Titicacasøen

Verdens højest beliggende navigerbare sø har stor betydning for lokalbefolkningens selvopfattelse, da det iflg. legenden var her at bla. den første inka Manco Capac, søn af solguden Inti, satte fod på jorden. Området omkring Titicacasøen er netop derfor et meget originalt og traditionsrigt område og lokalsprogene Aymara og Quechua tales i højere grad end spansk.

Titicacasøen er desuden en populær overgang fra Puno i Peru, hvorfra der kan arrangeres kombineret bus og bådtur med udflugt på Isla del Sol, til Bolivias hovedstad La Paz eller modsat. En god dagtur hvor du oplever Titicacasøen samtidig med, at du transporteres videre på din rejse.

Isla del Sol: Inkarigets sagnomspundne vugge, af tidligere beboere kendt som Titi Khar´ka (Pumaklippen) og fødested for inkamytologiske notabiliteter som selveste solen Inti, inkaernes hvide gudekonge Wiracocha, den første inka Manco Capac og hans søsterkone Ocllo. Denne skabelsesberetning betragtes af mange inkaefterkommere i Bolivia og Peru som sandfærdig på samme måde som den kristne skabelsesberetning.

I dag er der to samfund på Isla del Sol, Yumani i den sydlige ende og Challabamba i den nordlige ende. Øen fortjener minimum en overnatning i et af de mange små hostals, da du bør unde dig selv den ca. 8 km. lange smukke vandretur på langs af øen med storslåede udsigter over Titicacasøen og Cordillera Real i det fjerne.

Isla del Sol er spækket med inkaruiner. De to mest spektakulære er Pilkokaina i den sydlige ende af øen som menes anvendt som palads af inkakongen Tupac-Yupanqui, da der her var adgang til ferskvand fra den stadigt brusende kilde Fuente del Inca, som stadig i dag er en helt nødvendig kilde for lokalbefolkningen.

Mod den nordlige del af øen finder du den smukke labyrintruin Chincana. Tæt på ruinen kan du med lidt fantasi se solens fodspor, hvorfra den efter fødslen på Isla del Sol steg til himmels.

Isla de la Luna: Øen hvorfra Gudekongen Wiracocha beordrede månen på himlen. På øen finder du et lille ruinkompleks, hvor unge jomfruer levede inden de blev ofret til guderne – Den ultimative ære for inkaerne.

Ønsker du at besøge Titicacasøen, Isla del sol og Isla de la Luna på din rejse i Bolivia, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Bolivia.

Amazonas
Che Guevara Trail
Cochabamba
Copacabana
Cordillera Real
El Fuerte
Jesuitterruten
La Paz
Oruro
Potosí
Salar de Uyuni
Santa Cruz
Sucre
Tarabuco
Tarija
Titicacasøen
Tiwanaku

Lamanyt