Individuelle rejser

Isla Seymour

Isla Seymour, Isla Mosquera og Isla Plaza Sur er nogle af de mindste øer i øgruppen, men bestemt nogle af de mest interessante at besøge, da de hver især huser store mængder forskelligartet dyreliv.

Isla Seymour er desuden et godt eksempel på en succesfuld indsats for reintroduktion af udsletningstruede arter, nærmere bestemt af den karakteristiske Land Iguana. I 1934 blev der flyttet 74 Land Iguanas fra Isla Baltra, idet de introducerede geder tog livet af dem. Betingelserne på Isla Seymour var imidlertid hårdere end forventet for de introducerede Land Iguanas og i 1980 var der kun to individer tilbage. Intensiv avl har nu øget populationen til ca. 600 individer.

Isla Seymour er karakteriseret ved at have en stor koloni af Greater Fregatebird, som du typisk vil observere svævende rundt om cruisebådene. Fregatfuglen kendetegnes ved, at hannerne har en stor rød pose på halsen, som udspilet skal forsøge at tiltrække hunner til parring. Det er også denne pose, som har givet fuglen sit navn, da den kan minde om det udspilede sejl på en fregat.

Fregatfuglen fisker ikke selv, men stjæler maden fra andre, hvilket de til gengæld er rigtig dygtige til. Du kan således være heldig at se en fregatfugl stjæle en fisk direkte ud af munden på en blåfodet sule, som er en af de mest suveræne fiskere på Galapagosøerne.

Hvis du vil opleve forskellige arter af Land Iguanas, så er Isla Plaza Sur det helt rigtige sted, idet der her eksisterer en yderst sjælden, og tidligere formodet umulig, krydsning mellem Land Iguana og Marine Iguana. Isla Plaza Sur huser også en fotogen søløvekoloni samt et stort udvalg af øgruppens havfugle.

Land Iguanas er nogle meget tålmodige væsener, da de næsten udelukkende lever af en bestemt kaktusfrugt, som dog vokser så højt, at de nødsages til blot at vente på at de modnes og falder af kaktussen.

Den lille ø Mosquera på kun 120 gange 600 meter ligger i det smalle stræde mellem Isla Seymour og Isla Baltra og huser en af øgruppens største søløvekolonier, som nyder livet på den lækre sandstrand.

Ønsker du at besøge Seymour på din rejse på Galapagosøerne, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse eller et cruise til Galapagos.

Isla Baltra
Isla Española
Isla Fernandina
Isla Floreana
Isla Genovesa
Isla Isabela
Isla San Cristobal
Isla San Salvador
Isla Santa Cruz
Isla Santa Fe
Isla Seymour

Lamanyt

Referencer