Naadamfestivalen

Naadam Festival er den største festival i Mongoliet og finder sted over hele Mongoliet i starten af juli måned. Den største og mest farverige festival finder sted i Ullaanbaatar, men når man rejser rundt i Mongoliet i begyndelsen af juli kan man næsten ikke undgå at støde på endog meget lokale naadams – En kæmpe oplevelse.

Festivalen kaldes også for de tre maskuline leges festival og der konkurreres i Bueskydning, brydning og hestevæddeløb.

Oprindelsen har rødder i den måde Djengis Khan organiserede sin hær på. Hæren var delt op i enheder med ti krigere. Lederen af hver enhed valgte sine krigere baseret på deres styrke, bevægelse, fleksibilitet, koordinering, udholdenhed og tapperhed gennem brydning, bueskydning og hestevæddeløb under offentlige konkurrencer – Fænomenet blev kendt under navnet Naadam.

Mens Mongoliet var underlagt skiftende manchuriske dynastier var Naadam forbudt, men traditionen blev holdt i hævd lokalt i det enorme land.

Da Mongoliet blev selvstændigt i 1920 genopstod Naadam som symbol på den mongolske selvstændighed og har siden været en stolt tradition og årets højdepunkt for mange mongoler.

Festlighederne varer tre dage og tiltrækker mennesker fra hele verden som tilskuere.

Ønsker du at besøge Naadamfestivalen på din rejse i Mongoliet, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Mongoliet.

Altai
Amarbayasgalant
Bayanzag
Dariganga
Gobiørkenen
Gorkhi-Terelj
Gurvan Saikhan
Kharkhorin
Khentii
Khorgo-Terkhiin
Khustain Nuruu
Khövsgöl Nuur
Naadamfestivalen
Ongiin Khiid
Sainshand
Tsagaan Suvraga
Tsetserleg
Ullanbaatar
Uushigiin Uver

Lamanyt