El Fuerte

El Fuerte de Samaipata er et enestående afsides beliggende arkæologisk område i bjergene i det centrale Bolivia. El Fuerte er grundlæggende en kæmpemæssig klippe, hvori der er udskåret en bred vifte af dyr og geometriske figurer. El Fuerte blev udnævnt til UNESCO verdensarv i 1998.

El Fuerte menes at stamme fra Mojocoyaskulturen ca. år 300 e.kr. og anvendtes til religiøse ritualer. Der er ingen fritstående bygninger, men arkæologer har påvist at El Fuerte har fungeret som helligdom med omkringliggende bosættelser. Inkaerne fandt El Fuerte så sent som omkring 1470 og har tydeligvis anvendt stedet aktivt, idet der er typiske inkastrukturer med trapezformede indgangspartier.

Som med alle andre uforklarlige fortidslevn er der teorier om at El Fuerte fungerede som UFO-landingsbane, hvilket den uortodokse schweiziske teoretiker Erich von Däniken (f. 1935) konkluderede, efter at have besøgt El Fuerte to gange og betragtet to parallelt løbende riller hugget i klippen – Helt tydeligt en vandkanal.

El Fuerte ligger isoleret og det er ikke altid sikkert at køre op i bil, men det er muligt at vandre til ruinen.

Samaipata: Det er muligt at besøge El Fuerte på en lang dagstur fra Santa Cruz, men du kan også vælge at benytte den lille charmerende by Samaipata som udgangspunkt, især hvis du gerne vil fortsætte din rejse videre ad Che Guevara Trail

Samaipata har et behageligt klima, da byen ligger i et frodigt område i ca. 1.600 meters højde. Den smukke og behagelige beliggenhed gør, at der nu bor ca. 25 nationaliteter i den lille by med blot 10.000 indbyggere.

Samaipatas omgivelser byder på mange muligheder for aktive naturoplevelser og et artsrigt dyreliv.

Amboró NP: Nord for Samaipata finder du nationalparken Amboró, der med sin placering på østsiden af Andesbjergene og højdeforskel mellem 350 meters højde og 3.500 meters højde, huser et usædvanligt rigt dyreliv med bla. jaguarer, kæmpemyreslugere og især fugle, reptiler og amfibier.

Ønsker du at besøge El Fuerte, Samaipata og Amboró på din rejse i Bolivia, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Bolivia.

Amazonas
Che Guevara Trail
Cochabamba
Copacabana
Cordillera Real
El Fuerte
Jesuitterruten
La Paz
Oruro
Potosí
Salar de Uyuni
Santa Cruz
Sucre
Tarabuco
Tarija
Titicacasøen
Tiwanaku

Lamanyt