Che Guevara Trail

Hasta Siempre Comandante – Myterne er mange om Che Guevara, Fidel Castros tro væbner i den cubanske revolution. De færreste mennesker ved, at en stor del af sandheden om myten Che kan findes i Bolivia, hvor du bliver mødt af Che portrætter overalt. Ches eftermæle dyrkes og han er blevet en helt efter sin død.

Che Guevara Trail: En af nyere histories mest sagnomspundne skikkelser mødte sit endeligt i et tarveligt skolelokale i den lille bolivianske by La Higuera. Du har mulighed for at følge Ches fodspor de sidste dage.

Che Guevara var en rigtig revolutionær som inspireret af den åbenbare revolutionssucces på Cuba ledte efter nye revolutionsprojekter, men fandt ud af at det ikke var så let endda at stable en revolution på benene fra ingenting. Efter Cuba led Che svigende nederlag i Congo, hvorpå han fortsatte sin søgen og besluttede sig for at Bolivia, centralt placeret i Sydamerika, skulle være base for en revolution, som oplagt skulle sprede sig til resten af kontinentet.

Che Guevara ankom inkognito (han havde fjernet sit karakteristiske skæg) til Bolivia i 1966 og oprettede revolutionshovedkvarter ca. 250 km. sydvest for Santa Cruz. Che havde dog meget vanskeligt ved at over-bevise landbefolkningen om, at de var undertrykt af diktatoren René Barrientos Ortuño og da Ortuño meget strategisk gav indrømmelser til landbefolkningen, var Ches revolution dødsdømt før den rigtig var begyndt.

La Higuera: Che blev hårdt såret og fanget af bolivianske styrker den 8. oktober 1967 og derpå bragt til den lille skole i landsbyen La Higuera, hvor han dagen efter blev henrettet med koldt blod på ordre fra CIA.

Vallegrande: Che blev efter sin død bragt til hospitalet i Vallegrande og udstillet i hospitalets vaskeri. Det er herfra at Che´s ansigtsudtryk, som pryder den berømte Che T-shirt stammer. Mange som så Che´s lig i det lille vaskeri beretter at det fredfyldte ansigtsudtryk skulle minde om Jesus Kristus og mange tænker på Che som den genfødte frelser. Che blev hemmeligt begravet under Vallegrandes landingsbane, hvilket blev afsløret i 1997 af en af de deltagende soldater. Ches lig blev gravet op og er nu stedt endeligt til hvile i Santa Clara på Cuba. Der er nu opført et mausoleum for Che Guevara på stedet for den oprindelige grav.

Ønsker du at besøge Che Guevara Trail, La Higuera og Vallegrande på din rejse i Bolivia, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Bolivia.

Amazonas
Che Guevara Trail
Cochabamba
Copacabana
Cordillera Real
El Fuerte
Jesuitterruten
La Paz
Oruro
Potosí
Salar de Uyuni
Santa Cruz
Sucre
Tarabuco
Tarija
Titicacasøen
Tiwanaku

Lamanyt