Ongiin Khiid

Ongiin Khiid består af to klostre – et på hver side af floden Ongiin Gol. Barlim Khiid på den nordlige bred og Khutagt Khiid på den sydlige bred. Klosteret blev totalt ødelagt under den stalinistiske udrensning i 1937 og i modsætning til mange andre, blev det ikke genopbygget efter 1990, da den sovjetiske indflydelse forsvandt.

Buddhismen blev indført i Mongoliet af Altan Khan – En efterkommer af den store Djengis Khan. Han mødte den tibetanske leder Sonam Gyatso i 1578 og konverterede til tibetansk buddhisme. Denne begivenhed førte til massive konverteringer blandt mongoler og næsten 700 klostre blev opført over hele landet. I 1937 startede den kommunistiske regering et sandt felttog mod buddhismen.

Næsten alle klostre blev ødelagt, og hen ved 35.000 munke blev enten dræbt eller overført til arbejdslejre i Sibirien. Efter genindførelsen af religiøs frihed i 1990, blev buddhismen genindført og klostre blev genopbygget.

Buddhisme er i dag den dominerende religion i Mongoliet med kun få kristne og en sunnimuslimsk minoritet i det vestlige Mongoliet hovedsagelig blandt etniske kasakhere.

Ønsker du at besøge Ongiin Khiid på din rejse i Mongoliet, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Mongoliet.

Altai
Amarbayasgalant
Bayanzag
Dariganga
Gobiørkenen
Gorkhi-Terelj
Gurvan Saikhan
Kharkhorin
Khentii
Khorgo-Terkhiin
Khustain Nuruu
Khövsgöl Nuur
Naadamfestivalen
Ongiin Khiid
Sainshand
Tsagaan Suvraga
Tsetserleg
Ullanbaatar
Uushigiin Uver

Lamanyt