Baños

Baños: Byen Baños med ca. 15.000 indbyggere, tiltrækker med dens smukke omgivelser mange rejsende, som ønsker at undslippe de kølige Andesbjerge og slappe af i byens varme kilder. Baños ligger i 1.800 moh., hvilket resulterer i et yderst behageligt subtropisk klima.

Baños ligger for foden af den yderst aktive vulkan Tungurahua, som konstant truer med at udslette byen fra jordens overflade. Byens omgivelser er grønne og attraktive og indbyder til aktiviteter. Der er således gode muligheder for både korte og lange vandreture, cykelture, rafting samt ridning og andre udendørs aktiviteter.

Baños er Ecuadors festby, har et livligt og kulørt natteliv med gode restauranter og tiltrækker mange unge mennesker fra resten af Ecuador.

Byen er blottet for regulære seværdigheder med undtagelse af den interessante basilika hvor den lokale helgen Nuestra Señora de Agua Santa udretter et mirakel i ny og næ. Helgenen skulle være særlig god at henvende sig til for beskyttelse mod trafikulykker – Ikke uden betydning i Ecuador.

Ambato: Med en befolkning på 218.000 indbyggere er Ambato hovedstad i provinsen Tungurahua, et vigtigt trafikknudepunkt og et vigtigt handelscentrum for læder samt frugt og grønt fra de nærliggende dale. Ambato er konstant truet af jordskælv og vulkanudbrud og tidligere tiders ødelæggelser har sat sit spor.

Velvidende at Ambatos naturrigdom hænger sammen med naturens omvæltninger, vælger man på ægte ecuadoriansk manér at hylde den positive side. Ambato vækkes derfor til live når der er festivaler og torvedage.

På grund af sine mange plantager, blomster, træer, avenuer, parker kaldes Ambato for ”Frugt og blomsterbyen”, hvilket især gør sig gældende de sidste to uger i februar, hvor Ambato samles om Fiesta de Frutas y Flores – Slet og ret Frugt og Blomsterfestivalen som forvandler Ambato til et velduftende farveorgie.

Ambato er stolt af sin kulturelle arv og kaldes også for ”Tierra de Los Tres Juanes” – De tre Juaners land efter de tre store forfattere Juan Montalvo, Juan Leon Mera og Juan Benigno Malo.

Ønsker du at besøge Baños og Ambato på din rejse i Ecuador, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Ecuador.

Amazonas
Avenue of Volcanos
Baños
Cotopaxi
Cuenca
Galapagos
Guayaquil
Ingapirca
Loja
Machalilla
Mindo
Otavalo
Quillotoa
Quito
Riobamba
Ruta del Sol
Tinalandia
Vilcabamba
Zaruma
Ækvator

Lamanyt