La Paz

Verdens højest beliggende hovedstad – La Paz ligger i 3.660 meters højde, hvor Bolivias notorisk ringe fodboldlandshold giver Argentina og Brasilien kamp til stregen, når der spilles på Estadio Olimpico i La Paz.

La Paz er en fantastisk by – Ikke så meget pga. store arkitektoniske bedrifter, men pga. markedslivet i de smalle, stejle, overfyldte gader. Overalt hvor der er en ledig plads, bliver der opsat en lille salgsbod hvor du kan købe alt fra små dagligdags fornødenheder til tørrede lamafostre anvendt til shamanistiske ceremonier.

De fleste besøgende frygter det værste, når de ankommer til La Paz´ fra nabobyen El Alto som er støvet, vindomsust, forurenet og proppet med mennesker, men bliver positivt overrasket ved det første skue over La Paz´ smukke beliggenhed i en smal dal med 6.402 meter høje snedækkede Illimani i baggrunden. Plads er en mangelvare. La Paz klamrer sig til bjergskråningerne og gaderne er stejle og smalle.

La Paz er en god base for besøg til nogle af Bolivias største seværdigheder og aktiviteter – Titicacasøen, Tiwanaku, trekking og bjergbestigning i Cordillera Real og der er kun 45 minutters flyvning til Rurrenabaque i Nationalparken Madidi i bolivianske Amazonas. Der er desuden mange spændende dagture fra La Paz.

Verdens Farligste Vej (WMDR): Den smalle grusbelagte vej imellem passet La Cumbre (ca. 5.000 moh. og byen Coroico ca. 1.400 moh.) kaldes ikke uden grund Verdens Farligste Vej. Vejen er et populært udflugtsmål for downhill mountainbike, hvilket selvsagt er farligt, især for urutinerede og ikke stedkendte turister.

Er du derimod adrenalinjunkie og rutineret mountainbiker er WMDR en fantastisk oplevelse. Forholdene er blevet forbedret siden 2007, hvor der blev bygget en ny asfalteret vej på den modsatte side af den dybe kløft, som har krævet så mange dødsofre – Nu skal du i hvert tilfælde ikke holde øje med kamikazebusser og påvirkede lastbilchauffører når du suser ned af bjergsiden – Men overvej det alligevel en ekstra gang !

Månedalen: Et fascinerende barskt landskab af eroderede sandstensklipper lige uden for La Paz. Det siges at første mand på månen – Neil Armstrong, synes landskabet virkede bekendt, da han besøgte Månedalen.

Ønsker du at besøge La Paz, WMDR og Månedalen på din rejse i Bolivia, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Bolivia.

Amazonas
Che Guevara Trail
Cochabamba
Copacabana
Cordillera Real
El Fuerte
Jesuitterruten
La Paz
Oruro
Potosí
Salar de Uyuni
Santa Cruz
Sucre
Tarabuco
Tarija
Titicacasøen
Tiwanaku

Lamanyt