Isla San Salvador

Isla San Salvador, som oftere benævnes med det ældre navn Isla Santiago, er øgruppens fjerdestørste ø og særlig interessant for geologer og vulkanologer med lavastrømme og eroderede vulkanske landskaber. Øen huser store kolonier af Galapagosøernes mest ikoniske dyrearter som søløver, Marine Iguanas og Furseals, ligesom der er store koncentrationer af havfugle.

Du vil også opleve flokke af de store smukke røde Sally Lightfoot kæmpekrabber, som piler rundt på de kystnære lavablokke imellem dovnende Marine Iguanas.

Buccaneers Cove på Isla San Salvador nordvestkyst var tidligere et yndet tilflugtssted for britiske sørøvere.

Tæt på Isla San Salvadors kyst ligger den lille Isla Bartolomé, som er en af øgruppens mest fotogene øer med den karakteristiske himmelstræbende klippe Pinnacle Rock. Du kan vandre til toppen af øens højeste punkt for en smuk udsigt over Pinnacle Rock og de to strande kun adskilt af en smal landtange. Du vandrer gennem det øde vulkanske landskab, hvor du får lejlighed til at observere den hårdføre lavakaktus.

På Isla Bartolomés to strande kan du observere søløver, strandfugle og ikke mindst Marine Iguanas, som du kan komme helt tæt på, mens de spiser de blotlagte alger ved lavvande – En fascinerende oplevelse. Du kan også være heldig at se Galapagospingviner på klipperne.

Sombrero Chino – Den kinesiske hat har fået sit karakteristiske navn pga. øens koniske facon. Når du besøger Sombrero Chino, fascineres du af de imponerede bølgebrændinger som med det sparsomt bevoksede vulkanske landskab i baggrunden virkelig giver fornemmelse af hvor barskt naturen kan forekomme på disse kanter og hvor tilpasset dyrelivet er for at eksistere på disse barske breddegrader langt ude i Stillehavet.

Isla Rábida syd for Isla Santiago er en smuk lille ø med en fantastisk rød strand fyldt med søløver. En vandresti flankeret af Palo Santotræer leder dig fra stranden til en lagune med flamingoer og videre op til et udsigtspunkt, hvorfra den røde strand fremstår nærmest surrealistisk.

Ønsker du at besøge San Salvador på din rejse på Galapagosøerne, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse eller et cruise til Galapagos.

Isla Baltra
Isla Española
Isla Fernandina
Isla Floreana
Isla Genovesa
Isla Isabela
Isla San Cristobal
Isla San Salvador
Isla Santa Cruz
Isla Santa Fe
Isla Seymour

Lamanyt