Cotopaxi

Nationalparken Cotopaxi: Denne fantastiske nationalpark på 34.000 hektarer blev etableret i 1975 og er fastlands Ecuadors mest populære nationalpark. Nationalparkens centrale element er uden tvivl den smukke nærmest perfekt kegleformede, sneklædte aktive vulkan Cotopaxi 5.897 moh.

Der er gode vandreruter og ”lette” ikke-tekniske bjergbestigningsmuligheder i nationalparken hvor Rumiñahui 4.722 moh. og Sincholagua 4.873 moh. er gode akklimatiseringsbjerge forud for bestigning af Cotopaxi.

Rumiñahui er opkaldt efter den tapre inkakriger som efter Atahualpas død ledte den forgæves modstandskamp mod spanierne i nutidens Ecuador. Rumiñahui er en stor helt i Ecaudor med adskillige monumenter rundt om i landet og 1. december som sin egen helligdag. Rumiñahui prydede også Ecuadors 1000 Sucre pengeseddel, før Ecuador efter den økonomiske kollaps i 2000 besluttede at indføre USD som officiel valuta.

Ønsker du at besøge Cotopaxis imponerende midtpunkt, kan du køre i bil op til ca. 4.600 moh. og vandre de sidste 200 højdemeter til refugio José Rivas i 4.800 moh. hvor bjergbestigere normalt påbegynder topforsøg.

Nationalparken er desuden hjemsted for et meget interessant dyreliv hvor Andesræven, nærmest en rød ræv i ulvestørrelse, er et fantastisk bekendtskab som ofte ses på Cotopaxis barske skråninger. Fuglelivet er omfattende især omkring den lavvandede sø Laguna Limpiopungo for foden af Rumiñahui og med lidt held kan du observere den lille vævre Ecuadorian Hillstar – Verdens højest levende kolibri.

Der kan, udover vandring og bjergbestigning, arrangeres ridning, forskellige kategorier af mountainbiketure og camping i Nationalparken.

Reserva Ecológica Los Ilinizas: På den vestlige side af Panamericana Highway ser du tvillingevulkanen Iliniza som med to toppe er på henholdsvis 5.116 moh. og 5.263 moh. udgør en god akklimatiseringsbase hvis du ønsker at bestige Cotopaxi. Der er imidlertid stor forskel på toppene. Den tekniske sydtop på 5.248 moh. har en permanent gletsjer, mens nordtoppen på 5.116 moh. er en relativ kompliceret ”vandretop”.

Ønsker du at besøge Cotopaxi og Los Ilinizas på din rejse i Ecuador, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Ecuador.

Amazonas
Avenue of Volcanos
Baños
Cotopaxi
Cuenca
Galapagos
Guayaquil
Ingapirca
Loja
Machalilla
Mindo
Otavalo
Quillotoa
Quito
Riobamba
Ruta del Sol
Tinalandia
Vilcabamba
Zaruma
Ækvator

Lamanyt