Khorgo-Terkhiin

I den vilde vestlige del af Mongoliet vest for Tsetserleg findes den uberørte sø Terkhiin Tsagaan Nuur, også kendt som ”Den Hvide Sø”.

Den ligger omgivet af vulkanske kratere, fyrretræsklædte lavaområder og lejlighedsvise flokke af græssende yakokser i Khorgo-Terkhiin Tsagaan Nuur National Park.

Fra Tsetserleg ændrer landskabet sig fra et blødt og kuperet landskab til et mere bjergrigt og råt udseende landskab.

Mellem Tsetserleg og Terkhiin Tsagaan Nuur ligger den smukke Chuluut Kløft. Tæt ved kløften står det hellige træ Zuun Salaa Mod, der er draperet med blå bønnetørklæder.

Omgivet af uddøde vulkaner, er Terhiin Tsagaan Nuur en af de smukkeste søer i Mongoliet beliggende i en højde af 2.060 moh. Søen med det smukke krystalklare vand er berømt for sit fiske og fugleliv.

Vulkanen Khorgo Uul 2.240 moh. er en smuk og barsk oplevelse. Krateret af Khorgo Uul er 200 meter bredt og 100 meter dybt. Det er nemt at komme til kraterkanten hvorfra du har en fantastisk udsigt over de omkringliggende fyrrenåleskove med bjerge og vulkaner i horisonten. Du kan også kravle ned i bunden af krateret.

Ønsker du at besøge Khorgo-Terkhiin på din rejse i Mongoliet, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Mongoliet.

Altai
Amarbayasgalant
Bayanzag
Dariganga
Gobiørkenen
Gorkhi-Terelj
Gurvan Saikhan
Kharkhorin
Khentii
Khorgo-Terkhiin
Khustain Nuruu
Khövsgöl Nuur
Naadamfestivalen
Ongiin Khiid
Sainshand
Tsagaan Suvraga
Tsetserleg
Ullanbaatar
Uushigiin Uver

Lamanyt