Individuelle rejser

Amazonas (El Oriente)

El Oriente: Ecuadors Amazonasregion benævnes El Oriente og er den største region i Ecuador. El Oriente er det område i Ecuador som har langt den største biodiversitet med mere end 800 fuglearter og mere end 450 endemiske planter.

Den ecuadorianske del af den kæmpemæssige Amazonas regnskov er hjemsted for hundredvis af oprindelige samfund, herunder Siona, Secoya, Cofan, Shuar, Zaparo, Huaorani og Quichua. El Oriente er forholdsvis tilgængelig fra næsten overalt i Ecuador, fordi regionen dækker hele den østlige del af Ecuador med gode flyforbindelser og veje.

Cuyabeno: Cuyabeno Nature Reserve blev grundlagt i 1979 mellem floderne Aguarico og San Miguel tæt på grænsen til Colombia. De spektakulære ture i Cuyabeno introducerer dig til et kompleks system af tropiske laguner, sumpe og oversvømmede områder beboet af indianske samfund.

Cuyabeno’s mange forskellige habitater er hjemsted for ferskvandsdelfiner, skildpadder, anakondaer, krokodiller, aber, ozelotter, dovendyr og farverige fugle, som hoatziner, araer, tukaner, hejrer og isfugle. Plantelivet er selvsagt også meget omfangsrigt og varieret.

Yasuní National Park: Nationalparken Yasuní dækker ca 2,5 mio hektarer vådområder, sumpe, moser, søer, floder og skov og blev i 1979 erklæret for UNESCO Biosfære. I Yasuní er der observeret tæt på 600 fuglearter, hvilket svarer til en tredjedel af alle kendte fuglearter i Amazonas. Derudover lever der 170 arter af pattedyr, 560 fiskearter, tæt på 300 forskellige arter af krybdyr og padder samt tusindvis af forskellige plantesorter.

Napo: Det absolut bedste sted at observere det spændende dyreliv i Yasuní og måske i Ecuador er langs Napofloden som er let tilgængelig fra områdets hovedby Coca, eller Puerto Francisco de Orellana som er det mindre mundrette officielle navn. Napo er et fantastisk godt sted at blive introduceret til regnskoven.

Tena og Puyo: Ønsker du at få fornemmelsen af jungle uden at bevæge dig dybt ind i regnskoven er Tena og Puyo oplagte destinationer på en individuel rundrejse. Tena og Puyo ligger let tilgængeligt i udkanten af Amazonas med mulighed for at se flere af de spændende dyrearter og diversiteten i den lokale flora.

Ønsker du at besøge Amazonas, El Oriente, Cuyabeno, Yasuní, Napo, Tena og Puyo på din rejse i Ecuador, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Ecuador.

Amazonas
Avenue of Volcanos
Baños
Cotopaxi
Cuenca
Galapagos
Guayaquil
Ingapirca
Loja
Machalilla
Mindo
Otavalo
Quillotoa
Quito
Riobamba
Ruta del Sol
Tinalandia
Vilcabamba
Zaruma
Ækvator

Lamanyt

Referencer