Individuelle rejser

Tumbes & Punta Sal

Tumbes: Perus nordligste by ligger blot 30 km. fra grænsen til Ecuador og kom først på peruanske hænder efter en grænsekrig i 1940-41. Området fremstår grønt og frodigt i modsætning til Perus øvrige kyst. Da byen ligger tæt på Ækvator er den varm og afhængig af årstiden meget støvet eller meget fugtig.

Tumbes var en rig inkaby, da Francisco Pizarro besøgte den som en af de første byer langs kysten i 1528. Pizarro inviterede en højtstående inka ombord på sit skib og lod to spejdere sondere mulighederne. De kunne rapportere om et tilsyneladende rigt og velstruktureret samfund. På baggrund af disse efterretninger påbegyndte Pizarro sin erobring af Inkariget et par år senere.

Punta Sal/Mancora: De smukkeste strande i Peru er placeret i den varmeste del af landet over en strækning på ca. 150 km i det absolut nordvestligste hjørne af Peru.

Punta Sal og Mancora er Perus primære resorts, hvad angår badeferie, kitesurfing, surfing, vandski, vand-scooter osv. – Rigtige adventuresteder, som på trods af forvandlingen fra fiskerlandsby til legeplads for rige peruanere og udlændinge, har bevaret et lokalt udtryk, hvor restauranter køber dagens friskfangede fisk direkte hos fiskeren på stranden.

Mangroven:
Ved Tumbes skifter kysten fuldstændig karakter fra kystørkenen, som strækker sig herfra gennem hele Peru til det centrale Chile, til omfangsrige mangrovesumpe, som også præger store dele af kyststrækningerne i både Ecuador og Colombia. Dette grænseland mellem disse meget forskellige økosystemer huser selvsagt et fantastisk dyreliv og er ikke mindst et paradis for ornitologer med omkring 200 arter af trækfugle.

Et populært fuglested er Isla de Aves, som ved skumringstid oplever en sand invasion af søfugle, som overnatter på øen. Isla de Aves betyder slet og slet ”Fuglenes ø”. Mangroven ved Tumbes betragtes som et af de absolut bedste steder at observere fugle i Peru, som i det hele taget er et fugleparadis.

Ønsker du at besøge Tumbes, Punta Sal, Mancora og Isla de Aves på din rejse i Peru, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Peru.

Lamanyt

Referencer