Individuelle rejser

Riobamba

Riobamba: Hovedstaden i Chimborazoprovinsen, har en hurtigt voksende befolkning på over 100,000 og er mere eller mindre det geografiske centrum af Ecuador og et vigtigt landbrugsområde. Riobamba blev grundlagt på en Puruhá indiansk bosættelse og blev indlemmet i Inkariget i slutningen af 1400-tallet. De første spanske kolonister byggede en ny by nær vore dages Cajabamba. Denne by blev ødelagt af jordskælvet i 1797 og Riobamba blev bygget på dens nuværende sted på en stor slette omkranset af flere sneklædte tinder, heriblandt den mægtige vulkan Chimborazo der med sine 6.310 moh. er Ecuadors højeste.

Er du, som jeg, en stor fan af autentiske indianske markeder, så bør du tilstræbe at planlægge din rejserute, så du besøger nærliggende Guamote om torsdagen og Riobamba om lørdagen.

Guamote: Tag til den lille landsby Guamote torsdag morgen og du får fornemmelsen af, at du er den eneste gringo i verden. Guamote er nok det mest autentiske marked, du kan besøge i Ecuador og meget få turister finder denne lille perle syd for Riobamba på vejen mod Cuenca.

Du kan købe alt på markedet i Guamote, men dyremarkedet er i særklasse. En kæmpemæssig jordfold i den ene ende af byen propfyldt med lokale i farverige klædedragter og dyr i alle afskygninger fra marsvin til grise og får. Ønsker du at sælge et får, stiller du dig bare op i den improviserede afdeling for får og venter på at nogle kommer og byder, hvorefter en kompliceret og ofte langvarig handel går i gang. Tyremarkedet har sin egen placering i den ene ende af byen, og det er helt almindeligt at en forvirret tyr kommer buldrende gennem de smalle gader med fire mænd i et reb efter sig, som forsøger at overbevise den om ejerskiftet.

La Balbanera: Den første kirke i Ecuador blev indviet den 15. august 1534. Desværre overlevede kun få dele af den originale kirke det stærkt ødelæggende jordskælv i 1797, men kirken fremstår næsten fuldstændig genopbygget og er smuk på en meget enkel og rustik måde.

Nariz del Diablo: Jernbanestrækningen over Nariz del Diablo ”djævlens næse” er ikonisk jernbaneingeniørkunst med en fotogen zig-zag strækning og en interessant historie om end en noget turistet oplevelse.

Ønsker du at besøge Riobamba, Guamote, La Balbanera og Nariz del Diablo på din rejse i Ecuador, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Ecuador.

Amazonas
Avenue of Volcanos
Baños
Cotopaxi
Cuenca
Galapagos
Guayaquil
Ingapirca
Loja
Machalilla
Mindo
Otavalo
Quillotoa
Quito
Riobamba
Ruta del Sol
Tinalandia
Vilcabamba
Zaruma
Ækvator

Lamanyt

Referencer