Gurvan Saikhan

Gurvan Saikhan Nationalpark er den største nationalpark i Mongoliet og et meget populært sted at besøge med dets ikoniske sandklitter, iskløfter, såkaldte badlands og fantastiske bjerglandskab. Gurvan Saikhan betyder “tre skønheder” og henviser til tre bjergrygge, selv om der faktisk er fire.

Yolin Am i nationalparkens østlige del har et lille interessant museum med en samling af dinosauræg og knogler sammen med et udstoppet eksemplar af den meget sjældne sneleopard, hvoraf der kun ca. 600 tilbage.

Ikke langt fra museet når man Yolin Am, som er et meget spændende naturfænomen i form af en gletsjer på et af verdens tørreste steder.

Længere inde i Gurvan Saikhan finder man den smalle kløft Dugany Am som er isfyldt næsten året rundt og kun kan udforskes til fods.

Hongoriin Els er de største og uden tvivl de mest spektakulære sandklitter i Mongoliet med en højde på 300 meter, 12 km brede og 100 km lange. Der er mulighed for klatre rundt i klitterne for fantastiske udsigter og det er muligt at arrangere ridning på heste og kameler.

Klitterne leverer en meget fotogen baggrund og de laver en uhyggelig fløjtende lyd, når vinden bevæger sig over sandet, hvilket er grunden til, at det også kaldes ”De syngende klitter”.

Ønsker du at besøge Gurvan Saikhan på din rejse i Mongoliet, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Mongoliet.

Altai
Amarbayasgalant
Bayanzag
Dariganga
Gobiørkenen
Gorkhi-Terelj
Gurvan Saikhan
Kharkhorin
Khentii
Khorgo-Terkhiin
Khustain Nuruu
Khövsgöl Nuur
Naadamfestivalen
Ongiin Khiid
Sainshand
Tsagaan Suvraga
Tsetserleg
Ullanbaatar
Uushigiin Uver

Lamanyt