Individuelle rejser

Ica

Ica: Den vigtigste by ved Perus sydlige Stillehavskyst, selvom Ica rent faktisk ligger 50 km. fra havet, blev meget hårdt ramt af jordskælvet i august 2007. Plaza de Armas er som i enhver anden peruansk by centrum, og der ligger et antal smukke kirker nærved pladsen. De mest interessante kirker er Iglesia San Francisco, og den sandslotlignende El Señor de Luren som er en vigtig pilgrimsdestination hvert år i oktober. Ica er i øvrigt Perus primære vindistrikt med gamle stolte traditioner. Besøg på vingårdene kan sagtens arrangeres.

Icas største attraktion er imidlertid det fabelagtige regionale museum, som huser en spændende samling af artefakter fra de forskellige kulturer, som har beboet området gennem flere tusinder år. Tekstilerne fra Paracaskulturen er meget velbevarede og smukke. Keramikken fra Nazcakulturen er suveræn. Museet huser også keramik og tekstiler fra Wari, Chincha og Inkakulturerne samt mumier og trofæhoveder, som sejrherren bar i sit bælte.

Huacachina: Oaser er ikke forbeholdt Sahara. Den lille charmerende by Huacachina lige uden for Ica er bygget rundt om en lille sø, og ligger smukt omgivet af flere hundrede meter høje sandklitter. For at få et smukt overblik bør du smide støvlerne og tage den seje tur op til toppen af en klit.

To meget populære aktiviteter i Huacachina er sandboarding og sandbuggies. Sandboarding er som navnet antyder den varme variant af snowboarding, og sandbuggies er små specialbyggede jeeplignende køretøjer, som fræser rundt i klitterne til stor fornøjelse for deltagerne. Har du ikke lyst til de vilde aktiviteter er afslapning ved søen en sand fornøjelse.

Chauchilla: Hvis du føler trang til at opleve ældgamle før-inka begravelsesritualer, skal du besøge Chauchilla kirkegården tæt på Nazca. Indtil for nylig lå knogler og gravgods spredt rundt i ørkensandet men er nu samlet i et udendørs museum, hvor du får et spændende indblik i datidens tro og begravelsesritualer.

Du kan dog stadig finde tekstilrester og knoglestumper rundt omkring i ørkensandet.

Ønsker du at besøge Ica, Huacachina og Chauchilla på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer