Individuelle rejser

Lima

Lima: Perus overbefolkede hovedstad blev grundlagt i 1535 af den spanske koloniherre Francisco Pizarro, som om nogen står som symbolet på den spanske kolonimagts blodige nedslagtning af den oprindelige befolkning.

Lima blev spaniernes hovedsæde i Sydamerika, og den berygtede spanske inkvisition havde til huse i byen, hvilket Museo de la Inquisición er en gruopvækkende vidnesbyrd om.

Lima oplevede en sand befolkningseksplosion omkring 1920, og i dag lever der ca. ti mio. mennesker i byen, hvilket svarer til en tredjedel af hele Perus befolkning. Mange fattige flytter til Lima med drømmen om et bedre og rigere liv. En drøm som oftest ender i kriminalitet, forsmåelse og et spørgsmål om overlevelse i slumkvartererne.

Lima fremstår umiddelbart som en stor grå by med trafikpropper alle vegne og er ikke en by, du behøver at bruge oceaner af tid på, men der er lyspunkter.

La Catedral de Lima: Limas smukke katedral ligger på Plaza de Armas eller Plaza Mayor, som den også kaldes. Katedralen er blevet restaureret af flere omgange pga. omfattende jordskælvsskade i både 1687 og 1746. Francisco Pizarro ligger begravet i katedralen. Det var imidlertid først sidst i 1970´erne, at man fandt Pizarros hovedløse og mishandlede lig i krypten – Indtil da var det et ukendt lig, som havde optaget pladsen.

Monasterio de San Francisco: Dette smukke franciskanske kloster tæt på Plaza de Armas er mest berømt for dets katakomber, hvor anslået 70.000 mennesker er stedt til hvile. Klostret har et fantastisk bibliotek med bøger, som går helt tilbage til den tidlige kolonitid i starten af 1500-tallet.

Klosteret overlevede de to store jordskælv i 1687 og 1746, men led stor skade ved skælvet i 1970 og er nu genopbygget i den autentiske barokke stil, som er stærkt maurisk inspireret.

Ønsker du at besøge Lima, La Catedral de Lima og Monasterio de San Francisco på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer