Individuelle rejser

Islas Ballestas & Paracas

Islas Ballestas: Denne samling af små klippeøer, en lille times sejlads fra Paracas på fastlandet kaldes også for Poor Man Galapagos. Sammenligningen med Galapagos dækker over at de huser et fantastisk dyreliv som omfatter pelikaner, inkaterner, kæmpekrabber og suler og til manges overraskelse søløver og humboldtpingviner samt mange andre arter, og det i et omfang så du overvældes. Det er ikke usædvanligt at delfiner følger båden fra fastlandet til øerne. Du kan ikke komme i land på øerne, men du kommer rigelig tæt på de upåvirkede dyr ved at blive i båden.

På vejen passerer du ”El Candelabro”. En formation på klipperne, der som navnet antyder, forestiller en kandelaber. Den forbindes ofte med de berømte Nazcalinjer, da fremstillingsmetoderne har vist sig at være nogenlunde identiske.

Fugleekskrementerne fra Islas Ballestas var i midten af 1800-tallet Perus vigtigste indtægtskilde, da det blev brugt som en meget effektiv gødning. Indtægterne var faktisk så store, at Spanien indledte en krig i 1865 for at opnå kontrol med området. I dag er kunstgødning mere effektivt, så indsamlingen af Guano er stoppet.

Paracas: Området omkring Paracas og Pisco blev meget hårdt ramt af det kraftige jordskælv på 7,9 Richter i august 2007, som dræbte ca. 500 mennesker i Peru. Jordskælvet ødelagde også den smukke klippeformation ved Stillehavets kyst La Catedral i Paracas Nationalparken.

Paracas Nationalpark er et relativt goldt stenet ørkenområde med stejle skrænter ud til Stillehavets kyst. I lighed med Islas Ballestas huser Paracas et fantastisk dyreliv og ikke mindst et fantastisk fugleliv, hvor du med det samme lægger mærke til de store gribbe, som svæver hen over hovedet på dig i lav højde. Nationalparken har også en stor søløvekoloni.

Havnefronten i Paracas er et godt sted at stifte bekendtskab med peruansk fiskegastronomi. En stor del af Perus farvede befolkning, efterkommere af slaver, bor i området, så der er tit sang, musik og dans på gaden.

Ønsker du at besøge Islas Ballestas, Pisco og Paracas på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer