Individuelle rejser

Isla Fernandina

Isla Fernandina er en af de yngste og den tredjestørste ø i øgruppen med et enkelt besøgssted – Punta Espinosa, som ligger på den nordøstlige spids af øen.

Punta Espinosa er en smal afsats af lava og sand, der strækker sig fra bunden af øens meget aktive vulkan til havet. Punta Espinosa er berømt for sine store kolonier af Marine Iguanas og som levested for den helt unikke Flightless Cormorant.

Isla Fernandina er også hjemsted for Galapagospingviner, Galapagoshøge, Galapagosslanger, lavafirben, de allestedsnærværende søløver samt en stor del af det samlede fugleliv på Galapagos.

Isla Fernandina er også unik, idet øen er den eneste, som ikke har nogle introducerede dyrearter.

På Volcán La Cumbres skråninger vil du også opleve den unikke lavakaktus, som er i stand til at overleve på ung lava med et absolut minimum af vand.

Volcán La Cumbre er Galapagosøernes mest aktive vulkan og har siden 1968 haft ni udbrud – Det sidste registrerede udbrud fandt sted i maj 2005 og varede tre dage og i 1975 hævede øen sig næsten en meter.

At der er stærke kræfter i spil, når Volcán La Cumbre viser tænder, vidner en beretning fra 1825 om, hvor det amerikanske skib Tartar lå forankret ud for kysten, da et voldsomt udbrud fandt sted på Isla Fernandina.

Lavastrømmen nåede havet og vandtemperaturen steg til 40 °C, mens lufttemperaturen steg til 50 °C. The Tartar lå fanget et døgns tid, men formåede med nød og næppe at undslippe lavastrømmene alt imens tjæren som tætnede skibets træplanker begyndte at smelte.

Canal Bolívar – Det smalle stræde mellem Isla Fernandina og Isla Isabela er et af de bedste steder på Galapagos at observere hvaler og delfiner.

Ønsker du at besøge Fernandina på din rejse på Galapagosøerne, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse eller et cruise til Galapagos.

Isla Baltra
Isla Española
Isla Fernandina
Isla Floreana
Isla Genovesa
Isla Isabela
Isla San Cristobal
Isla San Salvador
Isla Santa Cruz
Isla Santa Fe
Isla Seymour

Lamanyt

Referencer