Individuelle rejser

Trujillo

Trujillo: Byen blev grundlagt af den spanske erobrer Diego de Almagro den 6. december 1534 og er opkaldt efter Francisco Pizarros hjemby i spanske Extremedura. Trujillo har altid været en velstående by, hvilket det historiske centrum er vidnesbyrd om. Den koloniale arkitektur er særdeles prangende, farverig og på samme tid enkel og overdådig. Trujillo var den første vigtige by i Peru, der erklærede sig uafhængig i 1820´erne og kaldes desuden Perus kulturelle hovedstad, da mange nationale kulturelle begivenheder og festivaler finder sted i Trujillo. Mange af Perus kunstnere og intellektuelle bor ligeledes i Trujillo.

Chan Chan: Denne fantastiske by bygget i ler var hovedstaden under Chimukulturen, da kulturen var på sit højeste i det 14. århundrede, inden den blev underlagt inkariget.

Planlægningen af denne enorme by – Den største i Amerika før Columbus med op mod 60.000 indbyggere, afspejler en stram politisk og social strategi, præget af sin opdeling i ni paladser, som hver i sær danner uafhængige enheder.

Byen er den største af sin art i Amerika, og dens historiske betydning sammenlignes med de gamle byer i Egypten, Mesopotanien, Indien, Kina og Teotihuacán i Mexico. Området dækker et område på 15 kvadratkilometer, hvor der findes paladser, templer, damme, haver, akvædukter og labyrinter. Væggene er ornamenteret med dyretegninger som fisk, pelikaner, ræve osv., og byen har været et spektakulært syn med guldbelagte tage.

Huanchaco: Lidt nord for Trujillo ligger den lille hyggelige fiskerby Huanchaco, som desuden er et paradis for surfere. Det som gør Huanchaco unik, er at fiskerne stadig benytter håndlavede sivbåde af totorasiv, som også anvendes af beboerne på de flydende sivøer på Titicacasøen.

Bådene kaldes Caballitos (små heste på spansk) på grund af den måde de benyttes. Fiskerne sidder ikke i bådene men overskrævs som ryttere på en hest. Bådene er tunge og svære at kontrollere. Huanchaco er et godt sted at stifte bekendtskab med delikatessen Ceviche – Rå fisk marineret i limesauce.

Ønsker du at besøge Trujillo, Chan Chan og Huanchaco på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer