Individuelle rejser

Nazcalinierne

Nazcalinierne: Det er et fascinerende skue at flyve over Nazcalinjerne, som er placeret i den golde peruanske kystørken over et område på 450 km2. De mystiske og uforklarlige Nazcalinjer er et kapitel for sig selv og kan kun ses fra luften i solskin.

Nazcalinierne dannes af 20 cm. dybe furer i jordoverfladen, som menes at stamme fra år 600 før Kristus. Linjerne forestiller mange forskellige dyr eksempelvis en hval, en edderkop, en abe, en hund og en kolibri. Nogle af figurerne er op imod 500 meter lange.

Nazcalinjerne blev tilfældigt opdaget af en pilot i 1927, og der blev stadig observeret nye linjer så sent som i 1980. Nazcalinjerne blev i 1994 optaget på UNESCO´s liste over særlige bevaringsværdige natur og kulturområder efter tyskeren Maria Reiches (1903-1998) livslange og ofte ulige kamp for at bevare området intakt for eftertiden.

I 1993 modtog Maria Reiche en fortjenstmedalje og blev peruansk statsborger i 1994. Maria Reiche døde af livmoderhalskræft på et hospital i Lima i 1998. Hun blev ved en officiel begravelse stedt til hvile nær Nazca, og hendes tidligere hjem er senere blevet indrettet som museum.

Da en af figurerne ligner en astronaut, er der selvfølgelig også fantastiske teorier om, at figurerne er skabt af rumvæsener og sågar skulle være UFO landingsbaner.

Flyveturen over Nazcalinierne foregår typisk om formiddagen i små fire eller sekspersoners Cessnafly. Du bør nøje overveje, om du vil se Nazcalinierne ovenfra, hvis du lider af transportsyge. Vi booker derfor overflyvningen hjemmefra, men du betaler først for overflyvningen på stedet, så du eventuelt kan nå at ombestemme dig. Ligeledes kan overskyet vejr sætte en stopper for flyvningerne.

Selve byen Nazca er en hyggelig lille by med en dejlig provinsiel charme og et livligt handelsliv.

Ønsker du at besøge Nazcalinierne på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer