Santa Cruz de la Sierra

Santa Cruz de la Sierra er et logisk udgangspunkt på din rejse til Bolivia, da byen ligger i Bolivias varme østlige lavland i kun 400 meters højde og du derfor logisk starter en gradvis opstigning til La Paz´ svimlende højder. Starter du i La Paz vil du spilde en masse tid uden aktivitet på at vænne dig til højden.

Santa Cruz er Bolivias økonomiske dynamo og huser 1,5 mio. indbyggere, men bevarer på trods af sin størrelse og hektiske aktivitet, den for junglebyer, så typiske afslappede atmosfære.

Santa Cruz og dens brogede befolkning af mange folkeslag og nationaliteter er meget selvstændig og står i skarp modsætning til magthaverne i La Paz og højlandsbefolkningen generelt, især efter at Evo Morales blev Bolivias første indfødte præsident i 2005.

Santa Cruz blev grundlagt i 1561 og har siden haft en turbulent historie. Santa Cruz lå oprindeligt 220 km. længere mod øst, men blev i 1621 flyttet til den nuværende lokation, da den konstant blev angrebet af fjendtlige stammer, hvoraf nogle var såkaldte mestizostammer bestående af spaniere blandet med indfødte.

Santa Cruz har været en boomtown i stil med Potosí siden sin grundlæggelse og har oplevet store opture og store nedture. Santa Cruz var Bolivias spisekammer indtil ca. år 1800, da stabile handelsruter blev etableret mellem La Paz og Stillehavskysten. Santa Cruz har, siden den blev vejforbundet med resten af Bolivia og en jernbane til Brasilien i 1950´erne, oplevet endnu et boom og er nu Bolivias økonomiske dynamo.

Biocentro Güembe: Lidt udenfor Santa Cruz finder du fantastiske Biocentro Güembe, en privatejet aktivitetspark etableret og udviklet af en excentrisk colombiansk forretningsmand. Parken indeholder forskellige temaområder, hvor du i naturlige omgivelser kan opleve et væld af tropiske sommerfugle, papegøjer, aber, orkideér, skildpadder og meget mere.

Biocentro Güembe tilbyder også aktiviteter som kanoture og har flere store forfriskende pools, som er anlagt på en meget naturlig måde – I det hele taget en god og afslappende oplevelse.

Ønsker du at besøge Santa Cruz og Biocentro Güembe på din rejse i Bolivia, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Bolivia.

Amazonas
Che Guevara Trail
Cochabamba
Copacabana
Cordillera Real
El Fuerte
Jesuitterruten
La Paz
Oruro
Potosí
Salar de Uyuni
Santa Cruz
Sucre
Tarabuco
Tarija
Titicacasøen
Tiwanaku

Lamanyt