Individuelle rejser

Cuenca

Cuenca: Cuenca er Ecuadors tredjestørste by med omkring 600.000 indbyggere og var oprindeligt et Cañari samfund fra omkring år 500 e kr. til omkring 1480, hvor inkaerne erobrede området. I 1557 grundlagde spanieren Gil Ramirez Davilos byen Santa Ana de los Cuatro Rios de Cuenca på det sted, hvor Inkaerne havde opbygget samfundet Tomebamba.

I dag kan man helt spektakulært se typisk Cañari, Inka og kolonial arkitektur samlet i Cuenca. Cuenca har bevaret meget af sin koloniale atmosfære og mange ecuadorianere betragter Cuenca som Ecuadors smukkeste by med brostensbelagte gader, blomstrende pladser og hvidkalkede koloniale bygninger med gamle trædøre og smedejernsbalkoner, som kombineret med et konstant forårslignende klima gør det til en stor fornøjelse at udforske Cuenca til fods.

Cajas NP: Omkring 30 km. nordvest for Cuenca ligger nationalparken Cajas, som er et 28.000 hektar stort rekreativt område med over 230 søer fordelt i højder mellem 3.150 moh. 4.450 moh. Søerne er forbundet af små floder, hvis krystalklare vand løber ud i både Atlanterhavet og Stillehavet. Området er meget varieret med et rigt dyreliv og byder på mange spændende vandreture af forskellig varighed. Med lidt held vil du opleve den majestætiske kondor svæve lydløst over hovedet på dig.

Montecristohatten (Panamahatten): Panamahatte er blevet gjort fashionable af Hollywood ikoner og dristige opdagelsesrejsende. Uanset hvor elegante disse smukke hatte er, har de en meget enkel og praktisk orienteret oprindelse – Bare ikke fra Panama, men fra Ecuador, nærmere bestemt den lille by Montecristo. Den oprindelige befolkning i Ecuador har vævet hatte i århundreder og længe før den spanske kolonisering.

Det misvisende navn Panamahat opstod i begyndelsen af 1900-tallet, da arbejderne som udgravede Panamakanalen ikoniserede den, fra Ecuador importerede, Montecristohat. I dag er hatteproduktionen en stor industri i Cuenca og du får lejlighed til at overvære produktionsprocessen. De mest eksklusivt vævede hatte, meget passende benævnt ”Superfino”, er så fine, at de kan rulles sammen og trækkes gennem en fingerring.

Ønsker du at besøge Cuenca og Cajas på din rejse i Ecuador, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Ecuador.

Amazonas
Avenue of Volcanos
Baños
Cotopaxi
Cuenca
Galapagos
Guayaquil
Ingapirca
Loja
Machalilla
Mindo
Otavalo
Quillotoa
Quito
Riobamba
Ruta del Sol
Tinalandia
Vilcabamba
Zaruma
Ækvator

Lamanyt

Referencer