Sucre

Sucre er uden diskussion Bolivias smukkeste by og byens atmosfære minder på mange måder om Cusco i Peru og Quito i Ecuador.

Sucre har stor symbolsk betydning for Bolivianerne, da det var i Sucre uafhængigheden fra Spanien blev opnået den 6. august 1825. La Paz er i dag Bolivias politiske hovedstad, Santa Cruz hævder at være den økonomiske hovedstad – Fakta er, at Sucre rent faktisk nævnes i forfatningen som Bolivias hovedstad.

Sucre er et smukt skue i hvidkalkede bygninger med røde tegltage og byens koloniale centrum blev i 1991 erklæret for UNESCO verdensarv. Sucre ligger i 2.750 meters højde, hvilket sikrer et dejligt behageligt tørt klima at besøge de mange spændende seværdigheder i, hvor især Museo de la Recoleta, et velbevaret franciskansk kloster fra 1601 og det Smukke Convento de San Felipe Neri, indbegrebet af Sucres hvide arkitektur kan anbefales. Er du interesseret i dinosaurer, kan du besøge Parque Cretácico lidt udenfor byen, hvor de store forhistoriske dyrs fodspor er foreviget i klipperne.

Casa de la Libertad: Dette er stedet at forstå mekanismerne omkring Bolivias uafhængighed i 1825 med udstilling af originale artefakter fra de afgørende elementer. Der var tre hovedpersoner involveret i den sydamerikanske selvstændighedsbølge, José de San Martin, Antonio José de Sucre og ikke mindst Simón Bolívar, som var hovedarkitekten bag Venezuelas, Colombias og Ecuadors uafhængighed. Da San Martin opgav Peru rykkede Sucre og Bolívar ind og gjorde Gran Peru, det nuværende Peru og Bolivia uafhængigt.

Simón Bolívar løsrev siden Bolivia og forsøgte at samle en del af de nye lande i Gran Colombia – En total fiasko. En desillusioneret og ludfattig Simón Bolívar døde med ordene: ”Der har eksisteret tre store fjolser i verdenshistorien Jesus, Don Quixote og jeg. Mit navn tilhører nu historien – Den vil give mig retfærdighed”.

Han fik ret – I dag eksisterer der næppe en by i den spansktalende del af Sydamerika uden en Plaza Bolívar.

Jatun Yampara: En lille times kørsel fra Sucre mod Tarabuco kan du opleve traditionel andisk levevis på nærmeste hold ved at besøge og eventuelt overnatte i det lille Jatun Yampara samfund. Her får du indsigt i hvordan lokalbefolkningen har overlevet under barske vilkår i generationer. Det er muligt at vandre i området.

Ønsker du at besøge Sucre, Casa de la Libertad og Jatun Yampara på din rejse i Bolivia, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Bolivia.

Amazonas
Che Guevara Trail
Cochabamba
Copacabana
Cordillera Real
El Fuerte
Jesuitterruten
La Paz
Oruro
Potosí
Salar de Uyuni
Santa Cruz
Sucre
Tarabuco
Tarija
Titicacasøen
Tiwanaku

Lamanyt