Tarija

Tarija er en sand perle tæt på Argentina, hvilket præger byens afslappede atmosfære. Her har du et dejligt middelhavsagtigt klima, smukke bjergrige omgivelser, en rig kolonial arkitekturarv og smukke vindistrikter. Tarija er desuden et godt og logisk stop på din eventuelle videre færd mod Argentina og Chile.

Livet er godt i Tarija. Befolkningen er usædvanligt smilende og venlige. Maden er lækkert argentinsk inspireret, ligesom de lokale vine og Singani, en lokal Piscoagtig drik, er overraskende gode. Meget få mennesker forbinder Bolivia med vinproduktion, men i Tarijas 1.900 meters højde er klimaet perfekt og du har mulighed for at besøge nogle af de smukt beliggende 400 år gamle vingårde i Tarijas omegn. Som Tarijas indbyggere siger ”El que vino a Tarija y no tomó vino, a qué vino” – ”Han som kommer til Tarija uden at drikke vin, hvorfor kom han”

Tarija er selvfølgelig ikke kun vin, bøffer, god musik og glade dage. Byen har nogle interessante seværdigheder som eksempelvis arkæologi- og palæontologimuseet, som har en imponerende samling af intakte skeletter fra dinosaurtiden samt en antropologisk samling omhandlende lokalområdets historie og udvikling. Museets mest bizarre objekt er en dissekeret mumie, som ved hjælp af naturlige teknikker er skrumpet til kun 35 cm. længde.

Tupiza: Ad bagvejen fra Tarija mod Uyuni falder du over Tupiza, som ligger isoleret i et bizart landskab a la Utahs ”badlands”. Det var selvfølgelig ikke de hjemmevante landskaber, som tiltrak de legendariske westernfigurer tog- og bankrøverne Butch Cassidy and The Sundance Kid til denne udpost i 1908. Butch og Sundance mærkede jorden brænde under sig hjemme i USA, så rygtet om og udsigten til at røve en pengetransport i Bolivia til en værdi af USD 408.000 lokkede de hærdede revolvermænd til Sydamerika.

Udbyttet var imidlertid kun på USD 90.000 og de desillusionerede banditter gik amok i den lille flække San Vicente. De blev hårdt såret trængt ind i en lille lade af en talrig boliviansk hær, hvilket resulterede i, at Butch skød Sundance, hvorpå han begik selvmord. Butch og Sundance er efter al sandsynlighed begravet som ”desconocidos” i San Vicente, men en sejlivet legende fortæller, at Butch undslap og returnerede til USA.

Ønsker du at besøge Tarija og Tupiza på din rejse i Bolivia, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Bolivia.

Amazonas
Che Guevara Trail
Cochabamba
Copacabana
Cordillera Real
El Fuerte
Jesuitterruten
La Paz
Oruro
Potosí
Salar de Uyuni
Santa Cruz
Sucre
Tarabuco
Tarija
Titicacasøen
Tiwanaku

Lamanyt