Individuelle rejser

Quillotoa Loop

Quilotoa Loop: Quilotoa loop sydvest for Quito er en smuk rundtur på omkring 200 km. i noget af det mest autentiske andiske område i Ecuador med smukke fotogene grusveje som fører dig gennem små landsbyer fra Latacunga til Pujili, Zumbahua, Quilotoa, Chugchilan, Sigchos, Toacazo, Saquisilí og tilbage til Latacunga eller vice versa. I nogle af landsbyerne bor der kun i omegnen af 100 mennesker.

Ud over de imponerende andiske landskaber og de små autentiske landsbyer er der flere vandremuligheder og et besøg ved den smaragdgrønne vulkanske kratersø Quilotoa er et af Ecuadors absolutte naturlige højdepunkter og en kulmination på turen rundt i Quilotoaloop. Du kan vandre hele vejen rundt om søen på selve kraterkanten eller vandre ned til søen, hvor vandet bobler pga. aktiv seismisk aktivitet. Udover vandreturen omkring Quilotoakrateret er der mange smukke vandreruter i området hvor du let kan besøge afsides beliggende landsbyer. Fra Chugchilan kan du vandre ned i en af Ecuadors dybeste kløfter.

I Saquisilí kan du opleve et fascinerende torsdagsmarked, som i lighed med Guamote længere sydpå er berømt for sit omfattende og larmende dyremarked.

Angamarca: Hvis du ikke synes at Quilotoaloop er langt nok væk fra alfarvej, så kan du overveje at besøge Angamarca. Den gamle rustikke andiske hacienda Angamarca ligger i 4.200 moh. langt ude af en lille sidevej midt på Quilotoa Loop. Her kan du opleve helt traditionel andisk livsstil. Du kan vandre eller ride til det gamle hellige bjerg El Chivo og besøge den lokale Don Bosque tømrerskole.

Mama Negra Festivalen: I Latacunga fejrer man hvert år i september og november festivalen Mama Negra (Den sorte moder). Festivalen er en blandet katolsk, præcolumbiansk og borgerlig tradition med rødder tilbage til vulkanen Cotopaxis udbrud i 1742, hvor Latacunga var i farezonen for udslettelse og de lokale vendte sig mod skytsenglen Virgen de las Mercedes for beskyttelse. Byen blev sparet for Cotopaxis lava og aske og nu hyldes skytsenglen hvert år. Områdets sorte slaver gjorde så stort indtryk på de indfødte at de blev en del af traditionen og skytsenglen er nu en sort kvinde. Festivalen fejres med stor iver i Latacunga og store dele af Ecuador på trods af, at Latacunga tre gange siden 1742 er blevet ødelagt af vulkansk aktivitet.

Ønsker du at besøge Quillotoa, Angamarca og Mama Negra Festivalen i Latacunga på din rejse i Ecuador, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Ecuador.

Amazonas
Avenue of Volcanos
Baños
Cotopaxi
Cuenca
Galapagos
Guayaquil
Ingapirca
Loja
Machalilla
Mindo
Otavalo
Quillotoa
Quito
Riobamba
Ruta del Sol
Tinalandia
Vilcabamba
Zaruma
Ækvator

Lamanyt

Referencer