Tsetserleg (Arkhangai)

I skønne Arkhangai Aimag finder du den, efter mongolske forhold, spraglede hovedstad Tsetserleg, der er smukt beliggende i Arkhangais bjerge.

Det lokale Aimagmuseum er et af de bedste i landet med udstillinger af traditionel mongolsk livsstil, kostumer, værktøj, musikinstrumenter, våben, sadler, religiøse ikoner og lokale kunstværker.

Museet ligger inde i tempelkomplekset Zayain Gegeenii Sum, der er bygget i 1586 og udvidet i 1679. Templet undslap på mirakuløs vis de religiøse udrensninger i 1937 på grund af det dristige skridt at gøre templet til et museum.

Galdan Zuu templet er smukt placeret på en bjergside med udsigt over Tsetserleg. Templet er opført bag en imponerende syv meter Buddha foran Bulgan Uul – en næsten lodret klippe med nogle gamle buddhistiske indskrifter.

Ifølge den lokale tradition er klippen også kendt som Erdene (kostbare) Bulgan Uul. Den har ni forskellige dele eller toppe. Hver er opkaldt efter en af de ni ædelstene og metaller: guld, sølv, bronze, perle, koral, turkis, messing, kobber og lapis lazuli.

Ønsker du at besøge Tsetserleg og Arkhangai på din rejse i Mongoliet, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Mongoliet.

Altai
Amarbayasgalant
Bayanzag
Dariganga
Gobiørkenen
Gorkhi-Terelj
Gurvan Saikhan
Kharkhorin
Khentii
Khorgo-Terkhiin
Khustain Nuruu
Khövsgöl Nuur
Naadamfestivalen
Ongiin Khiid
Sainshand
Tsagaan Suvraga
Tsetserleg
Ullanbaatar
Uushigiin Uver

Lamanyt