Dariganga

Darigangaregionen er et af jordklodens mindst befolkede områder. Regionen er fem gange større end Danmark, men blot huser en befolkning på ca. 40.000 mennesker og byder på et overraskende og varieret landskab. De rå mongolske stepper er afløst af bølgende landskaber fyldt med gamle vulkaner. Området er desuden berømt i hele Mongoliet for dets sølvkunsthåndværk.

Landskabet er domineret af Altan Ovoo – et stort, tidligere krater med et kloster på toppen. I området omkring Altan Ovoo er der dusinvis af balbals – menneskelignende statuer til minde om de omkomne.

I udkanten af Dariganga finder du de tre balbals kendt som kongen, dronningen og prinsen. Sandklitterne kendt som Moltsog Els, der strækker sig over 20 km. er ligeledes i udkanten af Dariganga.

Der er seks søer i nærheden af Dariganga. De er en del af Ganga Nuur Natural Reserve. Den betagende sø Ganga Nuur ligger ca. 13 km. sydøst for Dariganga. På vejen fra Ganga Nuur mod Shiliin Bogd ses den nye statue af Toroi Bandi, Mongoliets “Robin Hood”, som havde for vane at stjæle heste fra de lokale magthavere og undslippe dem ved at skjule sig nær det hellige bjerg Shiliin Bogd.

Shiliin Bogd er en uddød vulkan og med en beliggenhed med 1778 moh. er det den højeste top i Sükhbaatar Aimag med et krater, der er to kilometer bredt og 300 meter dybt. Udsigten fra toppen over græssletten og den kinesiske grænse er fantastisk.

15 km. fra Shiliin Bogd finder du en steppegrotte – Taliin Agui. Det er en af de største huler i Mongoliet. Hvis isen, der normalt dækker indgangen, er smeltet, kan man presse sig igennem den smalle indgang. Den store og lidt klaustrofobiske grotte har flere kamre at udforske.

Khurgiin Khundii er en smuk dal, der indeholder resterne af stenstatuer tilbage fra det 13. århundrede. Legenden fortæller, at en khan under en jagt drev en stor flok Gazeller ud over en klippe og dræbte hundredvis af dem. Himlens gud, Tenger, dræbte khanen og hans familie i vrede over den meningsløse udryddelse af dyrene med sygdomme og naturkatastrofer.

Statuerne er derfor opsat for at minde folk om at udvise respekt for naturen. Dalen indeholder også Bichigtiin Shakhaa – En kløft, der tidligere blev brugt af jægere som en naturlig dyrefælde. Kløften indeholder også mange klippeinskriptioner.

Ønsker du at besøge Dariganga på din rejse i Mongoliet, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Mongoliet.

Altai
Amarbayasgalant
Bayanzag
Dariganga
Gobiørkenen
Gorkhi-Terelj
Gurvan Saikhan
Kharkhorin
Khentii
Khorgo-Terkhiin
Khustain Nuruu
Khövsgöl Nuur
Naadamfestivalen
Ongiin Khiid
Sainshand
Tsagaan Suvraga
Tsetserleg
Ullanbaatar
Uushigiin Uver

Lamanyt