Copacabana

Copacabana ligger smukt mellem de to bjerge Monte Calvario og Monte Niño Calvario og er med ca. 6.000 indbyggere den største by på den bolivianske side af Titicacasøen. Copacabana er det naturlige udgangspunkt for bådudflugter til de to hellige inkaøer Isla del Sol og den mindre Isla de la Luna.

Copacabana er på godt og ondt et rigtig backpacker hang-out, som du ikke kan undgå hvis du besøger Titicacasøen og især Isla del Sol og Isla de la Luna, men byen har nogle interessante aspekter og en spændende historie.

Udsigtspunktet Cerro Calvario giver dig især ved solnedgang en smuk udsigt over byen og Titicacasøen.

La Virgen Morena del Lago: I Copacabanas smukke maurisk inspirerede katedral bor La Virgen Morena del Lago – Søens mørke jomfru som efter sin installation i kirken i 1587 har afstedkommet mange mirakler og som nu er genstand for pilgrimme fra hele verden.

Da spanierne overtog herredømmet i regionen og den gamle inkatro stille og roligt blev udskiftet med den romersk-katolske tro, tog Copacabana, La Santísima Virgen de Candelaria, som skytsengel. Den nykristne Inka Francisco Tito Yupanqui, barnebarn af den besejrede inkakonge Yupanqui, mente at byens primitive kirkealter manglede en statue af skytsenglen, som de kristne kunne tilbede. Han lavede derfor en skulptur i ler og placerede den på alteret. Et velment initiativ som de spanske magthavere og kirkens folk absolut ikke synes var passende og Francisco blev bortvist fra Copacabana i vanære.

Francisco gav ikke op, drog til Potosí, studerede kunst og fabrikerede en træskulptur af skytsenglen, som blev installeret på alteret. Kort efter opstod miraklerne og Copacabana forvandledes til et pilgrimssted. Francisco fik oprejsning og blev kanoniseret af Vatikanet i 1920. Skytsenglen fjernes aldrig fra kirken, da det ifølge overleveringen vil betyde forstyrrelse af Titicacasøens harmoni, som så vil gå over sine bredder.

Lørdag formiddag kan du opleve at katedralens præster velsigner nye biler og busser udenfor kirken.

Ønsker du at besøge Copacabana på din rejse i Bolivia, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Bolivia.

Amazonas
Che Guevara Trail
Cochabamba
Copacabana
Cordillera Real
El Fuerte
Jesuitterruten
La Paz
Oruro
Potosí
Salar de Uyuni
Santa Cruz
Sucre
Tarabuco
Tarija
Titicacasøen
Tiwanaku

Lamanyt