Cordillera Real

Cordillera Real – Den kongelige bjergkæde strækker sine sneklædte tinder majestætisk mod himlen til mere end 6.000 meters højde et par timers kørsel nordvest for Bolivias hovedstad La Paz.

Dette fantastiske bjergområde matcher uden tvivl peruanske Cordillera Blanca i naturrigdom og skønhed og på trods af at Cordillera Blanca er meget lidt besøgt, så kommer der endnu færre mennesker i Cordillera Real. Med sine over 600 toppe over 5.000 moh. er området et attraktivt mål for naturelskende vandrere og bjergbestigere på alle niveauer. Det bedste vandretidspunkt er mellem maj og november.

Du kan vandre i ugevis uden at have udtømt mulighederne, men mindre kan også gøre det og der kan arrangeres spændende og smukke dagvandreture fra La Paz og regulære vandreture på tre – seks dage.

Cordillera Apolobamba: Længere mod nordvest i forlængelse af Cordillera Real finder du den isolerede bjergkæde Cordillera Apolobamba tæt på den peruanske grænse, hvor der er mange smukke vandreture.

Cordillera Apolobamba er mindre besøgt end Cordillera Real og det er stadig muligt at finde toppe som endnu ikke er beskrevet. Bjergkæden er desuden hjemsted for den andiske kondor, flokke af vicuñaer – Lamaens vilde slægtning som, i modsætning til Peru og Ecuador, er ret udbredt i Bolivia.

Yungas: Yungas er overgangszonen mellem det knastørre højland vest for La Paz og det frodige lavland ned mod regnskoven. Regionen er veludbygget og forsyner bl.a. højlandet med sukker, frugt og kaffe. Området har stejle, frodige skovklædte bjergsider som på vandreturene i området giver dig mulighed for at observere udviklingen i vegetation fra det højalpine i næsten 5.000 meters højde til det frodige fugtige lavland i ca. 1.000 meters højde. Du oplever en stor artsvariation på en relativ kort distance.

El Choro trekket: El Choro trekket, også kaldet Bolivias Inkasti, på tre eller fire dage er den bedste måde at opleve denne rige artsvariation på, Da du starter i La Cumbre passet i ca. 5.000 meters højde og slutter i landsbyen Coroico i ca. 1.000 meters højde. På vejen oplever du også de gamle Inka og Tiwanakukulturer.

Ønsker du at besøge Cordillera Real, Cordillera Apolobamba, Yungas eller vandre El Choro trekket på din rejse i Bolivia, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Bolivia.

Amazonas
Che Guevara Trail
Cochabamba
Copacabana
Cordillera Real
El Fuerte
Jesuitterruten
La Paz
Oruro
Potosí
Salar de Uyuni
Santa Cruz
Sucre
Tarabuco
Tarija
Titicacasøen
Tiwanaku

Lamanyt