødder. Jordskælvet gav imidlertid anledning til, at der blev anlagt regulære veje fra kysten til Cordillera Blanca, hvilket selvfølgelig har medvirket til at udvikle området enormt siden 1970.

Ønsker du at besøge Huaraz, Cañon del Pato og Yungay på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer