Individuelle rejser

Isla Genovesa

Isla Genovesa er den nordøstligste ø i Galapagos, med et areal på blot 14 kvadratkilometer. Til trods for lidenheden er fjerntliggende Isla Genovesa en af de bedste øer at observere forskellige havfugle på og absolut et besøg værd.

Isla Genovesa er pga. den afsides placering normalt kun inkluderet i cruises på otte dage eller mere.

Isla Genovesa kaldes også spøgefuldt for Booby Island, da du her finder verdens største koloni af den spøjse Rødfodede sule ”Redfooted Booby” med ca. 140.000 par.

Den rødfodede sule residerer kun på de fjernest beliggende øer i øgruppen – Isla Genovesa og de to små øer Wolf og Darwin, som normalt kun besøges af dykkerbåde samt udposterne Gardner Bay på Isla Floreana og Punta Pitt på Isla San Cristóbal.

Den rødfodede sule er dog også registreret på Isla de La Plata tæt på den ecuadorianske kyst.

Almindelige fuglearter på Isla Genovesa er udover Rødfodet sule, Greater Frigatebird, Swallowtailed Gull, Redbilled Tropicbird, Storm Petrels, Maskeret sule og de endemiske Galapagos Dove og Shorteared Owl.

Isla Genovesa er udover at være et paradis for fugleinteresserede også hjemsted for kolonier af søløver og den store og fascinerende Furseal – En sælart som er langt kraftigere end den almindelige søløve.

Isla Genovesa er en forholdsvis flad ø med to besøgssteder i Darwin Bay med sammenlagt ca. 1.500 meter vandresti. Fra El Barranco (Prince Phillips Steps) har du efter at have forceret 25 meter klipper et overblik over Darwin Bay og resten af Isla Genovesa.

Er du til snorkling eller dykning er Isla Genovesa også et besøg værd, da du bla. kan opleve havskildpadder, hammerhajer og hvidtippede hajer.

Ønsker du at besøge Genovesa på din rejse på Galapagosøerne, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse eller et cruise til Galapagos.

Isla Baltra
Isla Española
Isla Fernandina
Isla Floreana
Isla Genovesa
Isla Isabela
Isla San Cristobal
Isla San Salvador
Isla Santa Cruz
Isla Santa Fe
Isla Seymour

Lamanyt

Referencer