Khustain Nuruu

Nationalparken Hustai eller Khustain Nuruu, som er parkens traditionelle navn ligger ca. 120 km. fra Ullan-Baatar for foden af den sydlige del af Khentii bjergkæden. Khustain Nuruu betyder bjerge med birk.

Dette område var jagtområde for Mongoliets sidste khan Bogd Khaan og hans højtstående embedsmænd. Nomader brugte også parken som et græsningsareal til deres husdyr.

Den begrænsede anvendelse har gjort det muligt at bevare et klassisk steppelandskab, der desværre nu er ved at blive et truet økosystem.

Khustain Nuruu er stedet for en unik genindførelse af den vilde hest Przewalski, kaldet “takhi” af mongolerne. Den vilde hest blev udryddet i naturen i 1969 men siden 1992 er den med succes blevet genindført til Khustain Nuruu fra zoologiske haver rundt omkring i verden.

Verdens eneste virkelig vilde hest strejfer nu frit rundt i parkens skove og stepper. Det bemærkelsesværdige comeback fortæller en historie om et intenst og meget succesfuldt avlsarbejde, der strækker sig langt over 30 år.

I dag trives Przewalski hestene i Khustain Nuruu. De viser deres naturlige gruppeadfærd, står de barske vintre igennem, beskytter deres føl fra ulve og øger bestanden kontinuerligt.

Når denne levedygtige bestand er sikret, er det nuværende programs aktiviteter koncentreret om parkens beskyttelse som hjemsted for Przewalski hestene.

Ønsker du at besøge Khustain Nuruu og Przewalskis heste på din rejse i Mongoliet, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Mongoliet.

Altai
Amarbayasgalant
Bayanzag
Dariganga
Gobiørkenen
Gorkhi-Terelj
Gurvan Saikhan
Kharkhorin
Khentii
Khorgo-Terkhiin
Khustain Nuruu
Khövsgöl Nuur
Naadamfestivalen
Ongiin Khiid
Sainshand
Tsagaan Suvraga
Tsetserleg
Ullanbaatar
Uushigiin Uver

Lamanyt