Tarabuco

De andiske lande, Ecuador, Peru og Bolivia er berømte for deres farverige tekstiler og tilhørende farverige markeder. Ecuador har Otavalo og Guamote. Peru har Pisac og Chivay. Bolivia har Tarabuco og Candelaria.

Tarabuco: Hver søndag er der marked i Tarabuco, ca. 65 km. fra Sucre med alt hvad det indebærer af støj, virvar, mad, dyr, støv, handelsvarer, lokale i typiske farverige ponchoer osv.

Det er altid en fornøjelse at følge de andiske markeders mekanismer, hvad enten det handler om at købe en spjættende kylling til aftensmaden eller et stort parti grøntsager til familierestauranten.

Tarabuco er imidlertid andet end farverige ponchoer og duge og har en interessant historie, som fejres den dag i dag med festivalen Pujllay, som betyder leg på det originale sprog Queschua.

Den tredje søndag i marts – Ved afslutningen på regntiden og begyndelsen af høsten samles i omegnen af 60 lokale samfund i Tarabuco for på samme tid at fejre høsten og slaget ved Jumbati i 1816. Festivalen falder oven i købet sammen med den bolivianske karnevalsæson, så marts måned er nærmest en lang fest i Tarabuco og omegn.

Slaget ved Jumbati var et lokalt oprør mod spanierne efter mange års slaveri, hvor Jamparaindianere blev sendt i den sikre død i Potosís sølvminer. Det særlige ved dette slag var at en kvinde – Juana Azurduy de Padilla stod i spidsen for de triumferende Jamparaindianere. Slaget var et af de første i den dominoeffekt som endte med Bolivias selvstændighed.

Candelaria: Let´s face it – Tarabuco besøges af mange turister, uden at det dog ødelægger den fantastiske markedsstemning, men ønsker du en trods alt mere original markedsoplevelse er Candelaria stedet at tage hen. Candelaria ligger blot 10 km. fra Tarabuco, men der er en verden til forskel. I Candelaria er tekstilproduktionen kooperativ og du kan besøge et lille museum med workshop, hvor du har mulighed for at observere arbejdsgangene i tekstilbehandlingen.

Ønsker du at besøge Tarabuco og Candelaria på din rejse i Bolivia, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Bolivia.

Amazonas
Che Guevara Trail
Cochabamba
Copacabana
Cordillera Real
El Fuerte
Jesuitterruten
La Paz
Oruro
Potosí
Salar de Uyuni
Santa Cruz
Sucre
Tarabuco
Tarija
Titicacasøen
Tiwanaku

Lamanyt