Ullaanbaatar

Mongoliets hovedstad med det meget mundrette navn Ullaanbaatar er en meget kontrastfyldt oplevelse. Det er ikke unormalt at se de traditionelle nomadetelte lige ved siden af blankpolerede skyskrabere og det er heller ikke unormalt at se traditionelt klædte mænd på hesteryg i centrum af byen – Mongoliet er og bliver et nomadisk samfund.

Der er mange spændende seværdigheder i Ullaanbaatar og man kan sagtens bruge et par dage i byen.

Gandanklostret er helt centralt i mongolsk buddhisme. Lederen af klostret er den førende buddhist i Mongoliet og har studeret ved Dalai Lamas religiøse skole i Indien og bærer titlen Gavj. Gandanklostret navn i sanskrit betyder Mahayana paradiset.

Klosterkomplekset udgøres af en række bygninger beliggende på en bakketop nordvest for centrum og er let genkendeligt ved templet i flere etager som huser en 23 meter høj statue. De fleste af Mongoliets klostre blev ødelagt i 1930´erne, men Gandanklostret overlevede og der er nu fem bygninger tilbage i tempelkomplekset.

Det Naturhistoriske Museum, som er centralt beliggende bagved parlamentet indeholder store samlinger som rigt illustrerer Mongoliets naturhistorie, kultur og mineralske forekomster. Museet indeholder fem hovedafdelinger: geologi, zoologi, botanik, antropologi og palæontologi.

Palæontologiafdelingen er særlig interessant og meget informativ da den indeholder skeletter, fossiler og æg fra de dinosaurer som herskede i det nuværende Mongoliet for 70 mio. år siden. Det største dinosaurerskelet er fem meter højt og tolv meter langt.

National Museum of Mongolian History giver en godt overblik via tidslinjen fra bronzealderen indtil nutidens Mongoliet.

Zanabazar Museum of Fine Arts er et fantastisk museum som udstiller værker af Zanabazar.

Du kan også benytte lejligheden til at besøge den kommunistisk inspirerede og massive sovjetiske Zaisan Memorial i udkanten af Ullan-Baatar, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. Zaisan mindesmærke er bygget til ære for den kommunistiske verdens bedrifter under den kolde krig, som fx Yuri Gargarin, den første mand i rummet.

En spadseretur rundt omkring Sukhbaatar Square ved Parlamentet vil give dig et indblik i dagligdagen i den moderne hovedstad i et meget traditionelt land fyldt med kontraster.

Det er desuden en stor oplevelse at overvære en traditionel mongolsk koncert ved enten Tumen Ekh ensemblet eller i Det Nationale Dramateater. Denne traditionelle mongolske koncert er en god introduktion til mongolsk folklore og traditionel optræden som Khumii – Strubesang, Urtin Duu – ”Langsang” uden refræn, traditionel dans og tilsyneladende umulige akrobatiske øvelser.

Ønsker du at besøge Ullaanbaatar på din rejse i Mongoliet, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Mongoliet.

Altai
Amarbayasgalant
Bayanzag
Dariganga
Gobiørkenen
Gorkhi-Terelj
Gurvan Saikhan
Kharkhorin
Khentii
Khorgo-Terkhiin
Khustain Nuruu
Khövsgöl Nuur
Naadamfestivalen
Ongiin Khiid
Sainshand
Tsagaan Suvraga
Tsetserleg
Ullanbaatar
Uushigiin Uver

Lamanyt