Individuelle rejser

Machu Picchu

Machu Picchu: De fleste besøgendes absolutte højdepunkt på rejsen til Peru.

Machu Picchu blev nærmest ved et tilfælde genopdaget i 1911, da den amerikanske historiker Hiram Bingham var på udkig efter inkaernes sidste tilholdssted Vilcabamba. Spanierne fandt aldrig Machu Picchu, og der er ingen historiske optegnelser om Machu Picchu. Formålet med at bygge dette store tempel på et så afsides sted er derfor ukendt men teorierne er mangfoldige, hvilket selvfølgelig kun bidrager til mystikken.

Machu Picchu blev i 2007 kåret til et af verdens syv nye vidundere sammen med prominente ikoner som eksempelvis Den Kinesiske Mur, Taj Mahal og Colloseum. Machu Picchu er uden sammenligning Perus største turistattraktion, Dette til trods hersker der en ophøjet ro over stedet og med den rette planlægning, kan du sagtens besøge Machu Picchu og få fornemmelsen af at have det relativt for dig selv.

Det anbefales stærkt at tage en ekstra dag til selvstændig udforskning af Machu Picchu og de nærmeste omgivelser, som bl.a. omfatter en gammel inka trækbro. Det er desuden muligt at vandre tilbage af inkastien til Inti Punku – Solens port, eller bestige enten Wayna Picchu eller Montaña Machu Picchu (meget stejlt).

Machu Picchu er et fascinerende skue, specielt hvis du gør dig selv den tjeneste at bestige enten Wayna Picchu eller Montaña Machu Picchu, hvorfra du har et fantastisk overblik over Machu Picchu.

For foden af Machu Picchu ligger byen Aguas Calientes som udover at være et glimrende ”vandhul” med gode restauranter efter fire dage på Inkastien udmærker sig ved som navnet antyder at have varme kilder.

Inkastien: En meget populær måde at ankomme til Machu Picchu på er ved at vandre ad den klassiske Inkasti – Sydamerikas og måske verdens mest populære 45 km. Trekket starter typisk ved jernbanens km. 82 i Den Hellige Dal, og det tager normalt fire dage at nå Machu Picchu ad den traditionelle Inkasti. Der findes også en kort variant på to dage og flere andre alternativer af varierende længder.

Ønsker du at besøge Machu Picchu, Aguas Calientes, Wayna Picchu og Montaña Machu Picchu på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer