Bayanzag

Bayanzag er et særligt smukt område med mange kløfter, klipper og sandformationer som leverer en bred vifte af farver fra gul, orange og rød i landskabet.

Bayanzag er berømt blandt palæontologer, da mange vigtige fossile fund er blevet gjort her, herunder verdens første fund af dinosauræg. Forvent ikke at finde nogen fossiler, selv om nogle af de eroderede sten faktisk kunne ligne noget fra det indre af en for længst uddød dinosaur.

Det var den karismatiske amerikanske eventyrer Roy Chapman Andrews, der gjorde Bayanzag berømt blandt palæontologer over hele verden i 1920’erne. I løbet af fire ekspeditioner i Gobiørkenen mellem 1922 og 1925, opdagede han Protoceratops , en rede af Oviraptoræg, Pinacosaurus, Saurornithoides, Oviraptor og Velociraptor, hvoraf ingen var kendt før.

Altid iført en filthat, khakibukser og en pistol ved sin side, betragtes Roy Chapman Andrews som inspirationen til det berømte Hollywood ikon Indiana Jones.

Han havde ry for at være en ” hård fyr ” som aldrig var bange for at overdrive begivenhederne på sine ekspeditioner, hvorfor det synes både sjovt og ironisk, at den eneste gang et ekspeditionsmedlem faktisk kom alvorligt til skade var, da Andrews ved et uheld skød sig selv i benet – Not really Indiana Jones like !

Ønsker du at besøge Bayanzag på din rejse i Mongoliet, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Mongoliet.

Altai
Amarbayasgalant
Bayanzag
Dariganga
Gobiørkenen
Gorkhi-Terelj
Gurvan Saikhan
Kharkhorin
Khentii
Khorgo-Terkhiin
Khustain Nuruu
Khövsgöl Nuur
Naadamfestivalen
Ongiin Khiid
Sainshand
Tsagaan Suvraga
Tsetserleg
Ullanbaatar
Uushigiin Uver

Lamanyt