Individuelle rejser

Isla Baltra

Isla Baltra lige nord for Isla Santa Cruz er som regel den første ø de fleste besøgende på Galapagos sætter fod på, da øgruppens hovedlufthavn ligger her.

Isla Baltra har hverken overnatningsmuligheder eller besøgssteder og fungerer i det hele taget blot som en logistikø, bevidst lagt på et sted hvor trafikken påvirker dyrelivet mindst muligt.

Historisk set har Isla Baltra imidlertid spillet en vigtig rolle. Amerikanerne etablerede en militærbase på øen under anden verdenskrig med det primære formål at beskytte Panamakanalen. I dag er Isla Baltra hjemsted for det ecuadorianske militærs forpost på Galapagosøerne.

Islas Daphne er to små øer vest for Isla Baltra med stærkt begrænset besøgsadgang og der kræves en særtilladelse fra myndighederne. Der må således kun opholde sig 12 mennesker ad gangen på øerne.

På trods af, at begge øer er af vulkansk oprindelse er de ret forskellige fra hinanden. Daphne Menor er meget eroderet, mens Daphne Major har bevaret meget af sin oprindelige vulkanske form.

Forskere bruger meget tid på Islas Daphne, hovedsageligt for at forstå Darwinfinkernes adfærd i håb om at lære mere om den evolutionære proces hos disse interessante endemiske fugle.

Hvis du får mulighed for at besøge Islas Daphne, vil du finde et stort antal fuglearter herunder Darwinfinker, Galapagos Martins, Maskerede suler, blåfodede suler, Short Eared Owls. Red-Billed tropicbirds og Greater fregatebirds.

En ekstraordinær oplevelse er øernes to dykkersteder, hvor du dykker blandt maskiner og bombeskaller, der blev dumpet af den amerikanske flåde under 2. verdenskrig. Der er god mulighed for at observere Tun, Moræner, Redtailed Snapper, Hvidtippede hajer, Yellowtailed Grunts og havskildpadder.

Ønsker du at besøge Baltra på din rejse på Galapagosøerne, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse eller et cruise til Galapagos.

Isla Baltra
Isla Española
Isla Fernandina
Isla Floreana
Isla Genovesa
Isla Isabela
Isla San Cristobal
Isla San Salvador
Isla Santa Cruz
Isla Santa Fe
Isla Seymour

Lamanyt

Referencer