Individuelle rejser

Loja

Loja: Loja er en behagelig by med en venlig atmosfære i 2.063 moh. på kanten af den ecuadorianske del af Amazonas. Loja grundlages på dens nuværende placering i 1548 af Alonso de Mercadillo og er en af Ecuadors ældste byer. Byen er genopbygget to gange efter jordskælv og ingen af de tidligste bygninger har overlevet. De ældste huse er således fra 1800-tallet.

Loja er en vigtig provinshovedstad med universiteter og mange uddannelsesinstitutioner og det logistiske omdrejningspunkt i det sydligste Ecuador. Loja er smukt omgivet af kuperet terræn og har altid været forbindelsesled mellem kyst, højland og jungle.

Nationalparken Podocarpus: Den eneste nationalpark i Ecuadors sydlige højland blev etableret i 1982 og fylder 146.280 hektarer, som med meget forskelligartet terræn og økosystemer omfatter en bred vifte af habitater og er dermed et af Ecuadors mest forskelligartede områder hvad angår flora og fauna.

Nationalparken spænder fra højder over 3.600 moh. i det typiske andiske græsklædte Páramolandskab i Andesbjergene til regnskoven syd for Zamora i ca. 1.000 moh. på kanten til Oriente. Nationalparken rummer spektakulære vandreruter af forskellig længde i de forskellige landskabstyper, hvor den frodige tropiske tågeskov altid er fascinerende og et godt sted at observere fugle.

Saraguro: Denne lille by med ca. 20.000 indbyggere er opkaldt efter Saraguroindianerne, som oprindeligt boede omkring Titicacasøen i Peru og Bolivia men blev deporteret af inkaerne til dette sted i Ecuador – En kendt inkastrategi for at undertrykke erobrede kulturer.

Saraguroindianerne værner derfor meget om deres ophav, hvilket er særligt tydeligt i deres påklædning. Både mænd og kvinder går udelukkende klædt i sort og bærer en bredskygget hård filthat. Mændene er kendt for deres sorte shorts, som går til lige under knæene og bærer undertiden et hvidt lændeklæde eller forklæde og bærer en bestemt type tasker over skulderen – En alforja. Søndagsmarkedet i Saraguro er særlig interessant, når indianerne fra de små landsbyer i området dukker op for at handle.

Ønsker du at besøge Loja, Podocarpus og Saraguro på din rejse i Ecuador, så kontakt Happy Lama Travel med dine præferencer og lad os sammen arrangere en spændende individuel rejse til Ecuador.

Amazonas
Avenue of Volcanos
Baños
Cotopaxi
Cuenca
Galapagos
Guayaquil
Ingapirca
Loja
Machalilla
Mindo
Otavalo
Quillotoa
Quito
Riobamba
Ruta del Sol
Tinalandia
Vilcabamba
Zaruma
Ækvator

Lamanyt

Referencer