Individuelle rejser

Kuelap & Chachapoyas

Kuelap: En af de største og vigtigste arkæologiske perler i Sydamerika. Kuelap blev bygget som en befæstet by ca. 900 – 1100 af Chachapoyasfolket, også kaldet skyfolket pga. den omgivende tågeskov, og ligger isoleret på toppen af en klippe med udsyn til alle sider. Kuelaps ovale fæstningsværk er 700 meter langt og mellem 6 og 12 meter højt med smalle dybe indgange. På trods af Kuelaps enorme arkæologiske betydning gør isolationen, at der kommer meget få turister.

Fagfolk er ikke enige om, hvad Kuelap har været brugt til, men at Kuelap er bygget med beskyttelse og forsvar som det væsentligste element, hersker der ikke megen tvivl om. Ydermurene er fabrikeret af lersten, hvorpå der er fyld jord på indersiden af fæstningsværket. Der er bygget omkring 400 huse indenfor murene, og det anslås, at der kan have været udstationeret op mod 3.000 soldater indenfor murene.

De to indgange til Kuelap er snedigt udtænkt, idet de begge starter med en bredde på et par meter, hvorpå de snævrer ind til en bredde på ca. 70 cm. og samtidig skråner opad, så fjenden har været nødsaget til at angribe i en enkelt række på glatte opadskrånende sten – Et nemt bytte for soldaterne indenfor murerne.

Chachapoyas: Denne søvnige lille by med kun ca. 21.000 indbyggere på østsiden af Andesbjergene er det naturlige udgangspunkt til at udforske denne spændende del af Peru, hvor meget få turister nogensinde finder hen. Området omkring Chachapoyas er meget frodigt. Byen er omgivet af tågeskov, Dette fænomen er med til at give hele egnen et mystisk præg, som sammen med de få mennesker får de mange fascinerende ruiner til at ligne kulisser fra en Indiana Jones film. Den gamle Chachapoyaskultur, som herskede i området før inkaerne, kaldes da også for skyfolket.

Leimebamba: Denne dejlige by med kun 1.100 indbyggere, beliggende på en af Perus smukkeste veje mellem Chachapoyas og Cajamarca, huser et lille fint museum, som udstiller en stor del af de velbevarede mumier og artefakter, som i 1996 blev opdaget ved Laguna de Los Cóndores. De i alt 219 mumier og over 2.000 artefakter fra Chachapoyaskulturen har givet arkæologer et sjældent indblik i denne mystiske kultur.

Ønsker du at besøge Kuelap, Chachapoyas og Leimebamba på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer